Bolečine v sklepih so vse bolj pogosta težava sodobnega človeka, saj smo vse bolj izpostavljeni preobremenjenosti in stresu.   Vzroki za bolečine v sklepih Poznamo več... Odpravite težave s sklepi - Članki in nasveti - Nutrisslim | Nutrisslim
skrij vrstico

BACK TO COLLEGE >> NORI POPUSTI DO -40%

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Sign in
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Odpravite težave s sklepi

Bolečine v sklepih so vse bolj pogosta težava sodobnega človeka, saj smo vse bolj izpostavljeni preobremenjenosti in stresu.

 

Vzroki za bolečine v sklepih

Poznamo več vzrokov za bolečine v sklepih. Vnetje ali bolečina se lahko pojavita v enem ali več sklepih. Zgradba sklepov v našem telesu je zapletena. Sestavljajo jih kosti, mišice, vezi, kite in druga tkiva. V poškodbo sklepa je lahko vpleten kateri koli od teh delov, zato je včasih težko natančno ugotoviti vzrok bolečine. Pogosto se vnamejo vsi deli sklepa.

Bolečina v enem ali več sklepih lahko izvira iz različnih, razmeroma pogostih zdravstvenih stanj. Bolečina v sklepu ne prizadene le starejših, čeprav jo navadno povezujejo s staranjem. Poškodba pri športu, kot je na primer zvin gležnja, ima lahko za posledico hudo bolečino v sklepu, ki jo spremljajo oteklina, omejitev gibanja.

težave s sklepi

Kolagen in sklepi

Kolagen je najbolj zastopana strukturna beljakovina v človeškem telesu. V hrustancu najdemo kolagen kot pomembno strukturno tkivo. Po 25 letu začne kolagen v telesu iz leta v leto hitreje razpadati, kar privede do krhkejšega hrustanca in tako manj gibljivih sklepov, ter večjih možnosti za poškodbe. Takrat se pojavijo bolečine v kolenih, zaradi katerih ne zmoremo več tako lahkotno tekati naokrog in tako postanemo slabe volje, zaradi zmanjšanja gibalnih zmožnosti pa se lahko tudi začnejo hitro nabirati kilogrami.

Kako si lahko pomagamo?

Nastajanje kolagena v telesu lahko spodbudimo z vnosom prehranskega dopolnila in tako nadomestimo njegov primanjkljaj.

Nature’s finest Kolagen JointCare s patentirano formulo Fortigel kolagenskih peptidov, MSMja in super živil za optimalno sintezo kolagena. S prijetnim okusom pomaranče in 5 g Fortigela v mešanici prispeva k sintezi kolagena, ki je pomemben sestavni del hrustanca.

  • MSM (metil sulfonil metan) je vir žvepla. Žveplo je pomemben element v človeškem telesu, saj je gradnik beljakovin in pomembna komponenta vezivnega tkiva.
  • Camu camu jagode v prahu so izredno bogate s C vitaminom. Vitamin C je pomemben za stimulacijo sinteze glutena.
  • Šipek je zelišče, ki ima ugoden učinek na gibljivost in zdravje sklepov. Poleg tega je šipek bogat z vitaminom C, ki stimulira produkcijo kolagena.
  • Fortigel kolagenski peptidi so majhni delci kolagena tipa 2, ki se v telo zlahka absorbirajo. Kolagen tipa 2 je zelo pomemben del hrustanca. Z leti je regeneracija hrustanca počasnejša, kar se kaže v gibalnih omejitvah. Zato je pomembno k dnevni prehrani dodajati nekaj kolagena tipa 2, da spodbudimo sintezo kolagena v hrustančnem tkivu.


Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics