Kolagen je beljakovina, ki je najbolj zastopana v človeškem telesu, nahaja se predvsem v koži, sklepih in kosteh. Kolagen se v koži sintetizira samo, po 25. letu pa njegova... BELJAKOVINA ZA LEP OBRAZ | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Riževi napitki | preveri slastne okuse >>

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

BELJAKOVINA ZA LEP OBRAZ

Kolagen je beljakovina, ki je najbolj zastopana v človeškem telesu, nahaja se predvsem v koži, sklepih in kosteh. Kolagen se v koži sintetizira samo, po 25. letu pa njegova sinteza močno upade. Dokazi kažejo, da se kolagenska vlakna s časom poškodujejo, kar je močno povezano s pojavom staranja kože.

Vidne posledice upadanja: to lahko prvo opazimo na koži, ki se začne starati, pojavijo se prve gubice, nohti se začnejo tanjšati, lasje pa počasi začnejo izgubljati lesk.

skin aging diagrams. young skin is firm tight, its collagen framework is healthy. old skin sags as it loses its support structure.

Poznamo več vrst kolagena, najbolj pogosti pa so tip 3, tip 2 in tip 1, ki zastopa kar 90 % kolagena v telesu. Tip 1 se nahaja v koži, tetivah, kosteh in stenah arterij, tip 2 najdemo v hrustancu in tip 3 v koži, mišicah in stenah krvnih žil. Kolagen se uporablja v prehrani za izdelavo želatin, v medicini kjer ga uporabljajo za kolagenske vsadke in v kozmetične namene, kjer se uporablja v izdelkih proti staranju kože. Pri uporabi prehranskih dopolnil s kolagenom moramo biti pozorni na tip kolagena ter, da ga uživamo skupaj z vitaminom C, saj le ta sodeluje kot ko-faktor pri sintezi kolagena.

Priporočen dnevni vnos kolagena znaša med 2,5 – 10 g kolagena na dan v času 8 – 24 tednov, v tem času se izboljša videz kože, elastičnost kože, izboljša se tudi struktura las in nohtov.

Povzeto po: F.D. Choi in sod., 2019. Oral collagen supplementation: A systematic review of dermatological applications. Journal of Drugs in Dermatology, 1:18; 9-16. Rodriguez A.I.M. in sod., 2017. Collagen: A review on its source and potentional cosmetics applications. Journal of Cosmetics Dermatology, 17:1.Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics