Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Ste nenehno pod stresom?

Stres je postal neizogiben del našega življenja, doživljamo ga na vsakem koraku, če mu le to dovolimo. V službi, doma, v trgovini, na cestah… težko je biti ves čas v zbranosti, če pa nič ne gre po naših načrtih. Čeprav se tega ne zavedamo, lahko že en majhen brez pomenski trenutek občutimo kot stresor, ki vpliva na nas in naše zdravje.  

 

Postavljajo se številna vprašanja: Zakaj se nam stres zgodi? Kako ga opazimo? Je stres okej? Kako ga obvladujemo?

Kaj sploh je stres?

Stres je situacija, ki sproži določen biološki odziv. Ko zaznamo grožnjo ali velik izziv, naše telo preplavijo hormoni, in nas tako zaščitijo pred stresorji. Ko smo se soočili z izzivom je del našega odziva fizičen. Telo aktivira vire s katerimi nas zavaruje in se pripravi na čim hitrejši pobeg.

Smo se res tako dobro navadili delati pod stalnimi pritiski? Se jim moramo izogniti?

Kratkotrajni stres ima na nas celo pozitiven vpliv. Spodbuja kreativno razmišljanje, dinamičnost in motiviranost za delo. Dolgotrajen ali ponavljajoč stres pa je lahko naravnost uničujoč ali škodljiv za naše telo. Preveč stalnega stresa lahko tako precej negativno vpliva na naše dolgoročno zdravje.

Zdrav stres bi moral biti le začasen. Ko je trenutek izziva ali stresen dogodek za nami se morata utrip in dihanje upočasniti, mišice pa sprostiti. V kratkem času se mora naše telo vrniti v naravno stanje brez trajnih negativnih učinkov. Močan, pogost ali dolgotrajen stres je namreč lahko duševno in fizično škodljiv. In to se dogaja dokaj pogosto.

 

Kako to opazimo v našem telesu?

Stres upočasni naše normalne telesne funkcije – imunski, prebavni sistem. Vsa energija, vse rezerve se osredotočijo na hitro dihanje, pretok krvi, pozornost in uporabo mišic.

Ste nenehno pod stresom?

Na vprašanje »Kako pogosto ste pod stresom?« je 80 odstotkov Slovencev odgovorilo, da so imeli v zadnjem mesecu vsaj en simptom stresa. Dvajset odstotkov jih je poročalo, da so v izrednem stresu. Življenje je takšno, kot je, stresa ni mogoče popolnoma odpraviti. Lahko pa se ga naučimo izogibati, kadar je to mogoče, in obvladovati, z naravnimi rešitvami.

Najpogostejši negativni učinki stresa so:

  • Močna utrujenost
  • Težka koncentracija
  • Nespečnost
  • Kopičenje odvečne telesne teže
  • Napetost in nihanje razpoloženja
  • Oslabljen imunski sistem

Če imate katerega izmed znakov, je čas za spremembo. Se sprašujete kako na naraven način zmanjšati nezaželeni stres za več kot polovico?

OK!Stress

Prehransko dopolnilo s sladilom

DOKAZANO ZMANJŠUJE STRES

  • Do 32 % manj stresa po 6 tednih redne uporabe 1
  • Do 53 % manj stresa po 12 tednih 1
  • Deluje na nivoju nevronov (živčnih celic) 1
  • Zmanjša vrednost alfa-amilaze, pokazatelja stresa 1
  • Dodatek 7 vitaminov B skupine, ki prispevajo k normalni živčni funkciji 2
150g | za 15 dni
21,99 

Obstaja ogromno načinov, ki pomagajo naravno spodbujati umirjenost in premagovati številne oblike, ki jih stres lahko povzroči našemu telesu. Že sama sprememba naših vsakdanjih navad je lahko ključnega pomena pri uspešnem soočanju s stresom:

  • vključitev telesne aktivnosti
  • zdrava prehrana
  • ustrezen spanec
  • urnik prostega časa
  • sprostitev
  • celovit pristop z naravnimi rešitvami

Številni strokovnjaki potrjujejo, da mir in sprostitev spodbujajo številna zelišča, rastlinski in naravni izvlečki, ki se že tisoče let uporabljajo v terapevtske namene.

Sprostite se s kamilico

Če si vzamete samo 5 ali 10 minut časa, da si privoščite skodelico kamiličnega čaja, lahko olajšate stres in napetost. Zaradi svojega pomirjujočega učinka, skodelica kamiličnega čaja čudovito prija tik pred spanjem.

Zmanjšajte tesnobo bergamotko

Bergamotka je s čudovitim citrusnim vonjem in italijanskim poreklom postala priljubljeno eterično olje za lajšanje napetosti in tesnobe, podprto z znanstvenimi študijami. Uporaba bergamotke spodbuja možgane, ki vplivajo na nevrotransmitorjev, kot sta serotonin in dopamin, ki spodbujajo umirjenost.

Odpravite skrbi s sivko

Sivka je velika zmagovalka, ko pride do olj, ki pomagajo pri premagovanju stresa in tesnobe. Najpogosteje se sivka uporablja kot dodatek milom in parfumom, pije se tudi kot čaj, uporablja kot esencialno olje ali tinktura. Eterično olje sivke je čudovit dodatek k kopalni vodi, ki pomaga pomiriti um in ustvariti učinek sproščanja mišic.

Pripravite si osvežilni napitek z limono

Čeprav je limona pogosto poživljajoč, svež vonj, ki se uporablja v kuhinji, lahko pomaga tudi pri lajšanju stresa. Pripravite si napitek za blaženje stresa, napetosti in vznemirjenosti. Vsak dan zmešajte in zjutraj zaužijte sveže stisnjen sok limone, pomaranče, OK!Stressa in 3dcl tople vode.

NARAVNE SESTAVINE Z DOKAZANIM DELOVANJEM

  • SERENZO™ – Serenzo™ je naravna, ekološko certificirana aktivna učinkovina, pridobljena iz ekstrakta pomarančevca. Serenzo™ dokazano regulira stres in zavira delovanje receptorja D2, ki je odgovoren za odziv telesa na stres.
  • B KOMPLEKS – B kompleks je skupina vitaminov, ki so pomembni za naš živčni sistem. Poleg skupne funkcije, pa ima vsak izmed vitaminov B še druge pomembne vloge v našem telesu kot so preprečevanje utrujenosti in podpora imunskemu sistemu.
  • LIMONA – Naravna arome limone, ki napitku doda svežino in odličen okus. Brez dodanega sladkorja.
Ste nenehno pod stresom?

KLINIČNO DOKAZANO: D0 53% MANJ STRESA

OK!Stress vsebuje patentirano formulo Serenzo™, ki klinično dokazano zmanjšuje raven stresa. Delovanje poteka na stopnji nevronov, z identifikacijo Serenza™ kot adenozina (regulatorja stresa), ki zavira delovanje receptorja D2 – odgovornega za odziv telesa na stres.

Uporaba aktivne učinkovine Serenzo™ je v klinični študiji uporabnikom pomagala doseči do:

  • 32 % manj stresa  po 6 tednih redne uporabe in
  • 53 % manj stresa po 12 tednih redne uporabe.

Prepričajte se tudi vi – zmanjšajte stres še danes!

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36