Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Bananini mafini

Bananini mafini s čokoladnimi kapljicami so popolna sladica za zajtrk ali prigrizek, pravzaprav za kadarkoli! S preprostim receptom in ravno pravšnjim razmerjem med banano in čokolado so bananini mafini pripravljeni v manj kot 5 minutah in pečeni v 20 minutah. Med opisom priprave recepta lahko najdete tudi namig za vegansko različico bananinih mafinov.

👩‍🍳Manja M.

Zakaj vas bo ta recept za bananine mafine še posebej prepričal?

Mafini so tako zelo okusni, da jih boste želeli pripravljati ves čas! Spodaj najdete nekaj razlogov, zakaj vas bodo navdušili:

  • Kolački zelo enostavni za pripravo, zato jih lahko naredijo tudi najmlajši.
  • Recept ne vsebuje kompleksnih sestavin in vse, kar potrebujete za pripravo mafinov se verjetno že nahaja v vaši kuhinji.
  • Za pripravo mase ne boste porabili več kot 10 minut.
  • Mafine lahko shranite, zamrznete in v njih uživate tudi kakšen dan kasneje.
  • So puhasti in sočni s sladkim okusom banane in dodatkom čokoladnih kapljic.

Kako mafine ohranimo sočne?
Da bodo naši kolački po peki ostali sočni in svežega okusa, jih moramo na rešetki popolnoma ohladiti. Nato jih shranimo v neprodušno zaprto posodo, obloženo s papirnatimi brisačkami. Preden pritrdimo pokrov, na mafine nežno položimo še en kos papirnate brisače, da vpije odvečno vlago.

Bananini mafini

So vaše banane premalo zrele za peko?
Ko pečemo z bananami je najbolje uporabiti tiste, ki so zrele (ali celo prezrele), da dobimo najboljši okus. Če imamo pred pripravo sladice na voljo dan ali dva, banane, jabolko, avokado, breskev ali paradižnik položimo v rjavo papirnato vrečko in hranimo na pultu. Tako se bo plin etilen plodov ujel, kar bo pospešilo proces zorenja. Da bi banane še hitreje dozorele, jih še v lupini položimo na pekač in v pečici z 150 °C segrevamo 15-20 minut.

Ali lahko uporabimo zamrznjene banane?
Če imamo prezrele banane in jih nismo pripravljeni uporabiti takoj, jih lahko olupimo in zamrznemo za pozneje. Preden zamrznjene banane dodamo v recept, jih popolnoma odtajajmo na sobni temperaturi ali celo čez noč v hladilniku. Zamrznjene banane običajno spustijo več vlage, zato jih rahlo posušimo s papirnatimi brisačami, da odstranimo odvečno tekočino.

Kako shraniti bananine mafine?
Najboljši način za shranjevanje bananinih kolačkov s čokolado je, da jih hranimo v vrečki z zadrgo ali v hermetični posodi pri sobni temperaturi. Zdržali bodo približno 5 dni. Če jih želimo zamrzniti, jih bodisi zavijemo posamezno plast kuhinjske folije pod plastjo aluminijaste folije ali pa jih položimo v vrečko z zadrgo, napisanim datumom in jih damo v zamrzovalnik. Zamrznjeni mafini se zelo hitro odtajajo, zato si jih lahko privoščite v trenutku, ko si jih zaželite.

SESTAVINE ZA BANANINE MAFINE

Bananini mafini

PRIPRAVA BANANINIH MAFINOV

  1. V večji posodi skupaj zmešamo suhe sestavine:
    Moko – raje uporabite večnamensko, vendar v tem receptu dobro deluje tudi polnozrnata pšenična moka, nadomestite jo lahko tudi s svojo najljubšo brez glutena.
    Kokosov sladkor – sladkor masi doda sočnost, sladkost in mafine naredi nežne. Ne skrbite, če ga nimate, ga nadomestite z belim ali rjavim sladkorjem.
    Pecilni prašek ali soda bikarbona – zaradi njih kolački lepo vzhajajo.
    Himalajska sol – le majhen ščepec soli naredi mafine izjemno aromatične.
  2. Banane narežemo na manjše kocke in s pomočjo vilice v večji posodi zmečkamo. Tako kot pri pripravi bananinega kruha so banane, ki jih uporabimo za te enostavne mafine, pomembne. Boljše je, če so sladke in ekstra zrele. Če imajo veliko rjavih pik ali so črne nikar ne skrbite. Tako bodo mafini še toliko bolj okusnejši.
  3. Bananam dodamo preostale mokre sestavine:
    Stopljeno kakavovo maslo – maslo mafinom doda sladek in maslen okus. Namesto masla lahko uporabimo olje. Mafini z oljem ne bodo tako bogati, a tekstura bo vseeno lahka in puhasta.
    Jajce – doda lepo strukturo in nežnost. Za bananine mafine brez jajc uporabite laneno jajce (10g mletih lanenih semen + 50ml vode).
    Vanilijo – z razlogom jo dodamo skoraj k vsaki sladici. Doda bogastvo in sladkost, kar sladkor v resnici ne zagotavlja.
  4. Na koncu skupaj zmešamo mokre in suhe sestavine in dodamo čokoladne kapljice.
    Pekač za mafine obložimo z papirnatimi šalčkami in nadevamo s pripravljeno zmesjo. Pekač za približno 18 – 20 minut položimo v že segreto pečico na 180 °C. Ali so mafini pečeni preverimo tako, da vanje zapičimo zobotrebec in če na njem ne ostanejo sledi, so mafini pečeni.
Bananini mafini
Bananini mafini
Bananini mafini
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-60%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  20,72