Naš glavni razstrupljevalni organ so jetra, poleg tega pa opravljajo več kot 500 drugih življenjsko pomembnih funkcij in vključujejo obdelavo vsega, kar jemo in pijemo. O... Kako preprečiti zamaščenost jeter - Članki in nasveti - Nutrisslim | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Hair vitamins učinkovita formula z biotinom za dolge, močne in sijoče lase. < klikni

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Kako preprečiti zamaščenost jeter

Naš glavni razstrupljevalni organ so jetra, poleg tega pa opravljajo več kot 500 drugih življenjsko pomembnih funkcij in vključujejo obdelavo vsega, kar jemo in pijemo. O zamaščenosti jeter (jetrni steatozi) govorimo takrat, ko delež maščob preseže 5 odstotkov celotne sestave jeter. Zelo negativen vpliv ima prekomerno uživanje alkohola, težava pa je zelo pogosta tudi pri ljudeh s povišano telesno težo. Seveda so jetra še posebej pomembna pri odstranjevanju škodljivih snovi oziroma pri razstrupljanju telesa. Obstaja pa kar nekaj načinov s katerimi lahko preprečimo zamaščenost jeter.

pexels-photo-1153369

Ohranite zdravo težo. Če imate prekomerno telesno težo, ste v nevarnosti, da imate maščobo okoli jeter, ki lahko povzroči brezalkoholno maščobno bolezen jeter (NAFLD), eno najhitreje rastočih oblik bolezni jeter. Izguba telesne mase lahko igra pomembno vlogo pri zmanjševanju maščob v jetrih.

Jejte uravnoteženo prehrano. Izogibajte se visokim kaloričnim obrokom, nasičenim maščobam, rafiniranim ogljikovim hidratom (kot so beli kruh, beli riž, bele testenine) in sladkorju. Za dobro prilagojeno prehrano jejte  vlaknine , ki jih dobite v svežem sadja, zelenjavi, polnozrnatem kruhu. Prav tako jejte  meso  (vendar omejite količino rdečega mesa),  mleko in kvalitetne maščobe (nenasičene in polinenasičene, kot so rastlinska olja, oreški, semena in ribe).  Hidracija je bistvena, zato pijte veliko vode. 

Redno telovadite. Šporna aktivnost min. 3x na teden nam pomaga pri izgorevanju trigliceridov in ob tem zmanjša tudi maščobo okoli jeter.

Izogibajte se toksinom. Toksini lahko poškodujejo jetrne celice. Omejite neposreden stik s toksini iz čistil in aerosolnih proizvodov, insekticidov, kemikalij in dodatkov. Ko uporabljate aerosole, se prepričajte, da je prostor prezračen in nosite masko. Ne kadite.

Alkohol v majhnih količinah. Alkoholne pijače lahko ustvarijo številne zdravstvene težave. Lahko poškodujejo ali uničijo jetrne celice. Svetujemo, da pijete alkohol v zmernih količinah ali popolnoma opustite alkohol.

Uživajte zelišča, ki obnavljajo oz. ščitijo jetra.  LIVER CLEANSE je  napitek prijetnega pomarančnega okusa, ki s štirimi zelišči skrbi za zdravje jeter. Napitek ima funkcijo razstrupljanja in čiščenja jeter ter se bori proti nalaganju maščob okrog jeter. Jetra ščiti in ohranja zdravje vaših jeter. Kombinacija vseh štirih superživil je dobitna za odpravljanje težav z jetri.Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics