Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Veganske cimetove rolice

Ste vedeli, da so cimetove rolice tipična švedska sladica, imenovana Kanelbullar? Narejene so iz kvašenega testa in cimeta. Na Švedskem jih največkrat uživajo za malico, poleg pa si privoščijo skodelico vročega čaja ali kave.

 

Cimetove rolice ali v angleščini “cinnamon rolls” so najbolj razširjene prav v Severni Evropi in Severni Ameriki. Vseeno pa se nekoliko razlikujejo od države do države. Ameriške cimetove zvitke pogosto prelijejo z glazuro, včasih jih celo cvrejo. Obstajajo tudi regionalne kombinacije: na ameriškem Srednjem zahodu, zlasti v Kansasu, cimetove zvitke pogosto jedo s čilijem. Cimetove rolice so kasneje postale tako znane po celem svetu, da so si prislužile svoj dan – Nacionalni dan Cimetovih Rolic – 4. oktobra, že od leta 1999.

Kašnega okusa so cimetove rolice?

Mnogi pravijo da so ene izmed boljših kvašenih dobrot, ki presenečajo z okroglo obliko, mehko teksturo in nežnim okusom cimeta. Najbolj se priležejo v hladnem jesensko-zimskem popoldnevu ob skodelici sadnega čaja ali vročega kakava.


Spoznajmo pozitivne učinke glavne sestavine – cimeta:

Poleg slastnega okusa lahko cimetove rolice zaradi dodanega cimeta dobro vplivajo tudi na naše telo. Cimet je najbolj znan po tem, da uravnava nivo krvnega sladkorja in znižuje holesterol. Izboljša lahko metabolizem lipidov, kar koristi tistim, ki imajo težave s prekomerno telesno težo ali pa visoko stopnjo vnetij.

Uporabljamo ga tudi, kot domače zdravilo, za menstrualne težave, krče in hudo krvavenje, saj izboljša cirkulacijo krvi. Pomaga lahko pri utrujenosti in pomankanju energije, zato ga pogosto uporabljajo vozniki za dolge vožnje. Cimet je zelo zdravilen in prav iz tega razloga se ga pogosto uporablja pri pripravi slaščic.

Celjonski cimet v prahu Bio

Ena najstarejših začimb na svetu

3,79 

SESTAVINE ZA CIMETOVE ROLICE

Sestavine za testo:

Sestavine za cimetov nadev:

Sestavine za preliv:

  • 160 g Eritritola
  • 2 jedilni žlici mandljevega mleka
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrata
Veganske cimetove rolice

PRIPRAVA CIMETOVIH ROLIC

  1. Pripravimo majhno ponev in veliko posodo. V ponvi na nizki temperaturi stopimo tretjino kokosovega olja. Med tem, ko se topi vzamemo veliko posodo in vanjo damo mandljevo mleko, tretjino kokosovega olja, ki ostane in nato še stopljeno kokosovo olje. Še toplo mešanico z rokami pregnetemo in pustimo, da se nekoliko ohladi.
    Ko je mešanica ohlajena, vzamemo kvas in ga enakomerno potresemo po mešanici ter pustimo nekaj minut, da se strdi. Testo ponovno pregnetemo, nato dodamo 595g moke in zopet dobro pregnetemo toliko, da se vse sestavine dobro premešajo.
  2. Posodo v kateri je testo pokrijemo s kuhinjsko krpo ali pa folijo in na sobni temperaturi pustimo počivati 1 uro, da vzhaja. V tem času segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija. Po eni uri vzhajanja se bo testo precej napihnilo. Vzhajanem testu dodamo še ostale 95g moke. Testo ponovno pregnetemo, če je še vedno nekoliko lepljivo, dodam še malo moke.
  3. Kuhinjsko površino dobro pomokamo, da se testo ne bo prijelo in nanjo postavimo testo. Razvaljamo ga tako, da nastane približno 1 cm debel pravokotnik. Po testu enakomerno razporedimo zmehčano kakavovo maslo. Nato vzamemo kokosov sladkor in cimet v prahu in ju enakomerno potresemo po testu.
  4. Iz končanega testa bomo oblikovali rolice. Zvijemo ga v obliko valja ter konca spojimo tako, da ju stisnemo skupaj. Valjasto obrobo razrežemo najprej na pol, nato na 7 enakomerno velikih kosov. Vsak kos naj bo velik približno 8 cm. Na koncu jih le še zvijemo skupaj.
  5. Pripravimo si pekač za torto in vanj položimo cimetova zavitke, da bo eden na sredini, ostalih šest pa okoli njega ob straneh. Pekač s cimetovimi rolicami pokrijemo s folijo in postavimo na toplem 30 minut.
  6. Med tem, ko se cimetove rolice segrevajo pripravimo preliv. Vzamemo srednje veliko posodo in vanjo stresemo sladkor v prahu, mandljevo mleko in vanilijev ekstrakt. Mešanico zmešamo s pomočjo mešalnika, da postane gladka glazura. Po 30 minutah plastično folijo odstranimo iz pekača za torto. Cimetove rolice damo v ogreto pečico in jih pečemo 25 – 30 minut, da porumenijo. Pečene vzamemo iz pečice in še tople pokapljamo z prelivom.
Veganske cimetove rolice
Veganske cimetove rolice
Veganske cimetove rolice
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18