skrij vrstico

NOVO! Hair vitamins učinkovita formula z biotinom za dolge, močne in sijoče lase. < klikni

Pomoč uporabnikom
01 5653040 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Skrivnost mladostnega videza

Kar je dobro navznoter, se odraža odzunaj. Niso samo ženske tiste, ki si želijo zdrave kože. Koža je prvi vidni indikator zdravja, kjer so vidne posledice staranja. Kolagen je glavni strukturni element kože odgovoren za 70 do 80 % suhe teže kože. Zagotavlja podporno strukturo, ki omogoča elastičnost kože, gibčnost in hidracijo. Je lepilo, ki povezuje prav vse v našem telesu. Brez njega bi dobesedno razpadli.

kolagen

Kaj sploh je kolagen?

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v telesih sesalcev. Najdemo ga v skoraj vseh tkivih, posebej v koži, nohtih, laseh, hrustancu in kosteh. Je zelo pomemben sestavni del vezivnega tkiva, ki v kitah in vezeh skrbi za elastičnost in moč. V večini primerov deluje v sinergiji z ostalimi beljakovinami v telesu, kot sta keratin in elastin.

Produkcija kolagena se po 20. letu upočasni, torej proces degradacije kolagena postane hitrejši od njegove sinteze. Torej se količina kolagena do 45 leta lahko zniža že za 30%, kar vodi v vidne znake staranja.

Zmanjšana siteza kolagena se kaže kot:

  • ohlapna koža,
  • pojav gub,
  • krhki nohti in lasje
  • zmanjšane gibalne zmožnosti

Ženske občutijo močno zmanjšano sintezo kolagena po menopavzi. Do 60 leta starosti je pričakovana znatno zmanjšana sinteza kolagena in se smatra kot del normalnega procesa staranja.

Proces staranja se še pospeši z mnogimi faktorji, katerim smo izpostavljeni v vsakodnevnem življenju, kot je visoko sladkorna dieta, kajenje, UV žarki. Poleg tega pa tudi nekatere avtoimunske motnje in genetski faktorji lahko vplivajo na sintezo in degradacijo kolagena.

Kaj dosežemo z vnosom kolagena?

Dvig nivoja kolagena v našem telesu lahko našo kožo naredi bolj čvrsto, hitro lahko postane bolj gladka in zagotovo pomaga pri obnovi in celjenju naše kože.

Čvrstost in zdravje kože mnogi poskušajo vzpostaviti od zunaj, z nanašanjem krem in tonikov s kolagenom. Ne vedo pa, da so kolagenske molekule prevelike, da bi jih koža sploh lahko vsrkala, zato je potrebe kože po kolagenu bolje zadovoljiti z uživanjem ustrezne hrane ali pripravkov.

Ker se naravna sinteza kolagena zmanjša že v zgodnji odrasli dobi, je pomembno da jo spodbudimo, če želimo obdržati mladosten videz. Najbolj pogosta oblika je uživanje prehranskih dopolnil s kolagenskimi delci v kombinaciji s še drugimi hranili, ki stimulirajo sintezo kolagena (na primer C vitamin).

Kot prehransko dopolnilo je kolagen najbolje uživati v hidrolizirani obliki, saj je hidroliziran kolagen zreduciran na majhne delce, ki se v telo zlahka absorbirajo.

POZOR! V kolikor želite obnoviti zaloge kolagena v koži in laseh je pomembno, da uživate kolagen tipa 1 ali 3. Kolagen tipa 2 se namreč nahaja v hrustancu.Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

01 5653040
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

kartice

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.nutrisslim.com je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics