Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Bananino pecivo – recept

Živjo! Moje ime je Maja in danes bom z vami delila svoj najljubši recept za pripravo bananinega peciva, ki vedno uspe popolno!

 

Bananino pecivo je bila moja najljubša slaščica že od kar pomnim. Z babico sva ga skupaj pripravljali vsaj vsak drugi teden. Njen recept je bil tako preprost, iz njega pa je nastala sladica, kateri se nihče ni mogel upreti. Lansko leto, sem po zelo dolgem času ponovno poiskala babičin recept za pecivo z banano, ki je v meni zbudil najslajše spomine iz otroštva.

Zadnje čase sem osredotočena na bolj zdravo prehrano, vseeno pa je bilo božansko sočno pecivo moja šibka točka. Odločila sem se, da nekoliko spremenim sestavine, jih nadoknadim z zares kakovostnimi in svojo najljubšo sladico spremenim v povsem zdravo pecivo, v katerem lahko uživajo tudi tisti, ki redno pazijo kaj vsakodnevno zaužijejo in vzdržujejo svojo telesno težo.

 

Ste že slišali za široko izbiro Nature’s Finest sestavin, kjer ne boste našli skritih dodatkov, umetnih barvil, polnil ali konzervansov?

Namesto navadnega belega sladkorja sem uporabila kokosov sladkor, ki je pridelan iz cvetov kokosove palme. Ta sladici doda nežen okus po karameli, pridelan je povsem naravno in ne vsebuje dodatnih barvil. Kokosov sladkor ni rafiniran in je zato mnogo boljši za naše zdravje.

Pecivu sem namesto navadnega cimeta v prahu, dodala cejlonskega. Cejlonski cimet v prahu se namreč zelo pogosto uporablja v kulinariki kot sestavina ali dodatek prehrani, saj ima izjemne učinke na naš organizem. Lahko znižuje količino sladkorja v krvi in spodbuja delovanje inzulina, zato se priporoča diabetikom, poleg tega znižuje raven slabega holesterola, spodbuja delovanje metabolizma, uravnava raven krvnega sladkorja ter pripomore k urejeni prebavi.

Navadno maslo, sem nadomestila za kakavovo. Že sam vonj po kakavu te tako navduši, da okusa, ki ga doda sladici sploh ni potrebno omeniti. Kakavovo maslo je za razliko od navadnega brez vseh dodatkov, pridelan ekološko iz kvalitetnih kakavovih zrn. Ne samo, da je bolj zdrav, ampak je zaradi vitamina E odličen tudi za kožo.

Zadnja sprememba, a ključna je bil dodatek arašidovega masla z okusom banane in vanilije, ki pecivu prispeva še bolj poln okus. Ne glede na to, kakšni so vaši cilji, gre za hranljiv, slasten in zdrav prigrizek za cel dan, posebno takrat ko si zaželite sladkanja brez slabe vesti – to je čista ljubezen v kozarčku!

Tako! Super pecivu z bananami smo uspeli spremeniti najpomembnejše sestavine za bolj zdrave, ne da bi te vplivale na okus in odličnost bananinega peciva. Spodaj pa se skriva namig, kako z manjšo spremembo lahko pripravite tudi vegansko različico.

Bio Arašidov namaz banana vanilija

Naraven arašidov namaz obogaten z veganskimi beljakovinami, banano in vanilijo

5,89 

Sestavine za bananino pecivo

 

Namig za vegansko različico okusnega bananinega peciva: namesto jajc, uporabite “flax eggs” = 10g mletih lanenih semen + 50ml vode.

Bananino pecivo – recept

Priprava bananinega peciva

  • Pripravimo manjšo ponev in vanjo damo kakavovo maslo, ki ga na majhni temperaturi počasi stopimo. Med tem, ko se maslo topi s pomočjo vilice zmečkamo banani. Vzamemo posodo in vanjo prelijemo stopljeno kakavovo maslo, zmečkani banani, arašidovo maslo, jajci (ali “flax eggs”) in kokosov sladkor. Vse skupaj dobro premešamo.
  • V drugo posodo damo suhe sestavine – moko, pecilni prašek, cimet, kakav v prahu in sol, to zmešamo in stresemo v prvo posodo k mokri mešanici z bananami.
  • Testo vlijemo v 18 cm širok model za peko in ga enakomerno razporedimo tako, da bo povsod enake debeline. Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Ko je segreta vanjo postavimo model in pečemo približno 40 minut.
  • Po 40 minutah preverimo ali je biskvit pečen. To storimo tako, da v bananin biskvit zapičimo zobotrebec – če se testo ne prime na zobotrebec je pecivo pečeno. V nasprotnem primeru pa pustite peči še nekaj minut.
  • Ko je pecivo pečeno ga pustimo, da se ohladi. Nato nanj posujemo mleti kokosov sladkor, dodamo limonin preliv pripravljen iz mletega 420g kokosovega sladkorja, 75g kokosovega olja in 3 jedilnih žlic sveže stisnjenega limoninega soka ali pa potresemo s poljubnimi oreščki.

 

Uživajte v sladkanju!

Bananino pecivo – recept
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36