Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Vam nagajajo hormoni?

Če iščete nekaj kar vas bo pomirilo, zmanjšalo vplive stresa, dalo energijo, mlajši videz in odpornost proti boleznim imamo rešitev. Če vas zanimajo neverjetne koristi čudežnega ajuverdskega zelišča, berite dalje.

Ašvaganda je adaptogena zel, zelo priljubljena v ajuverdski medicini. Pokazala je neverjetne rezultate pri znižanju hormona kortizola in pri ravnotežju ščitničnih hormonov. V Indiji je ašvaganda znana kot »moč žrebca«, saj se je tradicionalno uporabljala za krepitev imunskega sistema po bolezni.

To zelišče je znano tudi kot indijski ginseng, ker ima sposobnost povečati vzdržljivost in ima izredne lastnosti lajšanja stresa.

 

Narejenih je bilo več kot 200 študij o sposobnostih ašvagande. Potrdile so, da ima moč:

  • Okrepiti imunski sistem
  • Izboljšati delovanje ščitnice
  • Zmanjšati občutke tesnobe in depresije
  • Zmanjšati učinke stresa
  • Zmanjšati možnost degeneracije možganskih celic
  • Stabilizirati raven sladkorja v krvi
  • Znižati raven slabega holesterola
  • Okrepiti imunski sistem

V tem članku boste izvedeli nekaj več o prednostih ašvagande pri zdravljenju ščitnice, nadledvične žleze, izboljšanju razpoloženja in ohranitvi zdravjev možganskih celic.

 

Uravnava ščitnične horomone

Ašvaganda si res prisluži naziv super živila, ko gre za zdravje ščitnice. Je adaptogeno zelišče, ki uravnava hormone. Podpre delovanje v obeh primerih-če ščitnica izloča preveč ali premalo hormonov. Primerna je tudi pri zdravljenju hipotriodizma. Ima sposobnost, da vzpostavi ravnovesje. Na svetu je na miljone ljudi, ki se borijo s težavami ščitnice in mnogi tega sploh ne vedo. Ašvaganda je lahko rešitev, ki jo iščete.

 

Stabilizira razpoloženje

Razsikave so pokazale, da uživanje ašvagande deluje pomirjujoče in sproščujoče, tako na telo kot na duha. Lajša tudi občutke tesnobe in nemiru. Nasploh je v veliko pomoč pri stabiliziranju razpoloženja in okrepitvi nadledvičnih žlez.

 

Krepi delovanje nadledvične žleze

Ašvaganda nudi učinkovito podporo nadledvični funkciji. S tem lahko premaga utrujenost in simptome kroničnega stresa. Nadledvične žleze so žleze z notranjim izločanjem, ki so odgovorne za sporoščanje hormonov (kortizola in adrenalina) ki pa se na telesu pokažeta kot stres.

Če so vaše nadledvične žleze probremenjene z čustvenim, fizičnim in psihičnim stresom lahko to privede do bolezni, imenovana nadledvična utrujenost. V primeru, da so nadledvične žleze izčrpane to lahko privede do motnje drugih hormonov in lahko povzroči neplodnost in prezgodnje staranje.

Medicinske raziskave so pokazale, da ašvaganda zmanjšuje raven stresnega hormona kortizola, izboljša občutljivost na inzulin in naravno uravnava hormone.

 

Odlično vpliva na možgane

Čustveni, fizični in psihični stres lahko na možganih in živčnem sistemu pustijo škodljive posledice. Ašvaganda je več kot le sredstvo za lajšanje stresa, saj ščiti tudi možgande pred degeneracijo in lajša simptome Alzheimerjeve bolezni, depresije in anksioznosti.

Eden glavnih razlogov, zakaj je ašvaganda tako učinkovita za možganske celice je ta, da je močan antioksidant, ki uničuje proste radikale, kateri povzročajo staranje.

Čustveno, fizično in kemično stres lahko vsi imajo škodljive učinke na možgane in živčni sistem. Nedavna raziskava je dokazala, ashwagandha je več kot le sredstvo za lajšanje stresa, prav tako ščiti možgane pred degeneracijo in izboljša simptome Alzheimerjeve bolezni, depresije in anksioznosti.

Uporaba ašvagande

Kot ste videli ima to super zelišče ogromno koristi za naše zdravje. Prednost ašvagande je tudi v tem, da ne pušča nobenih neželenih stranskih učinkov , ki jih v primerjavi z antidepresivi in anti-aksioznimi zdravili lahko dobimo.

 

Priporočamo uporabo 1x do 2x dnevno po eno čajno žličko v vodi, čaju ali soku.

-25%

Ašvaganda v prahu Bio paket

Ko pokurimo energijo in nam stres ne pusti spati

26,97  20,22 
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18