Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako do več energije?

Se že zbujate utrujeni, slabo počutje tudi kasneje ne mine in se komaj prebijete čez dan? Ste neprestano utrujeni in ves dan brez energije, čeprav ste spili ogromne količine kave? Razlogov za utrujenost in nizko raven energije je ogromno. Najpogostejši so premalo spanca, pretiran vnos kofeina, slaba prehrana, dehidracija, stres, pomanjkanje fizične aktivnosti in prekomerna teža.

Kako premagati utrujenost in dvigniti raven energije?
  • Več spanca in vzpostavitev rutine

Pomanjkanje spanca se na dolgi rok kaže v neprestani utrujenosti in nizki ravni energije. Zato je pomembno, da si ustvarite rutino spanca, nekakšen spalni urnik. Četudi mislite, da boste spanec lahko nadoknadili čez vikend in pospali malo dlje, raziskave kažejo, da vas to dela še bolj utrujene. Vzpostavite torej rutino spanca in si privoščite uro ali dve spanca več vsak dan.

  • Spijte dovolj vode

Pomanjkanje vode v telesu posledično pripelje do dehidracije, ki povzroča utrujenost ter težave s koncentracijo. Zato je ključnega pomena, da čez dan spijete zadostno količino vode. Vaše telo vam bo za to hvaležno.

  • Vključite gibanje v svoj vsakdan

Premalo gibanja in telesne aktivnosti je še en razlog za vašo utrujenost in nizko raven energije. Odpravite se na sprehod ali tek v naravo ali pa se odločite za telesno aktivnost, ki vam najbolj odgovarja.

  • Zmanjšajte vnos kofeina

Morda se sliši še tako kontradiktorno, vendar pa raziskave kažejo, da prevelik vnos kofeina v telo, povzroča utrujenost. Poskusite torej zmanjšati vnos kofeina s prenehanjem pitja kave, čaja in energijskih pijač.

Maca – zdravilna korenina iz gorskih Andov

Maca je rastlina iz Andov, ena redkih, ki so se na nadmorski višini več kot4.400 metrov uspele prilagoditi težkim razmeram, zato velja za izredno odporno rastlino. Maco perujski Indijanci že stoletja cenijo zaradi njenega podzemnega koreninskega dela, ki upravičeno nosi ime “čudežna korenina”. Zdravilne snovi mace so zbrane v korenini srčaste oblike. Korenino uživamo surovo, zgolj posušeno in zmleto. Maca je najpogosteje na voljo v obliki prahu, saj jo tako najlažje dodajamo prehrani.

Pozitivni učinki Mace

Maca ali čudežna korenina, kot jo mnogi poimenujejo, ima veliko pozitivnih zdravilnih učinkov, zato njena uporaba postaja vedno bolj priljubljena. Ima visoke hranilne vrednosti in je odličen vir ogljikovih hidratov, beljakovin in prehranskih vlaknin. Prav tako vsebuje veliko bistvenih vitaminov in mineralov. Vsebuje vitamine B, C in E, poleg tega pa je bogata tudi z železom, kalijem, magnezijem ter aminokislinami. Ima visoko vsebnost železa, ki je ključnega pomena za spodbujanje nastanka rdečih krvnih celic. Pomanjkanje železa v telesu se kaže v težavah s koncentracijo in spominom, kronični utrujenosti, pospešenemu srčnemu utripu in aritmiji. Prav zaradi tega je pomembno, da zaužijemo hrano, ki je bogata z železom, kot je na primer maca. Maca je tudi bogat vir kalija, ki zmanjšuje tveganja za bolezni srca in ožilja, zmanjšuje utrujenost in napihnjenost, blaži mišične krče, tako srca kot tudi v preostalih mišicah v telesu. Blagodejno pa vpliva tudi na raven krvnega tlaka.

Ta čudežna korenina ima ogromno pozitivnih učinkov na telo in človeškega duha. Njena najbolj znana zdravilna moč je prav dvig energije v človeškem telesu, poleg tega pa pripomore tudi k boljši telesni zmogljivosti, uravnava čustveno ravnovesje, lajša menstrualne težave in simptome v menopavzi.

Kako pridobiti več energije s pomočjo Mace?

Ena izmed najbolj pozitivnih lastnosti mace je dvig ravni energije v telesu in se pokaže že v nekaj dneh njenega uživanja. Maca je lahko odlična alternativa za vse ljubitelje pitja kave, saj je njen učinek enak, boljša stran mace pa je, da ne vsebuje kofeina, s tem pa se izognemo utrujenosti po tem, ko učinek kofeina popusti. Maca vpliva na nadledvično žlezo in uravnava nihanje krvnega sladkorja, zato je energijski učinek mace bolj uravnotežen, dolgotrajen in enakomeren.

 

Uživanje mace je priljubljeno tudi med športniki, saj je znana po tem, da povečuje vadbeno zmogljivost in vzdržljivost, dviga raven energije ter moči v telesu, poleg tega pa pomaga pri rasti mišic.

Uravnavanje čustvenega ravnovesja

Maca ima visoko vsebnost tistih aminokislin, ki uravnavajo hormone v našem telesu in podpirajo endokrini sistem. Ker le te uravnavajo ščitnico in nadledvično žlezo, se uživanje mace kaže v uravnavanju čustvenega ravnovesja, prav tako pa lajša tudi simptome depresije, tesnobe ter stresa. Hiter način življenja, nenehne skrbi doma ter na delovnem mestu so glavni razlog za stresno življenje. Stres je eden izmed najpogostejših razlogov za utrujenost, prav tako pa dolgoročni stres prinese še ogromno drugih negativnih posledic in slabo vpliva na vaše zdravje. S pomočjo uživanje mace boste dosegli čustveno ravnovesje, znižali raven stresa in tako dvignili raven vaše energije ter premagali utrujenost.

 

Lajšanje menstrualnih težav ter simptomov v menopavzi

Menstrualne težave spremljajo skoraj vsako žensko. Kažejo se v psihičnih motnjah kot so depresija, tesnoba in razdraženost, pojavljajo pa se tudi mišični krči, glavobol, utrujenost ter druge težave. Z rednim uživanjem mace boste tako zmanjšali pojavnost ter intenzivnost težav v času menstruacije. Uporaba mace pomaga pri lajšanju mišičnih krčev, uravnava nihanje razpoloženja ter premaguje utrujenost, s katero se srečujemo v tem obdobju.

Maca v prahu Bio 250g

prehransko dopolnilo

Čudežna korenina iz gorskih Andov.

  • Ekološka pridelava
  • Dviguje nivo energije
  • Ohranja vitalnost
  • Podpira telesno in duševno zmogljivost
250g | za 60 dni
13,99 

Uživanje mace je priporočljivo tudi za ženske v menopavzi ter postmenopavzi, saj dokazano lajša njene simptome. Pomaga pri zmanjševanju intenzivnosti in pojavljanju navalov vročine, pomaga pri zmanjševanju izpadanja las, pri težavah z zmanjšanim libidom, pomaga pa tudi pri motnjah spanja. Maca ima res ogromno zdravilnih učinkov in bi jo bilo res škoda izpustiti iz vsakodnevne prehrane.  Najbolj pogosto se jo uživa v prahu, zmešano v vodi, sadnih in zelenjavnih sokovih, kosmičih, solatah, lahko pa si pripravimo tudi okusno maca kavico.

 

Maca v prahu slovenske blagovne znamke Nature’s finest je 100% naravna in ekološko pridelana. Je najbolj kakovostna oblika mace, brez kakršnihkoli dodatkov. Pripomore k dvigu energije, ohranja vitalnost in uravnava čustveno ravnovesje.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36