Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Veganski korenčkovi piškoti


Hej! Moje ime je Urša in danes bom z vami delila svojo izkušnjo in slasten recept, nad katerim sem navdušena še danes.

Ste že kdaj slišali za korenčkove piškote ali korenčkovo torto?

Korenčkovi piškoti prihajajo iz Anglije. Tam sem jih tudi prvič poskusila. Sprva se mi je zdelo izredno nenavadno, saj nisem vedela kako naj si »korenčkove piškote« sploh predstavljam. Tam se namreč imenujejo nekoliko drugače, pravijo jim » carrot cake cookies«, kar v prevodu pomeni »korenčkovi tortni piškoti«. Ko smo v Angliji sedeli v znani kavarni, pili kavo, brali ponudbo in zagledali korenčkove piškote, nam ni preostalo drugega, kot da poskusimo to nenavadno sladico.

Sama nisem vedela kaj naj pričakujem: piškote in torto s korenčkom ali torto, ki ima notri piškote s korenčkom? No postregli so nam čisto preproste piškote, ki so bili kot žepki polnjeni z arašidovim maslom in posipani s sladkorjem v prahu. Povedali so nam, da so piškoti drugače polnjeni z glazuro iz kremnega sira, oni pa so ga nadomestili z arašidovim maslom. Kar drzno, kajne?

Z velikim veseljem sem jih poskusila in takoj sem bila navdušena. Bili so tako krhki in nežni, imeli so sladkast okus, v ozadju se je le nekoliko čutilo korenček in v ustih so se kar stopili. Lahko si mislite, da sem brez obotavanja naročila še eno porcijo. Preden sem odšla iz kavarne sem prosila, še za recept in ga dobila od kuharja, ki je bil prav počaščen, da je nekdo tako navdušen nad njegovimi preprostimi piškoti.

Takoj, ko sem se vrnila v domačo kuhinjo sem seveda že v istem tednu pokusila sama speči korenčkove piškote. Nisem bila prepričana, če mi bodo uspeli tako dobro, vendar je bil recept, ki mi ga je dal kuhar tako preprost, da so piškoti nastali zares popolni. Spekla sem kar dvakratno količino, saj sem vedela, da jih bomo hitro pojedli.

Veganski korenčkovi piškoti

Nekaj dni kasneje sem se odločila, da bom spekla še nekoliko večjo količino in jih razdelila prijateljem, saj me je zanimalo ali jih bodo korenčkovi piškoti prav tako navdušili. In res do jih. Nekaj me jih je celo prosilo za recept, drugi pa so se priporočili za še več piškotov. Seveda sem morala vsakemu povedati tudi zgodbo, kako sem prišla do recepta.

 

Ker sem že nekaj časa poznala kvalitetne izdelke Nature’s finest, sem v receptu uporabila njihovo arašidovo maslo, kokosov sladkor, himalajsko sol in kakavovo maslo.

 

Odločila sem se, da želim svojo zgodbo in slasten recept deliti z vsemi vami, saj vem, da prav takega ne boste našli nikjer drugje, kot v prisrčni kavarnici v Angliji. Zdaj pa imate priložnost, da jih pripravite kar doma. S preprostimi sestavinami, v manj kot 30 minutah. Kasneje pa mi le sporočite ali so navdušili tudi vas! 😊

 

Sestavine za korenčkove piškote

Veganski korenčkovi piškoti

Postopek za pripravo korenčkovih piškotov

  1. Vzamemo večjo posodo in vanjo stresemo pecilni prašek, sol, kokosov sladkor in ovsene kosmiče. Moko presejemo in jo prav tako dodamo v posodo. Maslo narežemo na tanke lističe, korenček drobno naribamo in oboje dodamo v posodo. Vse sestavine dobro pregnetemo in masa za piškote je že pripravljena.
  2. Preden bomo razvaljali testo si pripravimo površino in jo dobro pomokamo, da se testo ne bo prijemalo. Sedaj vzamemo valjar in testo razvaljamo na približno ½ cm debeline. Za oblikovanje piškotov si lahko pomagamo z okroglimi modelčki ali kozarcem.
  3. Piškote nadevamo z arašidovim maslom. Najbolje je, da arašidovo maslo postavimo na sredino. Okroglo testo prepognemo na polovico in pazimo, da ven ne steče arašidovo maslo. Robove najprej s prsti stisnemo skupaj, nato pa si pomagamo še z vilico (samo na robovih) in pazimo, da testa ne preluknjamo.
  4. Ko smo napolnili vse piškotke jih previdno položimo na pekač obložen z papirjem za peko. Pri zlaganju smo pozorni, da jih ne zložimo preveč skupaj sej se bodo naši korenčkovi piškoti še nekoliko razlezli. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Ko je segreta vanjo damo pekač in pečemo 15 – 20 minut, oziroma toliko časa, da se obarvajo zlato-rumeno.
  5. Ko so piškoti pečeni jih pustimo, da se ohladijo. Preden jih postrežemo korenčkove piškote posipamo s sladkorjem v prahu.

 

Komentarji so onemogočeni.

Komentarji so onemogočeni.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18