Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Jogurtovo pecivo s sadjem – recept

Jogurtovo pecivo je ena izmed najbolj enostavnih in zdravih sladic. Primerna je tako za sladkosnede, kot tudi za tiste, ki imajo radi bolj zdrave in ne kalorične sladice. Poseben okus doda prav zagotovo sadje, ki ga lahko izberete čisto po svoji izbiri.

Za vas smo pripravili preprost recept za jogurtovo pecivo s sadjem, na koncu pa vas čaka še zimska različica tega okusnega peciva.

 

Kaj potrebujete?

Sestavine imate zagotovo že doma!

Za jogurtovo pecivo boste potrebovali:

Najprej pripravimo pečico, katero segrejemo na 180°C. Nato dno pekača premažemo s kokosovim oljem, ter čez potresemo malo moke ali drobtin. Začnemo s pripravo mase, za katero vzamemo veliko posodo. Vanjo stresemo jogurt, jajca in kokosov sladkor. Vse skupaj premašamo, ter dodamo še kokosovo olje, moko ter pecilni prašek. Ko poskrbimo, da je vsa masa dobro premešana jo vlijemo v pekač ter pečemo 30 minut.

Bi želeli po 30 minutah preverili, če je testo pečeno, pa ne veste kako? S teboj bomo delili super nasvet! Vzamemo zobotrebec ter ga zapičimo v sredino peciva. Če izvlečemo čist zobotrebec, je pecivo končano, v nasprotnem primeru pa ga pustimo peči še kakšno minutko.

Kdaj in katero sadje dodamo masi za jogurtovo pecivo?

V pecivo dodamo poljubno sadje(marelice, hruške, jagode,..). Če imate sveže sadje ga preprosto položimo na testo in spečemo. Suho sadje (mango, brusnice, ..)  je najboljše narezati na majhne koščke in vmešati že v samo maso peciva. Če pa imate zmrznjeno sadje pa svetujemo, da ga prej odtajate ali pa čez potresete ostro moko. To je zelo pomembno, saj je lahko pecivo v nasprotnem primeru lepljivo.

 

Naša najljubša kombinacija je jogurtovo pecivo z agavinim sirupom in malinami. Gre za zelo osvežujoč in sočen duet. Prednost tega peciva je tudi, da ga lahko pripraviš kadarkoli v letu. Kot smo obljubili, imamo zate prav poseben recept, ki je še posebej primeren za hladnejše dni.

Jogurtovo pecivo s sadjem – recept

Jogurtno pecivo z jabolki in cimetom

Ker se bližamo zimskim mesecem bomo temu primerno izbrali tudi sestavine poleg jogurtovega biskvita. Masi bomo dodali cimet in kremo iz jabolkov, kar pričara popolno kombinacijo za jesen oziroma zimo. Vse skupaj bomo obogatili z jogurtovo kremo povrhu.

 

Kaj potrebujete za jogurtovo pecivo z jabolčno kremo in cimetom?

Za jogurtovo kremo:

Za jabolčno kremo:

 

Jogurtovo pecivo s sadjem – recept

Postopek za pripravo

Začeli bomo z jabolčno kremo. Jabolka olupimo in narežemo na majhne koščke, ter damo v kozico. Dodamo kokosovo olje, kokosov sladkor ter cimet, in vse skupaj kuhamo, dokler se jabolka popolnoma ne zmehčajo. Vse skupaj naj počiva tako dolgo, da se popolnoma ohladi. Na pecivo lahko postrežemo kar zmehčane koščke jabolk ali pa jih z mešalnikom zmiksamo do gladke teksture, da dobimo jabolčno kremo.

Nato lahko nadaljujemo kar z jogurtovo kremo. Najprej vzamemo liste želatine in jih namočimo v hladno vodo, dokler se ne napojijo. Medtem v kozico zlijemo malo mleka (cca. 3 žlice), ga segrejemo in dodamo ožeto želatino. Vse skupaj segrevamo tako dolgo, da se vsebina raztopi. Sledi stepanje sladke smetane. V drugo posodo zmešamo jogurt s kokosovim sladkorjem ter vanilijo. Še vročo želatino primešamo k vsebini (najbolje, da kar z električnim mikserjem). Dodamo tudi ohlajeno jabolčno kremo. Pri zadnjem koraku še nežno dodamo stepeno smetano, in se lotimo biskvita (postopek za pripravo najdete zgoraj).

Čez pečen biskvit prelijemo jogurtovo maso ali jo biskvit dodamo kar z žlico. Preden sladico postrežemo jo prelijemo z jabolčno kremo, potresemo s cimetom in še poljubno okrasimo – na vrh lahko dodamo koščke jabolk ali smetano. In Voila! Pred vami je preprosta in izjemno lahka sladica.

 

Upamo, da boste tudi vi nad receptom navdušeni. Ne pozabite pa, da gre za povsem lahko sladico 😉 Torej lahko brez slabe vesti pojeste tudi dva kosa biskvita. Uživajte v božanskih okusih!

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36