Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako preprečiti zamaščenost jeter?

Naš glavni razstrupljevalni organ so jetra, poleg tega pa opravljajo več kot 500 drugih življenjsko pomembnih funkcij in vključujejo obdelavo vsega, kar jemo in pijemo. O zamaščenosti jeter (jetrni steatozi) govorimo takrat, ko delež maščob preseže 5 odstotkov celotne sestave jeter. Zelo negativen vpliv ima prekomerno uživanje alkohola, težava pa je zelo pogosta tudi pri ljudeh s povišano telesno težo. Seveda so jetra še posebej pomembna pri odstranjevanju škodljivih snovi oziroma pri razstrupljanju telesa. Obstaja pa kar nekaj načinov s katerimi lahko preprečimo zamaščenost jeter.

 

Ohranite zdravo težo. Če imate prekomerno telesno težo, ste v nevarnosti, da imate maščobo okoli jeter, ki lahko povzroči brezalkoholno maščobno bolezen jeter (NAFLD), eno najhitreje rastočih oblik bolezni jeter. Izguba telesne mase lahko igra pomembno vlogo pri zmanjševanju maščob v jetrih.

Jejte uravnoteženo prehrano. Izogibajte se visokim kaloričnim obrokom, nasičenim maščobam, rafiniranim ogljikovim hidratom (kot so beli kruh, beli riž, bele testenine) in sladkorju. Za dobro prilagojeno prehrano jejte  vlaknine , ki jih dobite v svežem sadja, zelenjavi, polnozrnatem kruhu. Prav tako jejte  meso  (vendar omejite količino rdečega mesa),  mleko in kvalitetne maščobe (nenasičene in polinenasičene, kot so rastlinska olja, oreški, semena in ribe).  Hidracija je bistvena, zato pijte veliko vode.

Redno telovadite. Šporna aktivnost min. 3x na teden nam pomaga pri izgorevanju trigliceridov in ob tem zmanjša tudi maščobo okoli jeter.

Izogibajte se toksinom. Toksini lahko poškodujejo jetrne celice. Omejite neposreden stik s toksini iz čistil in aerosolnih proizvodov, insekticidov, kemikalij in dodatkov. Ko uporabljate aerosole, se prepričajte, da je prostor prezračen in nosite masko. Ne kadite.

Alkohol v majhnih količinah. Alkoholne pijače lahko ustvarijo številne zdravstvene težave. Lahko poškodujejo ali uničijo jetrne celice. Svetujemo, da pijete alkohol v zmernih količinah ali popolnoma opustite alkohol.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36