Uživanje kakovostnih hranil je eden poglavitnejših temeljev za ohranjanje zdravja. V grobem hranila delimo na makro hranila, kamor prištevamo beljakovine, ogljikove hidrate in... Moringa je pravo bogastvo Vitaminov in Mineralov - Nutrisslim | Nutrisslim
skrij vrstico

NOVO! Riževi napitki | preveri slastne okuse >>

Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@nutrisslim.si
0,00 €
Prijava
skrij vrstico
  • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 eur.
  • Kontrola kakovosti v skladu s HACCP standardi.
  • Slovenska blagovna znamka uveljavljena že v več kot 30 državah.
  • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.

Bogastvo vitaminov in mineralov

Uživanje kakovostnih hranil je eden poglavitnejših temeljev za ohranjanje zdravja. V grobem hranila delimo na makro hranila, kamor prištevamo beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe, ter mikro hranila, kamor prištevamo vitamine in minerale. V sklopu zdrave prehrane večji pudarek dajemo na makrohranila in pravilna razmerja med njimi, vendar so za pravilno delovanje telesa mikro hranila ravno tako pomembna. Moringa je pravo super živilo, ki jo bogato z raznimi hranili.

 

Mikro hranila, ki igrajo v telesu pomembno vlogo

C vitamin: pomanjkanje lahko vodi v bolezen skorbut, ki se kaže na krvavečih dlesnih in v skrajnem primeru odpadanju zob

A vitamin: pomanjkanje lahko vodi v oslabljen vid

D vitamin: pomanjkanje lahko vodi v rahitis, katerega glavni simptom so krhke kosti, poveča se možnost za zlome

B kompleks: prispeva k zdravemu delovanju živčevja

Magnezij: skupaj z vitaminom D, kalcijem in vitaminom K prispeva k močnim kostem

Železo: ima pomembno vlogo pri prenosu kisika po krvi. Pomanjkanje lahko vodi v slabo počutje, bledoličnost, vrtoglavice.

Kako lahko poskrbimo za zadosten vnos mirko hranil?

Za zadosten vnos vitaminov in mineralov v telo lahko poskrbimo sami, s pravilno prehrano. Po prehranskih priporočilih, naj bi zaužili 3 enote zelenjave in 1-2 enoti sadja na dan. Sadje in zelenjava naj bosta vseh barv, prevladuje pa naj zelena. Tako zagotovimo telesu zadosten vnos vseh potrebnih mikro hranil.

Ker pa nam trenuten življenjski tempo ne dopušča, da bi si vsak dan privoščili vse potrebne zdrave obroke, si lahko pomagamo s prehranskimi dopolnili. Z vitamini in minerali je zelo bogata Moringa. moringa

Kaj je moringa?

Moringa je super živilo, ki izvira iz Indije. Bogata je z vitamini A, B, C in E, ter minerali železom, magnezijem, fosforjem in kalcijem. Kot taka predstavlja odličen vir mikro hranil.

Njeno uživanje se priporoča vsem, ki z vsakodnevno prehrano ne zaužijejo dovolj vitaminov in mineralov, ter športnikom, ki imajo večje potrebe po mikro hranilih.

Kakšne pozitivne učinke na telo ima moringa?

Poleg izjemne hranilne sestave, ima moringa še številne druge pozitivne učinke na telo. Dokazano je, da moringa zelo ugodno vpliva na raven krvnega sladkorja. Po nekaterih raziskavah, dnevno uživanje 7 g listov moringe v prahu zniža raven krvnega sladkorja za 13,5 %. Nekatere raziskave namigujejo tudi na protivnetno delovanje moringe, ter na zmožnost zmanjševanja holesterola v krvi. Vendar pa so za potrditev potrebne še dodatne raziskave.Nutrisslim d.o.o., Obrtna cona 29, 1370 Logatec, Slovenija

T: 01 5653040, F: 01 5653042, info@nutrisslim.si

NE ZAMUDI!

Ne zamudi posebnih ponudb, novosti in promocijskih kuponov!

Strinjam se s Pogoji vpisa in se zavedam, da lahko svojo privolitev kadarkoli umaknem.

Spremljajte nas

080 35 31
Pomoč uporabnikom

Oblike plačil

© 2019 Nutrisslim. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina na spletni strani www.naturesfinest.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Web Statistics