Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kaj še niste vedeli o konoplji…

Industrijska konoplja se je že v antičnih časih uporabljala kot tradicionalna rastlina, predvsem za tekstilne izdelke, iz vlaken pa so delali celo pohištvo. Tudi v današnjih časih se uporablja za izdelavo komercialnih izdelkov, kot na pirmer papirja, oblačil, biorazgradljive plastike, ter seveda tudi v prehranske namene.

 

Ne prehranski konopljini izdelki

Med neprehranskimi konopljinimi izdelki se poleg že omenjenih komercialnih izdelkov, velikokrat omenjajo kozmetični. Predvsem so to izdelki na bazi konopljinega olja, ki je zelo vlažilno in hranljivo. Še posebej se priporoča za nego občutljive kože, blagodejno pa deluje tudi ob raznih alergijah, srbečici, luščenju kože in celo luskavici.

 

Prehranski konopljini izdelki

Ko govorimo o konopljinih izdelkih v prehranskem smislu, v tem sklopu najdemo predvsem konopljina semena, olje, moko in proteine. Vsem tem izdelkom je skupno, da so pridobljeni iz konopljinih semen.

Konoplja je bogat vir vlaknin, nenasičenih maščobnih kislin in beljakovin, ter se kot taka uporablja v vsakodnevni prehrani.

Iz prehranskega stališča je uživanje konopljinih izdelkov priporočljivo za vse, še posebej pa za ljudi z diabetesom ali zvišanim holesterolom, zaradi zelo ugodnega razmerja med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami, ki lahko omili potek omenjenih sodobnih civilizacijskih bolezni.

 

Konopljina semena

Konopljina semena so zelo vsestransko uporabna. Vsebujejo kar trikrat več beljakovin kot sojina in so poleg tega tudi bogat vir vlaknin in omega tri maščobnih kislin, ter številnih vitaminov in mineralov. Uživamo jih lahko samostojno, ko nas napade lakota in želimo v telo vnesti nekaj zdravega, ali pa jih potresemo čez razne jedi in tako obogatimo hranilno sestavo obroka.

 

Konopljini proteini

So eni izmed najkakovostnejših rastlinskih beljakovin, saj imajo zelo ugodno amino kislinsko sestavo. Bogate so tudi z razvejanimi amino kislinami (BCAA), ki so ključne za izgradnjo mišic. Od razvejanih amino kislin je v konopljinih proteinih še posebej visok nivo L-arginina, ki ima poleg izgradnje mišičnega tkiva vlogo še pri celjenju ran, ter krepitvi imunskega sistema.

Konopljinih proteinov je priporočljivo zaužiti 15 g na dan (3 čajne žličke). Vmešajte jih v najljubšo tekočino.. Lahko z njimi tudi delno nadomestite moko pri peki kruha, peciva ali sladic in tako obogatite hranilno sestavo.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36