Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Presna čokoladna torta

Si v iskanju recepta za noro dobro presno čokoladno torto? Potem si na pravi strani. Presna, čokoladna, kremna, brez laktoze, brez glutena, brez dodanih sladkorjev in lahka za pripravo.

 

Obljubim, da bo torta, presenetila vse, ki obožujejo sladko in so nori na čokolado. Prepričala bo tako vegane kot tudi nevegane. In povem ti, da bo torta pošla še v istem dnevu. Vsaj pri meni je bilo tako.

👩‍🍳 Anja Forstner

Zakaj? Kaj pravzaprav pomeni presno?

Presna hrana ni toplotno obdelana oz. je obdelana pod 42- 45 stopinjami celzija in se zato v njej ohrani več vitaminov, mineralov in drugih hranilnih snovi. Pri presni pripravi sladic, gre predvsem za veliko izbiro oreščkov, ki so bogati z beljakovinami, in nenasičenimi maščobami. Torej je dosti namakanja, da so oreščki bolj mehki in sočni.

Res je energijska vrednost presnih tort visoka, a vseeno se po kosu ali dveh ne bomo počutili napihnjeni ali utrujeni.

Tekstura te torte je neverjetna!

Kremna, gosta, sočna in topljiva v ustih.

Veliko boljša, kot vse kreme, ki sem jih do sedaj poskusila in naredila.  Torta je narejena iz živil, kot so indijski oreščki, kakavovo maslo in agavin sirup. Da torta ohrani svojo obliko, je vedno potrebno dodati eno izmed naslednjih živil: kokosovo olje, kakavovo maslo. Za sladkanje se uporablja suho sadje in naravni sirupi.

Se bojiš priprave presnih sladic? Se sprašuješ kako sploh začeti in misliš da je težko?

Meni se zdi priprava enostavna, vendar moraš biti organiziran. Nekaj je predpriprav, nekaj namakanja, a tako kot pri ostalih jedeh, vse terja svoj čas in delo. Jaz sem mnenja. Manj sestavin in manj pacanja, boljše je.

 

Kaj pa cena?

Sestavine so dražje, kot pa moka, sladkor, olje, jajca in mleko. Raje in res raje dam za sestavine malo več. Saj ne delamo tort in sladic vsak dan, kajne?

Se ti že malce bolj svita o čem govorim?

 

Če ja, se nujno, čimprej loti priprave te božanske torte. Jaz sem nora na čokolado in ta čokoladna presna torta, je nekaj najboljšega kar lahko pripraviš zase in za svoje goste. Mousse kremo, ki je glavna atrakcija te torte, lahko pripraviš tudi v skodelicah in postrežeš kot samostojno jed. Dodaš nekaj kokosove smetane in sadja pa je sladica pripravljena. Enostavno in hitro.

 

Čas je že, da ti končno razkrijem recept, na katerega čakaš. Želim ti, da se boš ob pripravi torte zabaval in naučil kaj novega.

RECEPT ZA PRESNO ČOKOLADNO TORTO- (torta premera 18cm)

Sestavine

Sestavine za podlago:

  • 60g lešnikov
  • 50g mandljev
  • 5 velikih datljev
  • 15g kakava v prahu
  • 30g vode

Sestavine za kremo:

 Sestavine za “sadno glazuro”:

Presna čokoladna torta

Priprava

Priprava podlage:

  • V multipraktiku zmiksaj lešnike in mandlje. Dodaj kakav v prahu nato pa vodo in datlje. Maso s prsti razporedi po dnu tortnega modela. Daj v zmrzovalnik in se loti priprave kreme.

Priprava kreme:

  • V multipraktiku zmiksaj namočene indijske oreščke, kakavovo in kokosovo maslo, agavin sirup, mandljev napitek in kakav v prahu. Mousse kremo prelij na podlago in torto postavi v zmrzovalnik čez noč / 6 ur.
  • Preden začneš pripravljati sadno glazuro, daj torto v hladilnik, da se omehča in bo kasneje dovolj mehka za postrežbo.

Priprava “sadne glazure”:

  • Zamrzjene borovnice in maline daj v kozico, dodaj kokosov sladkor in segrevaj da se omehčajo. (Naj temperatura ne preseže 45 stopinj Celzija). Ko je sadje dovolj omehčano dodaj 2 žlički psiliuma in dobro premešaj, da glazura postane bolj gosta in “lepljiva”.
  • Popolnoma ohlajeno glazuro prelij čez kremo in torto postavi v hladilnik za cca. 2 uri. Previdno odstrani model torte in postrezi. Okrasiš po želji. Jaz sem dodala nastrgan kokos in goji jagode.

Želim ti veliko užitkov ob pripravi in sladkanju. 😊

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18