Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako obvladati stres?

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je stres ena največjih zdravju škodljivih nevarnosti 21. soletja. Že vsaka tretja oseba naj bi imela stalne simptome stresa. Še nikoli v zgodovini človeštva ni bil vpet v naša življenja v taki meri, kot danes. Z njim se srečujemo tako na delu, kot tudi v privatnem življenju. Stres dojemamo že kot del našega vsakdana.

Po zadnjih podatkih naj bi 70 do 80 odstotkov bolnikov obiskalo zdravnika, zaradi bolezni, ki so povezane s stresom.

Kroničen stres oslabi duha in telo ter lahko vodi v bolezenska stanja. Vsega tega se nekako zavedamo. Pa storimo dovolj, da bi se pred tem tihim ubijalcem zaščitili?

 

Kaj je stres?

Stres nastane zaradi pretirane izpostavljenosti telesa škodljivim vplivom. Ti vplivi so lahko različni. V grobem jih lahko razdelimo na fizične (hrup, mraz, vročina, smrad, neergonomski delovni pogoji,…) in psihične (napeti odnosi, mobing, strahovi, travme,…). Najpogosteje govorimo o stresu psihične narave. Stres nastane zato, ker se ljudje na zunanje okoliščine in sitaucije odzovemo tako, da blokiramo pretok energije po telesu.

Stres je naraven odziv telesa na dogodke, ki vas ogrožajo ali vas iztirjajo. Ko zaznate nevarnost, realno ali namišljeno, se vaše telo avtomatsko odzove in vas želi pripraviti na soočenje s to nevarnostjo. Temu pravimo stresni odziv.

Namen stresnega odziva je, da vas ščiti pred nevarnostmi. V normalnih okoliščinah vam omogoča, da ste osredotočeni, motivirani in pozorni, ko pa ste v nevarnosti, omogoča, da se hitro odzovete na dražljaj ali se branite.

Stresni odziv vam torej tudi pomaga, da se uspešno soočate z dnevnimi obveznostmi. Da na primer ostajate osredotočeni pri tekočih opravilih, ohranjate motivacijo za učenje za izpit, namesto da gledate televizijo.

Po določenem času lahko pride do tega, da vam stres ne pomaga več, ampak postane grožnja vašemu zdravju, počutju, produktivnosti, odnosom z drugimi in nasploh slabi kvaliteto življenja.

Težave se pojavijo takrat, ko je stres že kar nekaj časa prisoten v vašem življenju. Če se pojavlja le redko, simptomi sploh ne nastanejo. V idealnem primeru bi se moral stres pojaviti takrat, ko se soočate z nekim izzivom in izginiti takoj, ko ste izpolnili zahteve in premagali težave. Kratkim obdobjem stresa, naj bodo prijetna ali moteča, sledi sprostitev. Če pa stres in napetost ne popuščata, sprostitev ni mogoča in pojavijo se lahko simptomi telesnih ali duševnih bolezni.

Na kakšne načine vam telo sporoča, da ste pod prevelikim stresom?

  • Motnje spanja in kronična utrujenost
  • Pridobivanje teže okrog trebuha
  • Hitro zbolimo
  • Prebavne težave
  • Glavobol, vrtoglavica, bolečine v hrbtu
  • Tesnoba, žalost, pomanjkanje želje po spolnosti
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-75%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,23 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-60%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  20,72