Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

ČOKOLADNA VEGANSKA BABKA Z DROŽMI

Če niste že kdaj prej slišali za peko z drožmi ste pa vsekakor v času karantene, ko je peka z drožmi postala pravi mali trend. Droži so namreč nič drugega kot domač divji kvas, ki povsem nadomesti pekovskega. Iz preproste zmesi moke in vode nastane naravno vzhajalno sredstvo, ki začne fermentirati. Da pa so droži tako priljubljeni in vedno bolj zaželjeni v peki vsekakor potrjuje njihova posebnost daljše fermentacije, zaradi katere so izdelki bolj hranljivi, rahli in lažje prebavljivi. Droži vsekakor potrebujejo vašo pozornost in čas, v zameno pa lahko pripravite bolj zdrave pekovske izdelke.

 

V naslednjem receptu spoznamo vegansko babko, pri kateri smo uporabili sladke droži. Za tiste, ki droži nimate lahko namesto njih uporabite navaden pekovski kvas. Babka na prvi pogled deluje kot velik kolač, v katerem so skrite slastne sestavine. Babka je primerna za različne vrste nadevov, sladke ali slane. Zanimiv proces pri pripravi babke je ta, da jo pri oblikovanju zarežemo in spletemo. Končni izdelek narežemo in postrežemo. Testo je tako puhasto, da se kar topi v ustih.

SESTAVINE:

GLAVNO TESTO

NADEV

PRIPRAVA:

SLADKI DROŽNI NASTAVEK

  • Priprava drožnega nastavka traja približno en dan in pol pri temperaturi 21°C. 25g bele pšenične moke T 500, 10g vode in 5g rjavega sladkorja zmešamo z 10g aktivnih droži. Ko se prostornina nastavka podvoji ga znova nahranimo s 35g bele pšenične moke T 500, 15g vode in 10g rjavega sladkorja. Potrojena prostornina je primerna za nadaljnjo uporabo v glavnem testu.
  • Sladek drožni nastavek lahko zamenjamo z 6 g (2 žlički) instant / hitro delujočega kvasa.

GLAVNO TESTO

  • V 120g vode dodamo 30g riževega prahu in premešamo, da dobimo rižev napitek. V posodo zmešamo riževega napitek in 5g soli, nato v koščkih dodajamo 110g sladkega drožnega nastavka. V drugo posodo zmešamo pšenično in polnozrnato moko, jima dodamo najprej tekočino iz posode s sladkim drožnim nastavkom ter 10g stopljenega kakavovega masla. Premešamo in nato dodamo še sladki drožni nastavek. Dodamo še preostalih 10g stopljenega kakavovega masla in vmes po potrebi dodamo še par žlic vode. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso (približno 5 minut).
  • Testo naj v pokriti posodi vzhaja 4-5 ur.
  • 100g goji jagod namočimo v vodo za enako število ur kot bo počivalo testo.

NADEV

  • Pomokamo delovno površino in raztegnemo vzhajano testo. Stopimo 100g temne čokolade in jo pomažemo po razvaljanem testu. Po vrhu potresemo goji jagode in čoko – kokosov čips.

OBLIKOVANJE

  • Testo najprej tesno zvijemo v zvitek in ga po sredini prerežemo na dva dela, ki ju nato prepletemo.
  • Oblikovano testo prestavimo v pekač in po vrhu še enkrat potresemo čoko – kokosov čips. Nato pekač pokrijemo s folijo in pustimo vzhajati v hladilniku dve uri in pol.
  • Vzhajano babko nato pečemo 45 min na 170°C.
  • Cel postopek lahko najdete tukaj:
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18