Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

RIŽEVI NAPITKI – pristen okus v vedno sveži obliki

Iščete zdravo, vegansko in okusno alternativo kravjemu mleku?
Mnogi ljudje so zaradi različnih razlogov prenehali uporabljati živalsko mleko. Nekateri ga ne morejo piti zaradi alergij ali laktozne intolerance, drugi sledijo veganski prehrani in imajo etično težavo z uživanjem živalskih izdelkov. Posledično je zdaj na voljo vrsta nestandardnih mlečnih nadomestkov. Vsak ima drugačen prehranski profil, okus, barvo in teksturo.
Riževi napitki izvirajo iz rastlinskih virov, kot so oreščki, riž, semena in zrna. Spoznajmo rižev napitek v prahu, njegove številne zdrave učinke in prehransko vsebnost.

 

Ekološko pridelan rastlinski napitek je veliko bolj zdrav in vedno bolj priljubljen nadomestek kravjega mleka. Odličen je za ljudi, ki imajo težave z laktozno intoleranco in različnimi alergijami.

Prednosti riževega napitka za zdravje

Prijazen do srca (zdravo za srce)

Ker rižev napitek ne vsebuje holesterola, je zato odličen nadomestek za tiste, ki imajo težavo z visokim holesterolom. Povišan holesterol poveča tveganje za razvoj srčnih bolezni in možganske kapi. Pomembno je, da vsi tisti v prehrano vključijo živila z nizkim holesterolom oziroma živila,  ki ga ne vsebujejo. Riževi napitki so zato lahko koristna možnost za vsakodnevni obrok.

Za vse z laktozno intoleranco

Laktoza je vrsta sladkorja, ki je sestavljena iz dveh preprostih vrst sladkorja, glukoze in galaktoze. Laktozna intoleranca nastane zaradi pomanjkanja laktaze v tankem črevesu. To je encim, ki je potreben za prebavo mlečnega sladkorja.
Rižev napitek laktoze ne vsebuje in je zato, za razliko od mleka, primeren za vse, ki jih pestijo težave s presnovo laktoze. Olajša tudi prebavni sistem in pospeši izboljšanje bakterijskega okolja črevesja, ki preprečuje prebavne motnje in okužbe.

Primerno za alergike na mlečne beljakovine

Pri alergiji na kravje mleko imunski sistem pretirano reagira na beljakovine v njem. To povzroči pojav alergijskih simptomov, ki so možni takoj po zaužitju ali stiku s hrano oziroma šele po nekaj urah. Ljudje, ki so na mlečne beljakovine alergični lahko utrpijo poškodbe celic. Rižev napitek je izvrsten alternativen vir kravjemu mleku saj ne vsebuje mlečnih beljakovin.

Dober vir vitamina B

Rižev napitek je dober vir vitaminov skupine B, kot so tiamin, niacin, riboflavin, vitamin D in kalcij. Vitamin B ohranja živčni sistem, kožo in zdrav vid. Je ključnega pomena za vzdrževanje metabolizma, cirkulaciji telesnih tekočin in živčnega sistema, kar pomaga pri boju proti boleznim. Redno uživanje riževega napitka zato lahko pomaga tudi pri vzdrževanju in krepitvi telesa in celotnega imunskega sistema.

Vsebuje ogljikove hidrate za energijo

Rižev napitek je dober vir ogljikovih hidratov, saj zagotavlja energijo in ima manj maščob. Ogljikovi hidrati pomagajo pri vzdrževanju telesne kondicije in znižujejo raven holesterola. Rižev napitek je zato lahko ena boljših pijač za povečanje energije, še posebej, če se ukvarjamo s športom; dobro ga je spiti že takoj zjutraj.

Komu je izdelek namenjen?

Izdelek priporočamo vsem, ki iščejo rastlinsko alternativo mleku, vsem, ki imajo laktozno intoleranco, tudi alergikom, veganom in vegetarijancem. Namenjen je vsem, ki so na raznih dietah in tistim, ki jim je zdrav način življenja blizu.

Zakaj je Nature’s Finest rižev napitek drugačen?

Napitek je v prahu in zato vedno sveže pripravljen

Verjetno se vsi strinjamo, da ni boljšega obroka, kot sveže pripravljenega. Ko si zaželimo mešanico, si prah preprosto vmešamo v poljubno pijačo in obrok že lahko zaužijemo.

Popolnoma brez dodanega sladkorja

Še vedno pa primeren za sladkosnede. Ima sladek in lahek okus, a je vseeno zdrav in nizkokaloričen. Ko v napitku uživamo, je vedno dobro vedeti da nima dodatnih sladkorjev. Riževi napitki so že naravno slajši od drugih mlečnih nadomestkov.

100% naravnega izvora in ekološko pridelan z vsemi potrebnimi certifikati

Izjemnega okusa

Čeprav izdelek ne vsebuje dodanega sladkorja, je izjemnega okusa. Izbirate lahko kar med 6 različnimi: navadnim Bio Riževim napitkom, Bio Riževim napitkom z okusom Kokosa, Bio Riževim napitkom z okusom Kakava, Bio Riževim napitkom z okusom Kakava in Vanilije, Bio Riževim napitkom z okusom Mandlja in Bio Riževim napitkom s Kalcijem.

Odličen za transport

Rižev napitek lahko vzamemo s seboj v službo, na izlete ali potovanja. Hranimo ga na sobni temperaturi in pospravimo tako, da ne vzame veliko prostora.

Lahko se meša z vsem

Izdelek je v prahu, zato ga lahko mešamo z najljubšo pijačo. Uporabimo ga lahko za bogatejši okus ali pa kot povsem samostojen obrok.

Primeren je za vse starosti

Napitek je priporočljiv tako za starejše, kot tudi najmlajše. Otrokom ga zamešamo z vodo kot preprost obrok, ali pa ga dodamo v njihov mlečni zajtrk in obogatimo okus.

Veganski

Tako kot preostali žitni napitki vsebuje zelo malo nasičenih maščob in ne vsebuje laktoze, zato je primeren za vegane in laktozno intolerantne osebe.

Proizveden v EU

Uporaba napitka v vsakodnevni prehrani
Rižev napitek je super enostaven za pripravo in shranjevanje. Z 250g lahko pripravimo kar 2,5l napitka. Odličen je za pripravo jutranjih kosmičev, zdravih smutijev, sladic, obogati kavo.
Rižev napitek lahko uporabljamo kot glavno sestavino riževega pudinga, ga dodamo k sestavinam za izdelavo sladoleda, pripravo kavne smetane ali pa kot dodatek k številnim sladicam in vsakodnevnim obrokom na splošno.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36