KRUH BREZ MOKE IN KVASA, VENDAR BOGATEGA OKUSA Kruh je na mojem jedilniku stalnica! Obožujem ga in ne mine dan, ko ga ne bi jedla. Pred leti sem začela s peko kruha, saj je... NIZKOKALORIČEN KRUH - brez slabe vesti | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Riževi napitki | preveri slastne okuse >>

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

NIZKOKALORIČEN KRUH - brez slabe vesti

KRUH BREZ MOKE IN KVASA, VENDAR BOGATEGA OKUSA

Kruh je na mojem jedilniku stalnica! Obožujem ga in ne mine dan, ko ga ne bi jedla. Pred leti sem začela s peko kruha, saj je domač kruh za moje pojme v vseh pogledih boljši od kupljenega, je bolj okusen, dlje časa ostane svež in še cenejši!

Sprva sem sledila ustaljenemu receptu – bela moka, kvas, voda, sladkor in sol. Ker so se mi z leti vedno bolj nabirali kilogrami in sem vedela, da kruha definitivno ne morem črtati iz svojega jedilnika, sem začela eksperimentirati. Začela sem uporabljati pirino, pa ajdovo in črno moko, dodajati še sveže sestavine, kot je čebula, česen in zelišča. Različne recepture sem izpilila do popolnosti.

Ker zadnje čase še bolj pazim na linijo, sem razvila najbolj zdrav recept do sedaj. Recept sem sestavila iz izdelkov NATURE'S FINEST, ki so se v moji omari začeli pojavljati pred kakim letom dni.

SESTAVINE ZA KRUHRecept je spomin na študentska jutra, ko sem še stanovala s cimrami v Ljubljani. Ker je ena izmed njih zares uživala v kuhanju, smo imele vsako jutro na mizi bogat zajtrk. Večinoma so to bile kaše na tisoč in en način – poceni in zelo zdrav zajtrk, a nekoliko zamuden za pripravo.

Kruh, ki ga bomo danes spekli je hiter za pripravo in ostane svež več dni, je zelo zdrav, hranljiv, po ceni primerljiv s tistim iz trgovine (na koncu sem dodala še celoten cenik, saj verjamem da ima tudi cena pomembno vlogo). Jedli ga boste lahko popolnoma brez slabe vesti, saj ne redi.

Pa poglejmo…

Sestavine:

Postopek:

Najprej kašo kuhamo v osoljeni vodi, vendar manj od predvidenega časa. Kaša je lahko tudi mešana, jaz sem tokrat uporabila proseno in ajdovo, ki se normalno kuhata 15-20 min. Jaz sem ju kuhala nekje 10 minut.

Indijskemu trpotcu dodamo nekje polovico vode, da želira. Indijski trpotec je rahljalno sredstvo, ki poskrbi za urejeno prebavo, ugodno vpliva na raven holesterola in sladkorja v krvi ter ima probiotične učinke. Zaradi svojih številnih pozitivnih lastnosti, se vedno pogosteje pojavlja tudi v slovenskih kuhinjah.

Kašo odcedimo in vse sestavine skupaj z indijskim trpotcem in preostankom vode damo v eno posodo.

Zmešamo jih s paličnim mešalnikom ali mikserjem.

Model za kruh obložimo s peki papirjem in maso vlijemo vanj. Na koncu lahko za piko na i, še nekaj muslijev potresemo po vrhu.

 

Pečemo v pečici na 175°C nekje 1h 30min - 1h 45min. Da je dovolj pečeno preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredico. Če je čist, ko ga vzamemo ven, je kruh pečen! 😊

Čas priprave: 20 min

Čas peke: 1h 30min - 1h 45min

Na kruhu še posebej paše Nature's Finest Bio arašidovo maslo v kateremkoli okusu (jaz imam najraje okus kakav in kokos ali piškotek)

Cena navadnega kruha v trgovini (za kg) : 1,80 eur - 3,60 eur

Povprečna cena BIO kruha v trgovini (za kg): 4,20 - 5 eur

Cena Nature's finest kruha, glede na porabljene količine:

220 g kaše 0,55 eur
60 g Nature's Finest Bio Musli iz paketa za zajtrk 0,68 eur
30 g Nature's Finest indijskega trpotca iz paketa za zajtrk 0,34  eur
40 g Nature's Finest Bio chia semen 0,43
40 g Nature's Finest Bio lanenih semen 0,8
1 čajna žlička Nature's Finest himalajske soli 0,05
in malo dobro volje 😊
SKUPAJ 2,85 eur

 

 Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics