Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Minuli vikend smo v Ljubljani na prizorišču Gibi Šport spremljali mednarodni EBT (European BeachHandball Tournament) turnir, ki je veljal tudi kot državno prvenstvo v rokometu na mivki. Skupno je bilo v moški kategoriji prijavljenih 9 ekip, od tega 6 slovenskih, v ženski kategoriji pa je tekmovalo 7 ekip (vse slovenske). Dogodek smo podprli tudi mi in s tem so-omogočili organizacijo dogodka.

 

Kako smo se imeli si oglej na spodnjem posnetku.

 

Kaj sploh je rokomet na mivki?

Rokomet na mivki je najatraktivnejša izpeljanka rokometne igre, ki se v svetu množično razvija v zadnjih petnajstih letih in pridobiva vse širši krog privržencev in igralcev. Zaradi želje po sledenju modernim trendom razvoja rokometne igre je Rokometna zveza Slovenije pred petimi leti pričela s projektom »Rokomet na mivki«, katerega namen in cilji so popularizirati panogo v Sloveniji, izpeljati vsakoletna državna prvenstva in oblikovati reprezentance, ki bodo dosegale vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih (vir: http://www.rokometna-zveza.si)
Zaradi vse večjega zanimanja rokometašev in rokometašic v tekmovanjih za državno prvenstvo vsako leto nastopa več ekip. Na osnovi prikazanih iger posameznikov in posameznic na državnem prvenstvu sta formirani tudi ženska in moška reprezentanca, ki sta se v letu 2015 udeležili sredozemskih iger in dosegli zavidljivo 5. in 8. mesto. V prihodnjih letih pa je cilj članskih reprezentanc in reprezentanc mlajših starostnih kategorij sodelovanje na Evropskih prvenstvih in uvrstitev na Svetovna prvenstva.

Pa pojdimo k bistvu same igre.

Igrišče za rokomet na mivki je dolgo 27 metrov in široko 12 metrov, globina mivke pa mora biti vsaj 25 centimetrov. Vratarjev prostor ima enako prostornino kot pri navadnem rokometnem igrišču in sicer 6 m dolžine in 12 m širine. Gol pa v višino meri 2 m, širino pa 3 m. Za izbiro gola se ekipo izbere na enak način kot pri dvoranskem rokometu in sicer z metom kovanca. Igralni čas je precej krajši in znaša 2 polčasa po 10 minut med katerima je 5 minut pavze.
Sicer pa je sama igra zelo atraktivna, kar omogoča predvsem fina podlaga mivke in več prostora, saj je na igrišču manj igralcev kot pri dvoranskem rokometu. Največji smisel tega tekmovanja pa je zabava in druženje ob športni aktivnosti, obenem pa so najboljši tudi nagrajeni.

Iščemo mlade, ambiciozne športnike in pa na splošno ljudi, ki vsakodnevno promovirajo športen in zdrav način življenja, nutricioniste, kuharje, blogerje.

 

Če si se v opisu prepoznal/a in s svojim zdravim življenjskim stilom, športnimi aktivnostmi, kulinaričnimi recepti ali objavami navdihuješ mnoge, potrebujemo ravno tebe!

 

Piši nam na [email protected] in napiši zakaj bi bil/a ravno ti uspešen Nutrisslim ambasador.

 

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36