Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Domači kruh – recept

Je tudi pri vas svež domači kruh stalnica, ampak ste se zaradi malo več kilogramov v zadnjem času odločili, da poiščete zdravo, a vseeno okusno različico?   

Tradicionalna peka kruha je že od nekdaj vsebovala le najpreprostejše sestavine: moko, vodo, sol in kvas. Šele kasneje so nastopile številne različice, ki dodatno obogatijo okus. Naša različica zdravega domačega kruha namesto navadne moke vsebuje proseno moko, mlete ovsene kosmiče in mleta lanena semena, namesto navadne, testo vsebuje himalajsko sol, agavin sirup je nadomestil sladkor, vodi pa smo dodali rižev napitek v prahu.  

 

Recept vsebuje le najboljše sestavine za pripravo zdravega domačega kruha. Pripravljen je iz super preprostih sestavin in podrobnih navodil, ki prikazujejo, kako pripraviti odličen veganski kruh! Kruh, ki ga boste spekli je hiter za pripravo in ostane svež več dni. Ker je zdrav in hranljiv, ga boste lahko jedli popolnoma brez slabe vesti.

 

Nič ni boljšega kot topla rezina svežega kruha, ki jo postrežemo z arašidovim maslom in svežim sadjem na vrhu. Mmmmm

Domači kruh – recept

Sestavine za domač kruh

 

Namig za lažjo pripravo zdravega domačega druga: proseni kruh lahko naredimo iz prosene moke tako, da proseno kašo zmeljemo v mlinu ali mikserju v gladko moko. Po želji lahko del kaše pustite cele, če želite nekaj zrnc v kruhu celih.

Domači kruh – recept

Postopek za pripravo domačega kruha

  1. V veliki posodi skupaj zmešamo toplo vodo, rižev napitek v prahu, kvas in agavin sirup. Prekrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo stati 20 minut. Vzhajanemu kvasu dodamo sol, mleta lanena semena in olje.  Vse skupaj dobro premešamo in počakamo 3-4 minute.
  2. V drugi posodi med tem skupaj zmešamo suhe sestavine (mleti ovseni kosmiči, prosena moka, pecilni prašek). Suhim sestavinam dodamo mokre in zopet dobro premešamo. Testo za kruh mora biti lepljiv in brez grudic. Če uporabljate mešalnik, mešajte približno minuto s srednjo hitrostjo. V nasprotnem primeru z žlico ali lopatko premešajte, dokler se sestavine dobro ne združijo.
  3. Testo za kruh dvignemo in posodo rahlo namastimo s pršilom ali oljčnim oljem. Pokrijemo in pustimo stati 2 uri na sobni temperaturi in 2 uri v hladilniku. Če imate na voljo le 2 uri, pustite vzhajati le pri sobni temperaturi in preskočite hladilnik (čeprav je boljše daljše vzhajanje kruha).S prsti ustvarimo majhno luknjo v testu in dodamo sončnična semena in ovsene kosmiče. Po želji, jih dodajte malo več. Testo prestavimo na rahlo pomokano delovno površino in zamesimo, dokler testo ni elastično. Oblikujemo hlebčku podobno obliko.
  4. Model za peko kruha dobro namastimo, nato vanj preložimo testo in ga z narobe obrnjeno žlico po vrhu lepo poravnamo in pogladimo. Pokrijemo ga s plastično folijo in pustimo počivati ​​45-60 minut.
  5. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Na najnižjo rešetko v pečici postavimo kovinsko ali litoželezno posodo (NE stekleno ali keramično). Poleg si v drugi manjši posodi ali kozarcu pripravimo 2dcl vroče vode. Ko je pečica predhodno ogreta, kruh dvakrat ali trikrat prerežemo z nožem in naredimo rez približno ½ palca globoko.Model s testom postavimo v pečico, nato pa v plitvo posodo na spodnji rešetki previdno vlijemo vročo vodo, tako bo skorjica od domačega kruha še bolj okusna in hrustljava.
  6. Kruh pečemo 30 do 40 minut oziroma dokler ne vzhaja in postane zlato rjave barve.
    Kruh vzamemo iz pečice in pustimo počivati ​​v ponvi 5 minut. Previdno ga odstranimo iz posode in prenesemo na hladno površino, da se ohladi. Pred rezanjem je kruh potrebno pustiti, da se popolnoma ohladi. Pečen domači kruh hranimo v plastični vrečki pri sobni temperaturi nekaj dni. Za daljše skladiščenje, lahko kruh damo tudi v zamrzovalnik.
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36