Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Top 20 antioksidantov in superživil

Razvoj različnih kroničnih in degenerativnih bolezni, kot so rak, bolezni srca in nevronske degeneracije, kot so Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen, se lahko deloma pojavijo zaradi oksidativnega stresa. Oksidativni stres je med drugim glavni krivec tudi za proces staranja v našem telesu. Čeprav je človeško telo razvilo številne imunske procese za odpravo prostih radikalov, ti niso 100% učinkoviti.

Diete bogata s sadjem in zelenjavo se štejejo za odličen vir antioksidantov. Nekateri minerali in vitamini v naši prehrani imajo že sami po sebi vlogo prehranskih antioksidantov. Ti vključujejo vitamin C (askorbinska kislina), vitamin E in njegove izomere (tokoferoli in tokotrienoli ) ter selen.

“Prehranski antioksidanti so snovi v živilih, ki bistveno zmanjšajo negativne učinke reaktivnih snovi, kot so reaktivne vrste kisika in dušika, na normalne fiziološke funkcije pri človeku”. Primarni antioksidanti upočasnujejo ali zavirajo iniciacijski korak oksidacije, medtem ko sekundarni antioksidanti upočasnujejo oksidacijo z odstranitvijo prostih kisikovih radikalov.

Merilo za antioksidativno kapaciteto živil je izraženo v ORAC vrednostih. ORAC je kratica za “Oxygen Radical Absorbance Capacity”, antioxidativne parametre, ki so bili razviti na Ameriškem Nacionalnem Inštitutu za Zdravje v Baltimoru, ZDA. Višja, kot je ORAC vrednost, višje antioksidativne vrednosti ima živilo. 

Vrednosti ORAC so navedene kot (mol TE/100g) (mikromolov Trolox ekvivalenta na 100 gramov). Trolox ekvivalent se uporablja kot merilo za antioksidativno kapaciteto. USDA (US Department of Agriculture) priporoča, da odrasel človek zaužije okrog 3000 do 5000 ORAC enot na dan.

Večina od nas so že slišali, da so borovnice zelo koristno za zdravje. Ali ste vedeli, da obstaja približno 60 živil in začimbe, ki so očitno še boljše (boljše pomeni … višjo antioksidativno vrednost)?

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18