Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Skrivnost mladostnega videza

Kar je dobro navznoter, se odraža odzunaj. Niso samo ženske tiste, ki si želijo zdrave kože. Koža je prvi vidni indikator zdravja, kjer so vidne posledice staranja. Kolagen je glavni strukturni element kože odgovoren za 70 do 80 % suhe teže kože. Zagotavlja podporno strukturo, ki omogoča elastičnost kože, gibčnost in hidracijo. Je lepilo, ki povezuje prav vse v našem telesu. Brez njega bi dobesedno razpadli.

 

Kaj sploh je kolagen?

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v telesih sesalcev. Najdemo ga v skoraj vseh tkivih, posebej v koži, nohtih, laseh, hrustancu in kosteh. Je zelo pomemben sestavni del vezivnega tkiva, ki v kitah in vezeh skrbi za elastičnost in moč. V večini primerov deluje v sinergiji z ostalimi beljakovinami v telesu, kot sta keratin in elastin.

Produkcija kolagena se po 20. letu upočasni, torej proces degradacije kolagena postane hitrejši od njegove sinteze. Torej se količina kolagena do 45 leta lahko zniža že za 30%, kar vodi v vidne znake staranja.

Zmanjšana siteza kolagena se kaže kot:

  • ohlapna koža
  • pojav gub
  • krhki nohti in lasje
  • zmanjšane gibalne zmožnosti

Ženske občutijo močno zmanjšano sintezo kolagena po menopavzi. Do 60 leta starosti je pričakovana znatno zmanjšana sinteza kolagena in se smatra kot del normalnega procesa staranja.

Proces staranja se še pospeši z mnogimi faktorji, katerim smo izpostavljeni v vsakodnevnem življenju, kot je visoko sladkorna dieta, kajenje, UV žarki. Poleg tega pa tudi nekatere avtoimunske motnje in genetski faktorji lahko vplivajo na sintezo in degradacijo kolagena.

Kaj dosežemo z vnosom kolagena?

Dvig nivoja kolagena v našem telesu lahko našo kožo naredi bolj čvrsto, hitro lahko postane bolj gladka in zagotovo pomaga pri obnovi in celjenju naše kože.

Čvrstost in zdravje kože mnogi poskušajo vzpostaviti od zunaj, z nanašanjem krem in tonikov s kolagenom. Ne vedo pa, da so kolagenske molekule prevelike, da bi jih koža sploh lahko vsrkala, zato je potrebe kože po kolagenu bolje zadovoljiti z uživanjem ustrezne hrane ali pripravkov.

Ker se naravna sinteza kolagena zmanjša že v zgodnji odrasli dobi, je pomembno da jo spodbudimo, če želimo obdržati mladosten videz. Najbolj pogosta oblika je uživanje prehranskih dopolnil s kolagenskimi delci v kombinaciji s še drugimi hranili, ki stimulirajo sintezo kolagena (na primer C vitamin).

Kot prehransko dopolnilo je kolagen najbolje uživati v hidrolizirani obliki, saj je hidroliziran kolagen zreduciran na majhne delce, ki se v telo zlahka absorbirajo.

POZOR! V kolikor želite obnoviti zaloge kolagena v koži in laseh je pomembno, da uživate kolagen tipa 1 ali 3. Kolagen tipa 2 se namreč nahaja v hrustancu.

-33%

Kolagen v prahu 2+1 GRATIS

Naravni hidrolizirani kolagenski prah: Koža brez gub, zdravi lasje, močni nohti.

29,60  19,73 
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36