skrij vrstico

NOVO! Hair vitamins učinkovita formula z biotinom za dolge, močne in sijoče lase. < klikni

Pomoč uporabnikom
01 5653040 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Čokoladna paleo torta (brez glutena in mleka)

Puhasta in lahka paleo čokoladna torta je brez glutena in mleka. Je sočna in bogata, morate jo preizkusiti! Tudi vsi tisti, ki uživate gluten sploh nebi vedeli, da je brezglutenska.

paleo_čokoladna_torta

Sestavine:

Suhe sestavine za torto:

Mokre sestavine za torto:

  • 4 velika jajca
  • 1 1/2 skodelice polno mastnega kokosovega mleka
  • 1 skodelica vode
  • 1/2 skodelico ekstra deviškega kokosovega olja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 tsp ekstrakta vanilije

Čokoladna krema

Priprava:

Segrejte pečico na 180 C. Pekač premažite s kokosovim oljem in ga postavite na stran. Pecivo morate speči v treh slojih. Če imate 3 pekače boste to lahko naredili hkrati.

Vse suhe sestavine dodajte v zelo veliko posodo za mešanje in jih premešajte. V ločeno posodo dodajte vse mokre sestavine in jih zmešajte. Nato mokre sestavine vmešamo v suhe in mešamo 1-2 minuti. Testo razdelite na tri pekače in pecite 28-30 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičite v testo ne bo pustil sledi.

Ko se torta popolnoma ohladi, sestavite torto tako, da med vsako plastjo dodate čokoladno kremo. Torto s čokoladno kremo premažete še zunaj.

Uporabite lahko tudi dva sloja peciva. V tem primeru bodo plasti debelejše zato pecivo pecite 35 minut.

Torto takoj po tem ko se ohladi postavite v hladilnik.

Dodatni odgovori na vprašanja

Ali je potrebno uporabiti vse tri moke (mandljeva, tapioka in kokosova)? Ja. V večini paleo receptov se uporablja samo mandljevo in kokosovo moko, toda rezultat je gostota in suhost. Zakaj je vsaka moka pri tem receptu pomembna? Mandljeva moka je glavna in zagotavlja največji delež, tapioca zagostavlja lahkotnos in zračnost testa, kokosova pa zagostavlja strukturo torte.

Ali lahko zamenjam med ali javorjev sirup za kokosov sladkor? Žal ne, ker bi med ali javorjev sirup naredila veliko bolj gosto torto.

Espreso v prahu lahko zamenjate tudi za vanilijo v prahu.

Ali lahko uporabim mandljevo mleko namesto kokosovega mleka? Lahko, vendar torta verjetno ne bo tako vlažna. Polno mastno kokosovo mleko je gosto in dodaja potrebno maščobo.

Zakaj dodati kis? Kis bo naredil pecivo puhasto.

paleo-chocolate-cake-sbs-1

paleo-chocolate-cake-gluten-free-16

Avtor recepta: Lisa Bryan



Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

01 5653040
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

kartice

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.nutrisslim.com je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics