Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 40€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 40€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Čarobna moč Matche

Matcha je poseben tip zelenega čaja v prahu, ki je gojen in pridelan na Japonskem. Matcha čaj je biser zelenih japonskih čajev in ima na Japonskem bogato kulturno in tradicionalno vrednost. To je edini čaj, ki ga že več kot 800 let pijejo med Japonskimi čajnimi obredi. Budistični menihi častijo matcha čaj kot »zdravilni eliksir« zaradi njegovih številnih pozitivnih učinkov na zdravje.

Posebnost pridelave lističev zelenega čaja

Matcho pridelujejo iz enake rastline čajevca (Camellia sinensis) kot vse ostale zelene čaje. Vendar je posebnost gojenja lističev za matcha čaj je ta, da plantaže 4 tedne pred obiranjem zasenčijo in tako grmičke zaščitijo pred direktno sončno svetlobo. Zaradi zasenčenega gojenja se v lističih nakopiči več klorofila in amino kislin, kar daje matchi njeno značilno živo smargadno zeleno barvo. Lističe obirajo na roke in izbirajo le najmlajše in najmanjše lističe za čaj najboljše kvalitete. Kakovost matche je odvisna od nadalnjih postopkov pridelave matche. Za preprečitev oksidativnih procesov v lističih, da ohranijo okus in nutritivno vrednost, jih nežno poparijo ter sušijo.

Prehranska vrednost matcha čaja

Z vsakim požirkom matcha čaja zaužijemo mega dozo nutrientov, antioksidantov, vlaknin in klorofila, saj jih matcha čaj v primerjavi z drugimi čaji vsebuje mnogo več. Med pitjem matche zaužijete celotne lističe zelenega čaja in s tem vsa njegova hranila. Med tem ko se pri skuhanem zelenem čaju, v vodo ekstrahira le nizek delež hranil, druge pa zavržemo z odcejenimi lističi. Za enak zdravilni učinek ene skodelice matcha čaja bi morali popiti kar 10 skodelic navadnega zelenega čaja.

Matcha je bogat vir vitamina A, C, E, K in kompleksa vitaminov B ter mineralov (selen, krom, cink in magnezij). Matcha ima veliko komponent, ki so močani antioksidatni: polifenoli, katehini in klorofil. Vsebuje tudi velike količine amino kisline L-teanin, ki povzroči dobro počutje.

Hranilna vrednost na 1 g matcha čaja

 • Katehini 105 mg
 • EGCg 61 mg
 • Amino kisline 34 mg
 • L-teanin 14,26 mg
 • kofein 35 mg
 • Prehranske vlaknine 318 mg
 • Ogljikovi hidrati 447 mg
 • Vitamin C 1.75 mg
 • Viamin A 291 enot
 • Potasium 26.6 mg
 • Kalorije 3

Pripravimo napitek matcha latte – matcha čaj

Kadar srkate skodelico grenkega in neokusnega matcha čaja, prav zagotovo v rokah ne držite kakovosten matcha čaj ali pa ga je gostitelj pri pripravi čaja nekje hudo polomil. Pravilna priprava čaja in njegova kvaliteta sta ključni za doživetje pravega okusa matche, ki jezaradi visoke vsebnosti klorofila in amino kislin zelo edinstven in bogat ter na koncu v ustih pusti sladkast okus.

Za pripravo matche potrebujemo bambusovo metlico lahko pa si pomagamo tudi s kakšnih drugim kuhinjskim pripomočkom za penjenje. V skodelico damo približno 1 žličko matche ter dodamo par kapljic hladne vode. Z bambusovo metlico ustvarimo gosto pasto, ki ji nato prelijemo z 1 dcl vroče vode. Voda mora biti nujno nekje med 60 – 70 °C, drugače bo čaj grenak in uničili bomo aktivne učinkovine v čaju. Z metlico pričnemo peniti matcho in sicer delamo hitre in ravne gibe v obliki črke W. Po želji lahko dodate še vaše najljubše mleko (lahko tudi katerokoli rastlinsko mleko: riževo, sojino, mandljevo, kokosovo ali ovseno) in žličko agavinega sirupa ali medu.

Privoščite si zeleno bombico zdravja sami doma in tako svoj dan vključite nekaj koristnega za vaše zdravje.

-20%

Matcha v prahu Bio

9,40  7,52 
Delivery
Samo še 40€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
Golden Q10*

Formula koencima Q10, Vitamina C in B-kompleksa za zaščito pred oksidativnimi poškodbami

9,49  2,66 
-70%
Vitamin C+ Selen + Cink*

Revolucionarna formula Vitamina C, Selena in cinka za železen imunski sistem!

7,59  2,28 
-75%
Matcha Chai latte*

Naravna alternativa kavi

14,90  3,72