Sklepi zagotavljajo podporo in nam pomagajo pri premikanju. Vsaka poškodba zaradi bolezni ali udarca lahko ovira naše gibanje in povzroči veliko bolečin. Ko pomislimo na... Bolečine v sklepih in vzroki zanje? | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Riževi napitki | preveri slastne okuse >>

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Bolečine v sklepih in vzroki zanje?

Sklepi zagotavljajo podporo in nam pomagajo pri premikanju. Vsaka poškodba zaradi bolezni ali udarca lahko ovira naše gibanje in povzroči veliko bolečin. Ko pomislimo na vzroke bolečin v sklepih, večina ljudi takoj pomisli na starost, preveč vadbe, poškodbe in artritis.

Zakaj pride do bolečih sklepov?

Togost sklepov je lahko blaga in vpliva le na našo gibljivost za kratek čas vsako jutro ali po daljšemu sedenju, lahko pa je tudi močnejša in vpliva na našo mobilnost. V nekaterih primerih bolečina in vnetje spremljata togost sklepov. Številna različna stanja lahko privedejo do bolečih sklepov, vključno z osteoartritisom, revmatoidnim artritisom, bursitisom, protinom, obremenitvami, zvini in drugimi poškodbami. Bolečine v sklepih so izredno pogoste. S staranjem pa se vse pogosteje pojavljajo.

Bolečine v sklepih lahko minejo že po nekaj tednih (akutno) ali trajajo več tednov ali mesecev (kronično). Tudi kratkotrajna bolečina in otekanje v sklepih lahko vplivata na našo kakovost življenja. Ne glede na vzrok bolečine v sklepih, jo lahko običajno obvladamo z zdravili, fizikalno terapijo ali alternativnimi načini zdravljenja. Ostali dejavniki življenjskega sloga, vključno s prehrano in težo prav tako vplivajo na gibljivost sklepov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Možen vzrok #1 Pomanjkanje vadbe

Ostati aktiven je ena najpomembnejših stvari, ki jo lahko naredimo za boj proti bolečinam v sklepih in artritisu. Vem, da se morda sliši kontratuktivno, kajti gibanje pogosto povzroča bolečine v sklepih, torej zakaj bi to storili? Ampak omejevanje gibov bo naše mišice oslabilo. Z vadbo zato krepimo mišice v bližini sklepov in povečamo obseg gibanja in gibljivosti.

Možen vzrok #2 Pomanjkanje vitamina D

Preprosto pomanjkanje vitamina nam lahko povzroča bolečine v sklepih. Težko je doseči priporočeni vnos vitamina D, še posebej, če se ne potrudimo biti zunaj ali jesti uravnotežene prehrane. Raziskovalci pravijo, da dlje kot nam primanjkuje vitamina D, hujše bodo naše bolečine v sklepih. Sčasoma se lahko razvije artritis ali težave s kostmi.

Možen vzrok #3 Kajenje

Da kajenje cigaret povzroča številne negativne zdravstvene koristi, že vsi vemo. Na ta seznam moramo dodati tudi bolečine v sklepih! Cigarete vplivajo na krvni sistem telesa in zavirajo, da bi hranila prišla do mišic in sklepov. Ker naše mišice pomagajo zaščititi sklepe, so, ko ne prejemajo ustreznih hranil, bolj dovzetne za bolečine. Pri kadilcih so bolečine v hrbtu in bolečine v vratu pogostejše, zaradi simptoma kašlja, ki ga doživljajo številni.

Možen vzrok #4 Depresija

Depresija je opredeljena kot žalost. Ne zanimajo jo vsakodnevne dejavnosti, hujšanje ali povečanje telesne teže, nespečnost ali prekomerno spanje, nizka raven energije ali nezmožnost koncentracije. Študije kažejo, da depresija znižuje raven prenašanja bolečine in oslabi človekovo sposobnost spoprijemanja z bolečino. Obstaja teorija v razvoju, da je vnetje lahko tudi neposredno povezano z depresijo.

Možen vzrok #5 Pomankanje kolagena

Sklepi povezujejo kosti in omogočajo gibanje (hojo, tek). Sestavljajo jih hrustanec, kite, ligamenti in sinovialna tekočina, ki imajo pomembno vlogo pri podpiranju sklepov.

V človeškem telesu je veliko sklepov, vsak pa podpira vrsto gibanja, ki ga povezujemo z normalno aktivnostjo. V času našega življenja se nenehno premikamo, pritiskamo na sklepe in s staranjem lahko to vpliva na hrustanec, ki se poškoduje, kar vodi v nelagodje.

Zdaj pa ključno dejstvo: v sklepih je 70% kolagen, vlaknasti protein, ki telesu daje moč in strukturo. Kolagen je pravzaprav ključna strukturna sestavina hrustanca. Zato je ohranjanje zadostne ravni kolagena ključnega pomena za ohranjanje zdravih in prožnih sklepov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolagen ima pomembno vlogo pri zdravju sklepov

Kolagen JointCare z dodatkom camu camu in šipka, ki sta bogata z vitaminom C, prispeva k boljši mobilnosti sklepov . Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca, šipek pa poleg tega tudi pripomore k gibljivosti sklepov.

Kolagen je v človeškem telesu zelo pomembno vezivno tkivo, saj je poglaviten za njihovo elastičnost in moč. Nahaja se predvsem v koži, laseh, nohtih, hrustancu, kosteh in mišicah.

  • Fortigel je patentirana oblika hidroliziranega kolagena tipa 2. Kolagen tipa 2 se v telesu nahaja predvsem v hrustancu. Formula vsebuje majhne kolagenske delce, ki se v telo zlahka absorbirajo.
  • MSM (metil sulfonil metan) je vir žvepla. Žveplo je molekula prisotna v beljakovinah.
  • Camu camu jagode v prahu so ekstremno bogate z vitaminom C. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca.
  • Šipek je zelišče, ki pomaga izboljšati gibljivost sklepov.


Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics