Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Mafini – recept

Sveže pečeni muffini v nagubani papirnati skodelici so izjemno mikavni – še odrasli se jim težko upremo, le kako bi se jim lahko otroci? Zakaj torej teh slastnih zapeljivcev nebi pripravili kar sami? Pripravimo jih namreč hitro in enostavno, večino sestavin zanje pa najdemo v skoraj vsaki kuhinji.

Mafini – recept

Tukaj preverite nekaj nasvetov, kako vam bodo muffini uspeli popolno:

  • Pečico vedno segrejemo vnaprej, med peko mafinov pa je ne odpiramo.
  • Sestavine natančno stehtamo in odmerimo.
  • Priporočene količine pecilnega praška ne povečujemo. Če ga uporabimo preveč, mafini ne bodo bolj narasli, pač pa upadli in postali lepljivi.
  • Že pripravljeno testo le na hitro premešamo. S preveč intenzivnim mešanjem mafini postanejo trdi. Sestavine se morajo enakomerno prepojiti.
  • Testo vlijemo v modelčke in pečemo takoj po mešanju, saj začne pecilni prašek delovati takoj, ko mu dodamo tekočino.
  • Ne smemo jih peči predolgo, ker se lahko izsušijo.
  • Najbolje teknejo sveže prečeni ali ohlajeni dan kasneje.
  • Mafine lahko tudi zamrznemo. Tajamo jih 2-3 ure na sobni temperaturi ali pa jih za 15-20 minut potisnemo v pečico, ogreto na 180 stopinj.

Lahko bi napisali kar cel seznam receptov z različnimi okusi mafinov. Ti preprosti kolački so sladica, ki jo lahko kombiniramo z našimi najljubšimi sestavinami. Tokrat te bo spodnji recept presenetil s svežim okusom, zelo enostavno pripravo in mehko teksturo. V mafinih pa se za še boljši okus skrivajo okusne goji jagode.

 

Muffini z goji jagodami so popolna sladica, v kateri lahko uživate ob zajtrku, za kosilo ali pa zdravo večerjo. Priprava vam bo vzela le 30 minut časa, postrežete pa lahko tople ali hladne. Na koncu jih lahko prelijemo z agavinim sirupom ali pa dodamo arašidovo maslo z okusom banane.

 

Mafinov se nikoli ne moremo naveličati. Se strinjate?

Sestavine za mafine

Mafini – recept

Postopek za pripravo mafinov

  1. Goji jagode stresemo v skodelico, jih prelijemo z vročo vodo, pustimo 1 uro, da se napijejo tekočine. S kokosovim oljem namastimo pekač ali pa v modelčke za mafine namestimo papirnate modelčke.
  2. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. V veliko posodo presejemo mandljevo moko, pecilni prašek, cimet in himalajsko sol. Primešamo tudi sladkor.
  3. V drugi posodi narahlo razžvrkljamo jajca. Primešamo jim rastlinsko mleko, banano in stopljeno kokosovo olje. V sredino suhih sestavin naredimo vdolbino in vanjo vlijemo mešanico tekočih sestavin. Na koncu dodamo še Goji jagode. Vse skupaj na hitro in ne preveč intenzivno premešamo.
  4. Testo z žlico nadevamo v vdolbine pekača. Postavimo v pečico in pečemo okoli 20 – 30 minut, da mafini lepo narastejo in dobijo zlatorjavo barvo. Če na pečene mafine pritisnemo s prstom, testo skoči nazaj v prvotni položaj.
  5. Mafine pustimo 5 minut v pekaču, da se nekoliko ohladijo. Ponudimo še tople ali pa jih iz pekača stresemo na kuhinjsko rešetko in počakamo, da se povsem ohladijo.

Dober tek!

Mafini – recept

Dodaj komentar

Delivery
Samo še 30€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-15%
Magnezij

Najbolj kvalitetna in biorazpoložljiva oblika Magnezija

5,98  5,08 
-50%
Beta Glukan

Ovseni otrobi za podpiranje prebave in uravnavanje holesterola

14,90  7,45 
-20%
Vitamin Water RELOAD

Vedno sveže pripravljena osvežujoča pijača s pomembnimi vitamini in minerali

5,95  4,76