Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

Zdrava jetra pomenijo zdrav organizem! Jetra so največji notranji organ z več kot 200 funkcijami. Čistijo kri, shranjujejo maščobo, presnavljajo alkohol, uničujejo in nevtralizirajo različne strupe, proizvajajo nove beljakovine, odstranjujejo odpadni material oziroma toksine, pomagajo prebavnim procesom pri izločanju žolča, shranjujejo sladkor, minerale in vitamine, uravnavajo in izločajo holesterol, skrbijo za hormonsko ravnotežje, na hitro zagotavljajo dodaten vir energije, ko jo potrebujemo, iz telesa izločijo bakterije in izdelujejo imunske celice. So edini organ, ki se lahko obnavlja. Če so jetra preobremenjena, se to odrazi na telesnem počutju in zdravju.

Pegasti badelj, ki raste na sušnih neobdelanih tleh ali prisojnih kamnitih mestih, je razširjen v mnogih predelih Evrope in Azije. Njegovi bleščeči nazobčani listi so obrobljeni z bodicami in imajo mlečno bele žile, ki naj bi po legendi nastale zaradi mleka, ki je kapljalo iz prsi svete Marije. Od tod tudi latinsko ime marianum. Na vrhu stebel rastline se poleti razcvetijo slezenasto škrlatni cvetovi, iz katerih se razvijejo čopasta semena.

 

Pegasti badelj v prahu Bio slovenske blagovne znamke Nature’ Finest je učinkovit in naraven čistilec jeter, ki je ekološko pridelan. Pomaga očistiti jetra, obnavlja poškodovane celice jetrnega tkiva, spodbuja naravni proces razstrupljanja, deluje antioksidativno in skrbi za urejeno prebavo ter čiščenje kože.

Pegastemu badlju bi lahko dejali tudi naravna podpora za zdrava jetra. Ta rastlina je že tisočletja znana po svojih razstrupljevanjih učinkih in je nepogrešljiva v boju proti maščobi, ki se nalaga okoli jeter. Poleg tega, da ščiti jetra, slovi po razstrupljevalnih oziroma očiščevalnih učinkih na organizem, podpira prebavo in je učinkovito sredstvo proti zaprtju.

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

Kakšni so znaki, da je treba jetra razstrupiti?

Jetra so eden najpomembnejših organov v telesu, saj poleg drugih funkcij odstranjujejo škodljive snovi iz telesa. Zato je kura razstrupljanja telesa nekajkrat na leto nujna za dobro počutje. Obremenjena jetra so zamaščena jetra, ki povzročajo počasnejšo presnovo ogljikovih hidratov in onemogočajo shranjevanje odvečne glukoze, kar pomeni, da telo ne dobi novega vala energije, ko bi ga potrebovalo.

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

To se kaže v nenehni utrujenosti in izčrpanosti, slabšem presnavljanju maščob in ogljikovih hidratov, to se pokaže v nabiranju maščobe okoli pasu in trebuha, kot pekoča zgaga, prekomerno znojenje in občutek vročine, slaba in počasna prebava, ki jo spremljajo napihovanje in občasne slabosti, padec imunosti oziroma odpornosti, težave s kožo, kot so akne, pigmentni madeži in podobno.

 

Pegasti badelj (Silybum marianum) je nemara najbolj obsežno preučeno in dokumentirano zelišče za zdravljenje bolezni jeter. V zdravilne namene so ga uporabljali že v stari Grčiji in Rimu. Uporabljali so ga pri zbadanju v rebrih, boleznih vranice, malariji, migreni, morski bolezni, krčnih žilah, prebavnih motnjah, žolčnih obolenjih, zlatenici, maščobni okvari jeter, toksičnih obolenjih jeter, kroničnih vnetjih in cirozi jeter, ter kot protisredstvo (antidot) pri zastrupitvi z mušnicami.

Pegasti badelj in silimarin sta koristna za zdravje jeter

Pegasti badelj je rastlina, ki slovi po razstrupljevanjih učinkih in je nepogrešljiva v boju proti maščobi okrog jeter. Raziskave so dokazale, da silimarin, ki ga vsebuje pegasti badelj, vpliva na hitrejšo regeneracijo celic, izoliranih iz tkiva ledvic, katerih poškodbe so posledica uživanja analgetikov, citostatikov ali drugih zdravil in toksičnih snovi. Pegasti badelj je zato ena najbolj učinkovitih zdravilnih rastlin, ki ščitijo jetra pred strupi, tudi pri zastrupitvah z gobami ali kemikalijami.

Ker pomaga pri razstrupljanju, ga priporočajo celo kot dopolnilo v borbi proti raku. Pri rakavih bolnikih to zelišče omejuje morebitno prizadetost jeter zaradi kemoterapije in pospešuje okrevanje, tako da krepi izločanje strupenih snovi, ki se nabirajo v telesu.

 

Raziskave in klinične študije kažejo, da bi lahko s pomočjo prehranskih dopolnil pegastega badlja oziroma silimarina zdravili poškodbe jeter, ki nastanejo kot posledica zdravljenja rakavih obolenj. Strokovnjaki preučujejo učinek silimarina na posledice kemoterapije in z njo povezanih poškodb jetrnih celic.

Od semen in tinkure do bio prahu

Rastlina je vsestransko uporabna, naj si gre za sveže ali posušene liste ali semena pegastega badlja. Liste nabiramo konec poletja, jih posušimo, narežemo na majhne koščke ali zdrobimo v prah in uporabimo za čaje. Semena nabiramo jeseni, jih posušimo in uporabimo za prašek, suhe izvlečke in tinkture. Za zdravilno uporabo so najbolj primerni pripravki iz zrelih plodov, predvsem visoko koncentrirani suhi izvlečki.

 

Semena pegastega badlja vsebujejo od 4 do 6 odstotkov silimarina ter mešanico različnih spojin, ki varujejo jetra. Krepijo celično steno in preprečujejo vstop strupov v celico, obenem spodbujajo obnavljanje jetrnih celic. V listih pegastega badlja so prisotni tudi flavonoidi, antioksidanti, ki koristijo ožilju in b-sitosterol, snov, ki emulgira maščobe in razgrajuje naloženi holesterol.

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

Dandanes se uporaba pripravkov na osnovi pegastega badlja priporoča za zdravljenje toksičnih okvar jeter in kot dodatno sredstvo pri kroničnih vnetjih in cirozi jeter. Številne raziskave so potrdile, da ima silimarin v pegastem badlju antioksidacijske lastnosti, ki varujejo jetra in druge dele telesa pred škodljivimi prostimi radikali. Zato pegasti badelj priporočajo kot dopolnilno zeliščno zdravilo pri zdravljenju kroničnega hepatitisa in ciroze.

-20%

Pegasti badelj v prahu Bio paket

prehransko dopolnilo

Učinkovit in naraven čistilec jeter
  • Ekološko pridelan
  • Podpira zdravje jeter
  • Spodbuja naravni proces razstrupljanja
300g | za 99 dni
Redna cena: 11,07 
8,86 
in prihrani 2,21 

Pegasti badelj znižuje tudi holesterol v krvi

Silimarin ugodno vpliva na raven posameznih jetrnih encimov in na samo metabolno aktivnost jeter. Silimarin aktivira in ojača pridobivanje encimov, ki razkrajajo škodljive snovi, lahko pospeši biosintezo nukleinskih kislin (RNK in DNK) ter proteinov, s tem pa pospeši regeneracijo celic jetrnega tkiva, kar pomaga pri poškodovanih jetrih.

Naravno razstrupljanje telesa s pegastim badljem

Pegasti badelj pomaga pri zdravljenju in preprečevanju nastajanja žolčnih kamnov. Deluje tako, da izboljša pretok žolča, s holesterolom nasičenega prebavnega soka, ki potuje od jeter skozi žolčnik v črevo, kjer sodeluje pri prebavljanju maščob. Uživanje pegastega badlja niža holesterol v krvi, saj silimarin vpliva predvsem na povečanje koncentracije HDL holesterola v krvi, zmanjša pa nivo LDL in skupnega holesterola v krvi.

 

Pripravkov na osnovi pegastega badlja ne uporabljamo le, če imamo težave, nastale zaradi zapore pretoka žolča, kot so žolčni kamni. Med nosečnostjo ali dojenjem jemanje pripravkov ni priporočljivo. Prevelik odmerek pripravka pegastega badlja lahko deluje rahlo odvajalno. Pegasti badelj se uporablja tudi za lajšanje manjših prebavnih motenj in za spodbujanje menstruacije. Pomaga tudi pri luskavici, saj zelišče omili vnetje in omeji prekomerno rast kožnih celic pri luskavici. Lajša tudi hemoroide ter lahko koristi pri endometriji, ki je najpogostejši vzrok za neplodnost žensk.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18