Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako očistiti zamaščena jetra po praznikih?

Veselega decembra in božično-novoletni praznikov je konec. Če ste v prazničnem času tudi vi prevečkrat grešili in bi radi izboljšali svoje počutje, potem si lahko pomagate s temi enostavni nasveti in ukrepi za razstrupljanje vašega telesa.

 

Jetra so največja »kemična tovarna« človeškega telesa in njegov največji razstrupljevalec, saj v njih potekajo pomembni presnovni procesi. Zato brez jeter ni življenja. A zanimivo, bolna oz. zamaščena jetra ne bolijo, dokler ni že res prepozno.

Kako očistiti zamaščena jetra?

Zamaščena jetra: tihi ubijalci organizma

Zamaščena jetra so bolezen sodobnega časa in odraz nezdravega življenjskega sloga. O zamaščenih jetrih govorimo, ko maščobe presegajo 5% teže jeter. Maščobe se nabirajo v jetrnih celicah ali hepatocitih in slednjim ovirajo dobro delovanje. Če se pretiranemu kopičenju maščob v jetrnih celicah pridruži vnetje, je govora že o steatohepatitisu, ta lahko vodi v fibrozo (brazgotinjenje) in cirozo jeter, kar privede do propada tega organa, na zgodnjem začetku bolezni se na zunaj odrazi z zlatenico.

Zamaščenost jeter poteka brez znakov, ki bi bolnika napotili k zdravniku, vendar lahko napreduje v jetrno cirozo in zaplete, kot so otekanje v trebuh ter noge, krvavitve iz prebavil, hud padec imunosti, ponavljajoče se okužbe, odpoved ledvic in pljuč ter celo jetrno-celični rak! Utrujenost, pomanjkanje apetita in zmanjšanje koncentracije so splošni simptomi pri mnogih boleznih, a se pojavljajo tudi pri boleznih jeter!

 

Zakaj pride do zamaščenih jeter?

Bolezen je povezana z metabolnim sindromom, posledico nezdravega načina današnjega sodobnega življenja. Izrazi se kot neestetski ‘sodček’ ali centralna debelost okoli pasu, kot sladkorna bolezen, zvišane krvne maščobe ali zvišan krvni tlak.

Za preprečevanje in zdravljenje je najbolj pomemben zdrav življenjski slog, zdrava uravnotežena prehrana, redna, vsakodnevna telesna aktivnost in zmerno, občasno pitje alkohola.

Pegasti badelj in silimarin – korist za zdravje jeter

Večina od nas predobro je. Prav tako Slovenci radi pogledamo v kozarček in pogosto pijemo alkoholne pijače. Zato so zamaščena jetra težava, s katero se spopada kar 30 odstotkov ljudi!

Težave z jetri že dolgo ne iščejo le alkoholikov, saj nezdrava prehrana, premalo gibanja, alkohol, kajenje, pomanjkanje spanja in stres prav tako povzročajo zamaščenost jeter, s katero se spopada že vsak tretji Slovenec! Večina se ne zaveda, da so zamaščena jetra krivec za njihove težave ter slabo počutje.

Pegasti badelj je rastlina iz družine nebinovk, ima vijolične cvetove in bledozelene liste z belimi žilami. Najprej je rasla le v južni Evropi in Aziji, sedaj jo najdemo povsod.

Kako očistiti zamaščena jetra?

Za zdravilni pripravek se uporabljajo plodovi pegastega badlja. V plodu so flavonoidi, ki jih imenujemo silimarin. Za zdravilne učinke so najpomembnejši silibilin, silikristin in silidianin. Te spojine delujejo ugodno na delovanje jeter, zato se izvlečki iz plodu pegastega badlja uporabljajo pri preprečevanju in lajšanju jetrnih obolenj ter očiščenju zamaščenih jeter. Pegasti badelj ima plod in svetlečo semensko ovojnico. Vonj sveže zmletih semen spominja na vonj kakava.

Poleg silimarina plod vsebuje od 15 do 30 odstotkov maščobnih olj in 20 do 30 odstotkov beljakovin. Največ silimarina je v beljakovinski plasti semenske ovojnice. Silimarin vpliva na hitrejšo regeneracijo celic, izoliranih iz tkiva ledvic, katerih poškodbe so posledica uživanja analgetikov, citostatikov ali drugih zdravil in toksičnih snovi, kažejo zadnje raziskave in študije.

Kako očistiti zamaščena jetra?
Kako očistiti zamaščena jetra?

Znanstveniki predvidevajo, da bi lahko s pomočjo prehranskih dopolnil pegastega badlja oziroma silimarina zdravili celo poškodbe jeter, ki nastanejo kot posledica kemoterapije pri rakavih obolenjih.

A ni treba, da je tako daleč. Se tudi vi kljub redni vadbi in odrekanju nezdravi hrani zlepa ne morate znebiti maščobe okoli trebuha? Morda pa je čas, da očistite svoja jetra! Izberite »Paket Zdrava jetraNaravni program za čiščenje jeter«, skrbno izdelan pripravek, ki je plod slovenskega znanja in preprečuje nalaganje maščob na jetrih, spodbuja razstrupljanje vašega telesa, pomaga vam k lažji, bolj urejeni prebavi, ohranja vašo vitalnost in zdravje pljuč, podpira zdravje srca, zagotavi pa vam tudi več vitalnosti in več energije. Vsebina 250 gramov vam bo zadostovala za 30 dni čiščenja zamaščenih jeter. Če hočete revitalizirati ta zares pomemben organ, preprosto dodajte paket v košarico in takoj prihranite 10 evrov. Dostava pri naročilu nad 30 evrov je brezplačna!

Izdelek ne obstaja!
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-75%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,23 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-60%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  20,72