Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Spirulina – zeleni čudež narave

Alga spirulina naravno uspeva v mineralno bogatih vodah (močvirjih, sladkih in slanih stoječih vodah). Lahko jo najdemo na vseh kontinentih sveta, najbolje pa uspeva v toplih tropskih morjih. Ta super hranilna alga je bila predmet mnogih prehranskih zdravstvenih raziskav zaradi svoje biokemične sestave in potencialne uporabnosti. Rezultati študij so pokazali, da spirulina organizem oskrbuje z vsemi esencialnimi beljakovinami, amino kislinami, vitamini in minerali. Zaradi svojega antioksidativnega delovanja znižuje tveganje za nastanek rakavih obolenj, znižuje raven holesterola v krvi in deluje protivirusno.

Zgodovina spiruline

Zgodovina poroča, da so algo spirulino poznali že v 9. stoletju v Chad-u, celinska država v Srednji Afriki. V 16. stoletju so jo Azteki poimenovali “Tecuitlatl”, kar je pomenilo izločke kamna, pravzaprav spirulina, ki se je pojavila in posušila na kamnih. Danes se uporablja kot prehransko dopolnilo in je na voljo v prahu, tabletah in kapsulah.

Alga spirulina je močan antioksidant, vključno z vitamini B1, B6, C in E. Pomaga preprečevati celično škodo zaradi prostih radikalov, ki so povezani z razvojem bolezni kot so rak, artritis, bolezni srca, sive mrene in prezgodnje staranje. Robb-Nicholson, odgovorni urednik Harvard Women’s Health Watch pravi “Alga spirulina ima 60 odstotni delež beljakovin – več kot katerakoli zelenjava. Poleg tega je zelo dober vir beta karotena, železa, kalcija, različnih mineralov in esencialnih maščobnih kislin.”

Zakaj uživati spirulino?

Krepi imusnski sistem

Alga spirulina krepi imusnki sistem ter s tem učinkovito preprečuje rakava obolenja, gripe in prehlade ter mnoge druge bolezni.

Je odličen vir beljakovin

Aminokisline predstavljajo 62 % delež alge spiruline. Zaradi izredno bogate vsebnosti beljakovin in drugih hranil je to super živilo zelo popularni prehranski dodatek. Drugi viri beljakovin, kot so oreščki, stročnice, polnovredne žitarice in meso ne predstavljajo takšnega deleža beljakovin.

Lajša simptome alergij

Alga spirulina nas ščiti pred alergijskimi reakcijami z ustavitvijo sproščanja snovi, ki prispevajo k alergijskim simptomom, kot so izcedek iz nosu, solzenje oči in odtekline.

Ima probiotične lastnosti

Jemanje probiotikov je priporočljivo kot doplnitev pri jemanju antibiotikov, pri različnih zdravstvenih težavah in nasplošno za krepitev imunskega sistema. Antibiotki v telesu uničujejo nezaželene organizme, vendar lahko uničijo tudi »dobre bakterije« imenovane probiotiki. Spirulina pospešuje rast probiotikov.

Ščiti pred okužbami

Alga spirulina naš ščiti pred raznimi okužbami kot so herpes, gripa, gljivične okužbe, itd.

Ščiti pred boleznimi jeter

Alga spirulina naj bi nas ščitila pred poškodbami in cirozo jeter (odpoved jeter).

Spirulina v prahu Bio 100g

Zeleno bogastvo narave

6,49 

Več o spirulina preberite v spodnjih člankih

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-75%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,23 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36