Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

9 zdravih prigrizkov

Ko nas med obroki napade lakota, ponavadi posegamo po visoko ogljiko-hidratnih prigrizkih, kot je na primer čokolada, krekerji, industrijske žitne ploščice, sladko in slano pecivo, itd. S tem telesu ne naredimo ravno usluge, saj se ogljikovi hidrati, predvsem sladkorji, zelo hitro prebavijo in nam zagotavljajo sicer hiter porast energije, vendar na žalost tudi enako hiter padec. Krvni sladkor namreč hitro naraste in ravno tako hitro pade, kar povzroči, da smo kaj kmalu zopet lačni in znova posegamo po nezdravih visoko ogljiko-hidratnih živilih. Kot posledica začaranega kroga, se začnejo nabirati še odvečni kilogrami in slaba volja.

Ob napadih lakote med obroki je bolj priporočljivo uživati beljakovinske prigrizke, ki ne vplivajo tako močno na nihanje krvnega sladkorja, ter nas posledično nasitijo za dlje časa. Nekaj primerov zdravih beljakovinskih malic:

 

Čolniček z arašidovim maslom

Arašidovi čolnički

 

Stebla zelene narežemo na manjše kose in jih prepolovimo po dolžini. Namažemo z arašidovim maslom, po vrhu pa potresemo z oreščki ali suhim sadjem. Namesto zelene lahko uporabimo tudi krhlje jabolk ali hrušk. Nenasičene maščobe v arašidovem maslu in vlaknine v zelenjavi in sadju nam zagotavljajo občutek sitosti.

 

Grški jogurt z granolo

grski-jogurt-in-granola

 

Kadar vas napade želja po sladkem, je zdrava in okusna alternativa kremast grški jogurt z granolo. Za še slajši okus in večjo nasitno vrednost lahko dodaste banano in žličko agavinega sirupa.

Proteinske kroglice

beljakovinske-kuglice

Arašidovo maslo, ovsene kosmiče, mlete oreščke, chia semena, drobno nastrgano temno čokolado in agavin sirup zmešamo v posodi v gladko zmes in oblikujemo kroglice. Povaljamo v chia semenih in damo v hladilnik, da se nekoliko strdijo.

 

Chia puding

Vir: http://minimalistbaker.com/

Jušno žlico chia semen dodamo v 1 dL rastlinskega mleka. Dodamo kakav v prahu in agavin sirup, ali pa sadno kašico (npr. kakiju dodamo cimet in ga uporabimo kot preliv za puding).

 

Pražena čičerika

pecena-cicerika

Kuhano čičeriko poljubno začinite in prepražite na žlički olja. Uživajte jo kot oreščke, vsakič ko vas zagrabi lakota. Bogata je s proteini in poskrbi, da smo siti dlje.

 

Mešanica oreščkov in suhega sadja

Vir: http://www.simplehealthykitchen.com/
Vir: http://www.simplehealthykitchen.com/

Pripravljene mešanice suhega sadja in oreščkov lajšajo napade lakote med obroki. Tovrstne mešanice so bogate z vlakninami, antioksidanti, beljakovinami in nenasičenimi maščobnimi kislinami. Priporočljivo je, da imamo mešanico vedno pri roki, kadar nas zagrabi lakota: v torbi, v avtu, v pisarni.

 

Beljakovinski napitek

Vašemu najljubšemu sadju in zelenjavi dodajte rastlinsko mleko in 2-3 čajne žličke konopljinih, riževih, grahovih, ali drugih beljakovin v prahu. Vlaknine v sadju in zelenjavi bodo v kombinaciji z beljakovinami poskrbeli za počasnejše sproščanje hranil v kri, zato bomo siti dlje.

 

Humusna omaka

humus
Vir: http://www.bonappetit.com

Kuhano čičeriko ali fižol začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu (poljubno lahko dodamo še druge začimbe), dodamo avokado ali malo rastlinskega olja in zmešamo v gladko zmes. V omako pomakamo na trakove narezano zelenjavo, ali koruzne tortilje. Čičerika in fižol sta dobra vira rastlinskih beljakovin in sta odlična malica.

 

Popečena kvinoja

Kuhani kvinoji dodajte lanena semena, nastrgan kokos in čajno žličko agavinega sirupa. Razporedite na pekač in pecite 10 minut na 180 °C. Mešanico dodajte v jogurt ali jejte kot oreške.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-60%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  20,72