Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu

Sezona piškotov je že tu, vam pa še vedno ni uspelo napisati seznama najljubših receptov za letošnjo decembrsko peko? Recept za kokosove razpokančke se bo hitro znašel med prvimi.

👩‍🍳Manja M.

 

Veganski kokosovi razpokančki s kakavom v prahu so izredno mehki z okusom kakava in kokosa – verjemite, prav presenečeni boste kako hitro jih bo zmanjkalo. Ti piškoti so odlični za prihajajoče božične praznike in sladek, veseli december.

  • Popolni za božične praznike.
  • Mehki, slastni in ne preveliki s čudovitim okusom po kokosu in kakavu.
  • Kokosovi razpokančki niso presladki.
  • Lahko jih dolgo hranite (6-7 dni).
  • Recept je enostaven, zato ga boste zlahka osvojili.

Če se želite izogniti sladkorju v prahu, lahko kokosove razpokančke na koncu povaljate v kakavu v prahu. Piškoti bodo enako dobri, vendar precej temnejši. 😊

 

Kakšen kakav v prahu izbrati?

Kakav v prahu ima prijeten čokoladni okus in zdravo hranilno sestavo. Izjemno priljubljen izdelek po vsem svetu vključujemo v razne napitke, kreme, peciva, torte,.. Zahvaljujoč kakavovim zrnom lahko vsako sladico preprosto spremenimo v pravi vir veselja. Izdelek na trgu poznamo v najširšem obsegu, zato se pogosto postavlja vprašanje, kako izbrati pravi kakav v prahu?

Kakav v prahu iz ekološke pridelave, brez dodanih sladkorjev, kvalitetna vrsta kakava, kakavova zrna in sestava so glavne značilnosti na katere moramo biti pozorni pri izbiri. Vse vrste kakavovih zrn so razdeljene v dve skupini – forastero in criollo. Vendar pa le druga skupina vključuje plemenite vrste surovin, ki kakavu dajejo pravo kakovost.

Kakav je med starimi ljudstvi Južne Amerike veljal kot hrana bogov.

Bio Nature’s Finest kakav v prahu je presen in ekološko pridelan iz najkakovostnejših celih kakavovih zrn – vrste Criolla.

Vsebujejo magnezij in železo, ki prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, cink pa varuje celice pred oksidativnim stresom in prispeva k ohranjanju zdravih las, nohtov in kože. Je bogat vir antioksidantov, ki z vsebnostjo prekaša celo zeleni čaj.

Sestavine za kokosove razpokančke

Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu

Postopek za pripravo kokosovih razpokančkov

  1. Pečico segrejemo na 180°C in dva pekača predhodno obložimo s peki papirjem.
  2. V večjo skledo dodamo sladkor in stopljeno kokosovo olje. Z lopatko dobro premešamo, da se sestavini dobro povežeta in zmes postane gladka. Dodamo mleta lanena semena, rastlinsko mleko s kokosom in vanilijo in zopet vse skupaj premešamo. V isto posodo s pomočjo cedila presejemo navadno moko, kakav v prahu, pecilni prašek in himalajsko sol. Mešamo, dokler se suhe sestavine ne povežejo z mokrimi in nastane mehko testo.
  3. Na krožnik ali plitko posodo presejemo sladkor v prahu. Nato zajamemo približno eno čajno žličko že pripravljene zmesi in oblikujemo kroglico. Iz vseh strani jo povaljamo v sladkorju na krožniku. Več kot je sladkorja v prahu, lepše bodo piškoti razpokali.
  4. Kroglice položimo na pripravljena pekača, približno 2 centimetra narazen, saj se bodo še nekoliko razlezle. Kokosove razpokančke pečemo približno 10-12 minut, dokler ne razpokajo.
  5. Sveže pečeni piškoti bodo morda videti premehki, vendar bodo ohlajeni dobili pravo teksturo. Ohladimo jih kar na pekaču vsaj 10 minut, nato jih prenesemo na rešetko. Kokosove razpokančke hranimo v nepredušni posodi 6-7 dni.

Uživajte v sladkanju!

Nasveti
*Namesto kokosovega olja lahko uporabite čisto navadno olje, stopljeno kakavovo ali navadno maslo.
*Uporabite lahko rastlinsko mleko, ki vam je najljubše – sojino, mandljevo, riževo ali indijsko mleko.
*Če je s testom težko delati in je preveč lepljivo, ga za približno 30 minut postavite v hladilnik, nato poskusite znova. Lahko tudi malo namočite roke, da se bo testo manj prijemalo.

 

Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu
Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu
Kokosovi razpokančki s kakavom v prahu

Dodaj komentar

Delivery
Samo še 30€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-15%
IMUNUP

7 aminokislin, 11 vitaminov in 8 mineralov za železen imunski sistem.

14,98  12,74 
-10%
Maca v prahu Bio 100g

Maca je zdravilna korenina, ki izjemno ugodno deluje na zdravje in počutje. HU

3,99  3,60 
-30%
Vitamin C

Najbolj kakovostna oblika vitamina C v okusnem napitku.

6,25  4,37