Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Ameriške palačinke – recept

Mmm je še kaj boljšega kot vonj po sveže pečenih palačinkah? S pomočjo tega recepta si boste lahko privoščili puhaste ameriške palačinke, ki se vam bodo kar stopile v ustih.

 

Ste vedeli da obstaja dan palačink?

Ja, prav ste slišali! Dan palačink izhaja še iz časov, ko doma niso imeli drugega kot masla, mleka in jajc. Da se jim sestavine nebi pokvarile, so jih zmešali in jih spekli na visoki temperaturi. Tako so nastale prve palačinke, ki so jih že takrat (tako kot še dandanes) uživali sladkosnedi v tako velikih količinah, da so si prislužile svoj dan – dan palačink.

Ameriške palačinke izhajajo iz Amerike, kjer jim pravijo ameriške in kanadske palačinke, včasih imenovane tudi pecivo (hotcakes), grižljaji (griddlecakes) ali flapjacksi. Običajno jih postrežejo ob zajtrku po dve ali tri zložene ena na drugo, pogosto v slani obliki – v kombinaciji s slanino, jajci ali klobasami ali pa na sladek način, torej so postrežene z maslom, ki se na sveže pečenih palačinkah kar raztopi. Za dodatno sladkobo jih mnogi prelijejo z medom, javorjevim ali agavinim sirupom.

 

Če vam je zmanjkalo idej za pripravo zajtrka ali enostavne sladice, smo za vas pripravili povsem preprost recept za slastne ameriške palačinke. Ena od možnosti za dodatek palačinkam je okusen čokoladni preliv, ki k palačinkam prispeva sladek čokoladni okus. Čez preliv lahko po želji za hrustljavost potresete s čoko kokosovim čipsom in svežim sadjem.

 

Ameriške palačinke – recept

Bio cacao kokos čips snack

Super hranljiv kokosov čips s kavavom!

  • Ekološko pridelane sestavine
  • Okusen in priročen prigrizek
  • Bogat okus po kakavu
  • Visoka vsebnost prehranskih vlaknin
40g
2,09 

Sestavine za ameriške palačinke

 

Sestavine za čokoladni preliv

Postopek za pripravo ameriških palačink

  1. Najprej pripravimo majhno ponvico in v njej počasi raztopimo 2 žlici kakavovega masla. Ko se stopi, ga odstavimo iz štedilnika toliko, da se ohladi. Vzamemo večjo posodo, v katero damo kokosov sladkor, moko, pecilni prašek in sol. Vse skupaj zmešamo.
  2. Spet v drugi posodi ubijemo jajci, dodamo rastlinsko mleko in s pomočjo vilice razžvrkljamo. Dodamo še stopljeno in ohlajeno maslo. Mešanico dodamo v veliko posodo k suhim sestavinam in vse skupaj previdno zmešamo z metlico tako, da nastane gladko testo in pustimo počivat 30 minut.
  3. Na štedilniku segrejemo ponev in vanjo položimo košček kokosovega masla. Ponev obračamo tako, da se maslo v njej enakomerno stopi in razporedi. Nato lahko v ponev vlijemo malo mase. Pri tem pazimo, da palačinka ne bo prevelika – debela mora biti približno pol centimetra in velika 10 centimetra.
  4. Ko se med peko po vrhu palačinke začnejo pojavljati mehurčki, jo lahko z lopatico obrnemo. Ko postane na drugi strani zlatorjave barve, je palačinka pečena.
  5. Na koncu pripravimo še čokoladni preliv. Vzamemo kakavovo maslo in ga na zmerni temperaturi stopimo. Pripravimo si posodo v katero damo zmleti kokosov sladkor, kakav v prahu, mleko v prahu in cimet. V posodo počasi ulijemo že stopljeno kakavovo maslo in vse skupaj premešamo s kuhalnico.
  6. Ameriške palačinke prelijemo s čokoladnim prelivom, dodamo sveže sadje, potresemo s kokosovim čipsom ali poljubnimi oreščki in postrežemo.
Ameriške palačinke – recept
Ameriške palačinke – recept
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18