Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako se pripraviti na maraton?

Ste se odločili pretečti maraton? Čestitke za hrabro odločitev, vendar brez priprav ne bo šlo. Da pa ne bodo preveč naporne, smo se vam odločili pomagati z nekaj uporabnimi napotki.

Zakaj maraton?

Najprej se vprašajmo, zakaj bi radi pretekli maraton. Morda bi želeli z rednimi treningi izboljšati fizično kondicijo, obvarovati imunski sistem pred prehladi, ali pa zgolj premagati samega sebe na dan maratona. Morda pa kar vse našteto. V vsakem primeru maraton zahteva temeljite fizične in psihične priprave.

Kako se pripravljamo na maraton?

S tekom, seveda. Vendar moramo pri tem upoštevati nekaj pravil:

Poslušajte svoje telo: Če čutite zametke poškodbe, bolje da prenehate s treningi za nekaj dni in se napotite k zdravniku na posvet. Ostanite zdravi! Izogibajte se tudi pretreniranju.
Tecite sproščeno in z veseljem: tako vam bo tek predstavljal sprostitev in ne dodatno “delo”
Zagotovite si primerno tekaško opremo: predvsem je pomembna obutev, da se v njej počutite udobno, ter udobna oblačila
Načrtujte treninge vnaprej: določite si plan pretečenih kilometrov in jih umestite v urnik. Spremljajte napredek na dnevni bazi
Po treningu ne pozabite na raztezanje: mišice je po naporni vadbi potrebno raztegniti, da se izognemo morebitnim poškodbam in bolečinam v mišicah.

Kako se prehranjujemo pred maratonom?

Pri tako težkih fizičnih naporih je prehrana ravno tako pomembna kot treningi. Predvsem v zadnjih tednih pred maratonom moramo poskrbeti za primerno prehrano, in sicer:

3 tedne do 1 teden pred maratonom: pomembno je, da uživamo čim več proteinov in antioksidantov, za čim hitrejšo in čim učinkovitejšo obnovo mišic.

1 teden pred maratonom: začnemo uživati večje količine polnozrnatih ogljikovih hidratov, ki se v telesu pretvorijo v zaloge glikogena. Glikogen se med naporom razgradi v glukozo, to pa telo potrebuje kot vir energije.

Kaj pa prehranska dopolnila?

Po tednih ali celo mesecih priprav si seveda želimo čim bolje preteči zadani cilj. Pri tem si lahko pomagamo s prehranskimi dopolnili. Pri vzdržljivostnih športih je najbolj smieslno uporabljati prehransko dopolnilo Guarana.

Guarana je prehransko dopolnilo z aktivno substnco guaranin, ki je po kemijski sestavi zelo podobna kofeinu, le da se počasneje sprošča v krvni obtok in posledično deluje dlje. Med dolgotrajno fizično aktivnostjo pripomore k boljši vzdržljivosti.

Najbolje, da se poslužujemo guarane v prahu, saj je to najbolj čista in tako najmočnejša oblika. Paziti pa moramo na zaužito količino, priporoča se 1 čajna žlička pol ure pred naporom. Guarano je priporočljivo uživati že pred treningi, da lahko vidimo učinke na telo in nas med velikim maratonom kaj ne preseneti.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36