Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Triki za hitrejšo rast las

Da bi vam lasje rasli hitreje, ne potrebujete čudežnih napojev in dragih tretmajev, temveč jih lahko k temu spodbudite na popolnoma naraven način. Morate pa biti potrpežljivi, saj lasje ne zrastejo kar čez noč. Spodaj boste našli nekaj koristnih nasvetov za hitrejšo rast las.

 

Ustrezna prehrana

Vsi vemo, da dobra in zdrava prehrana vpliva na videz naše kože in prav nič presenetljivo ni, da enako vpliva tudi na naše lase. Če želiš, da tvoj lasje hitreje rastejo, je pomembno, da v telo vneseš dovolj proteinov (ribe, oreški, jajca). Pomembni pa so tudi vitamin – vitamin A, C in E ter vitamini skupine B in železo, saj ti izdatno prispevajo k rasti in zdravju las.

 

Ne pretiravajte s prepogostim striženjem!

Mnogi verjamejo, da bodo lasje rasli hitreje, če jim redno strižemo konice. A temu ni tako, pravijo strokovnjaki. Ne glede na to, ali lase strižemo ali ne, bodo zrasli nekje do dva centimetra na mesec. Na rast las vplivajo lasni mešički, ki določajo hitrost rasti in dolžino las, striženje konic pa nanje nima nikakršnega vpliva. Če se vam lasje cepijo je seveda priporočljivo, da razceplejene konice postrižete, ampak je poleg tega potrebno najti tudi rešitev kako preprečiti ali zmanjšati cepljenje lasu.

 

Uporabljajte balzam/regenerator za lase vsakič ko se šamponirate!

“Če so vaši lasje mokri, to pomeni, da morate uporabiti balsam” pravi en izmed priznanih frizerjev. “V času barvanja in sušenja las se konice na dnu tanjšajo. Regenerator las nahrani z izgubljenimi lipidi in protein. Regenerator hrani in neguje lase, jih vlaži in jim vrača sijaj. Preprečuje pokanje las in omogoča lažje česanje.

 

Ne šamponirajte se vsakič, ko se tuširate!

Nikoli si ne smete las umivati vsak dan. S tem jih boste namreč oropali zdravega olja, ki je pomembno za sijoče lase. Pri umivanju nikar ne uporabljajte agresivne lasne kozmetike, saj ta oslabi delovanje lasnih mešičkov.

 

Tedensko uporabljajte olja in maske za lase!

Lasje, ki sežejo do ramen so stari več let, zato potrebujejo nekaj več nežnosti, kot jo ponudi navaden regenerator za lase. Priznani frizerji svetujejo tedensko uporabo vlažilnih olj in mask. Svetujejo tudi uporabo domačih olj pred šamponiranjem.

Recept za pripravo oljne obloge za lase pred šamponiranjem: Zmešajte žlico ekstra deviškega kokosovega olja in žličko MSM-ja v prahu. Vmasirajte v konice las in pustite delovati 10 minut nato si umijte lase kot običajno.

Kokosovo olje spodbuja rast in obnovo poškodovanih las, neguje lasišče in pomaga pri težavah s prhljajem. Hranilna maska iz kokosovega olja bo vaše lase okrepila in negovala ter jih zaščitila pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

 

Uživajte prehranska dopolnila za lase!

Dokazano je, da dodajanje določenih vitaminov v prehrano  in sprememba življenskega sloga, lahko vpliva na pospešeno rast ter zmanjšano izpadanje las. Vaše telo potrebuje veliko pomembnih hranil za ustvarjanje novih las. Privoščite si MSM imenovan tudi mineral lepote. MSM je oblika naravnega organskega žvepla. MSM nastaja pri rasti alg v oceanih in izhlapeva v oblake, potem pa v obliki dežja pade nazaj na zemeljsko oblo ter postane hrana za vse vrste zemeljskih organizmov. Ker je hrana, ki jo uživamo pogosto močno predelana, ga s prehrano v telo dobimo v premajhnih količinah in ga zato dodatno uživamo kot prehransko dopolnilo. Uživamo ga v kombinaciji z vitaminom C, saj ima tako še boljšo absorbcijo, Uporabimo pa ga lahko tudi v maskah za lase in obraz, kremah itd…

 

Vitamin C je nujno potreben za zdrave lase!

Vitamin C je pomemben za zdrave lase. Pomaga pri proizvodnji kolagena, ki je nujno potreben za zdrave in sijoče lase. Deluje kot antioksidant in preprečuje izpadanje las.  Veliko vitamina C najdemo v citrusih (pomaranče in limone) in v zeleni papriki. Priporočene dnevne količine so od 1,000 do 3,000 mg vitamina C.

 

Zadosten vnos tekočine!

Voda je ključnega pomena tako za normalno delovanje telesa kot tudi za lase. Dnevno je potrebujete vsaj 1 l na 25 kg telesne teže, če ste aktivni ali se zadržujete v vročih in vlažnih okoljih, pa še nekaj več. Da je boste res zaužili dovolj, si priskrbite stekleničko za vodo, ki jo boste vedno lahko imeli s seboj.

 

Lase redno krtačite!

Krtačenje las in lasišča pomaga stimulirati lasne mešičke, zato bodo vaši lasje, če boste to počeli redno, začeli rasti veliko hitreje.

 

Tedenska masaža lasišča!

Masaža lasišča je eden boljših spodbujevalcev rasti las. Potrebovali boste le kokosovo olje, eterično olje rožmarina ter večjo brisačo.

Kaj potrebujete za masažo lasišča? Kokosovo olje segrejte v mikrovalovni pečici, pustite, da se malce ohladi, dodajte mu nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina ter si vse skupaj nanesite na lase in lasišče, ki ga nato nežno masirajte okoli pet minut. Nato si lase ovijte v mokro brisačo, ki ste jo predhodno pomočili v vročo vodo, in pustite na laseh vsaj 10 minut. Lase dobro razčešite in jih operite. Če boste lase tako razvajali vsaj enkrat tedensko, bodo bolj voljni, sijoči in tudi rasli bodo hitreje.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36