Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Razlogi za naraščanje telesne teže

Ko mislimo da vse delamo pravimo, kilogrami pa se kar kopičijo. Pripravili smo 10 najpogostejših razlogov za naraščanje telesne teže, ki jih večkrat zanemarimo.

Določena zdravila: Nekatera zdravila lahko povzročijo dvig telesne teže. Primer so zdravila za zdravljenje depresije, ki znižujejo metabolizem in lahko spremenijo ravni nekaterih hormonov, kar pa vodi v povečevanje telesne teže.

Kronične bolezni: Vedno večje število ljudi trpi za kroničnimi boleznimi kot so diabetes ali nepravilno delovanje ščitnice. Pacienti potrebujejo zdravljenje z zdravili, da v telesu vzpostavijo normalno stanje hormonov in da nehajo nekontrolirano pridobivati na teži.

Genetika: Dokazano je, da nekateri ljudje hitreje pridobijo na telesni teži, vendar pa okoljski dejavniki in posameznikove izbire veliko bolj vplivajo na telesno težo kot genetika.

Stres: Naš naravni obrambni mehanizem proti nevarnostim je priprava telesa na beg ali boj. V takih primerih nam naraste nivo stresnega hormona, kortizola. Kortizol je odgovoren za nalaganje maščobnih oblog okrog trebuha, prav tako pa slabša naš imunski sistem.

Velikost porcij: Prevelike porcije so eden najpogostejših razlogov za naraščanje telesne teže. V zadnjem času se je velikost krožnikov in skodelic povečala, kar je razlog, da uživamo večje obroke.

Spuščanje obrokov: Spuščanje obrokov je ravno tako pomemben faktor kot kontrola velikosti obrokov. Če spustimo obrok, naše telo to zazna kot stradanje in si ob naslednjem vnosu hrane začne delati maščobne zaloge. Prav tako smo ob naslednjem obroku volčje lačni in pojemo precej več kot bi sicer.

Označbe “manj maščobe”: Ob označbah manj maščobe si predstavljamo, da ima živilo tudi manj kalorij. Vendar pa ponavadi ni tako, poleg tega pa taka živila vsebujejo tudi več sladkorja. Priporočljivo je prebrati celotno hranilno tabelo.

Pomanjkanje gibanja: Kombinacija kardio treninga in vaj za moč pomaga pokuriti odvečne kalorije, ki smo jih zaužili. Redimo se zaradi zmanjšanja fizične aktivnosti in uživanja odvečnih kalorij, kar pa tudi vodi v počasnejši metabolizem.

Počasen metabolizem: Počasen metabolizem je večkrat odgovoren za naraščanje telesne teže. Mišice so bolj metabolno aktivne (pokurijo več kalorij) kot maščoba, zato za dobro delovanje metabolizma potrebujemo več mišic kot maščobe. Velja splošen mit, da po tridesetem letu začnejo mišice razpadati. Vendar pa to ne drži, če ostanemo športno aktivni.

Nezdravo prehranjevanje: ta je največji krivec za naraščanje telesne teže. Obroki so polni procesiranih živil in enostavnih ogljikovih hidratov, ob enem pa zaužijemo premalo sadja in zelenjave.

Naraščanja telesne teže se bomo znebili samo z zdravim načinom prehranjevanja, redno vadbo in nadomeščanjem nezdravih prigrizkov z zdravimi nadomestki obrokov ko nas popade lakota.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18