Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako odpraviti utrujenost in slabo počutje?

Hiter tempo življenja v sodobnem času od nas zahteva veliko energije, ki jo potrebujemo za soočanje z vsakodnevnimi izzivi. Zaradi velike obremenitve sta utrujenost in pomanjkanje energije ena glavnih vzrokov za razvoj bolezenskih stanj. Pojavijo se lahko slabo počutje, občutek nemoči, težave s koncentracijo in kvalitetnim spancem, moten je lahko tudi apetit. Ti pojavi se lahko razvijejo v resnejše bolezni. Ko smo utrujeni in nenaspani, smo tudi bolj razdražljivi. Pogosto si pozabimo vzeti čas zase in se umiriti, pustiti telesu počitek in možnost, da se obnovi in si nabere energijo. 

Kako torej odpraviti utrujenost in slabo počutje?

 

Ker je naš cilj doseči produktiven in izpolnjen dan ter srečno in zadovoljno življenje, je ključno, da vemo, zakaj do utrujenosti in slabega počutja pride.  

V nadaljevanju je naštetih nekaj najpogostejših razlogov:

  • Pomanjkanje spanca: spanec je ključen za regeneracijo in počitek telesa. Spanec pogosto nadomestimo z delom ali drugimi dejavnostmi na tehnoloških napravah. Ob pomanjkanju spanca nekatere možganske funkcije oslabijo, med drugim se poslabšata spomin in koncentracija. 
  • Neurejen ritem: za kvaliteten spanec je potrebno vzdrževanje rutine. Ko se telo privadi na določen bioritem, po njem sklepa, kdaj naj bo pripravljeno na počitek in kdaj na aktivnost. Če čas in dolžino spanca pogosto spreminjamo, telo ne ve, kdaj naj bo pripravljeno na počitek in spanec postane manj kvaliteten. 
  • Pretiran vnos kofeina: zaradi pretiranega pitja kave, je doza kofeina, ki ga vnesemo v telo, lahko prevelika. Ker kofein poviša srčni utrip in nas pripravi na aktivnost, lahko previsoka količina vodi k napetosti in nespečnosti. 
  • Nepravilna prehrana: prevelika mera slaščic hitro dvigne raven sladkorja v krvi, ki nato naglo upade in postanemo utrujeni. Prav tako pomanjkanje vode v telesu in dehidracija povzročata izčrpanost. 
  • Stres: v stresnem obdobju se v telesu izloča hormon kortizol, ki telesu pomaga pri ohranjanju energije in vzdržljivosti, da se lahko spopade s stresno situacijo. V času kroničnega stresa, se hormon izloča dlje časa in je njegov nivo v telesu previsok, kar vodi v nespečnost in nekvaliteten spanec.
Za reden spanec in sprostitev smo v veliki meri odgovorni sami, zato je pomembno, da se tega zavedamo in vitalnost svojega telesa postavimo za prioriteto.  

K ohranjanju in obnavljanju energije ter dobrega počutja pripomore nekaj ključnih navad! 

  1. Prehrana:  Z zdravo prehrano telesu zagotovimo zadostne hranilne snovi, ki jih potrebuje za delovanje. S pravilno prehrano je količina snovi v telesu v ravnovesju in tako tudi izločanje hormonov.   
  2. Spanje: Pomemben je stalen bioritem in zadostna količina ur spanja. Poskrbite za temen, tih spalni prostor, ki je po možnosti brez tehnologij.
  3. Odmor:  Vsak dan možgani prejmejo veliko število informacij, ki jih ob počitku predelajo in shranijo. Ob delu so tako nujni tudi odmori in primerna količina spanja. Pomembno je, da se posvetimo samemu sebi, poiščemo aktivnost in si pustimo zadihati stran od obveznosti.
  4. Gibanje:  Ob telesni aktivnosti se sproščajo hormoni sreče, ki nas spravijo v dobro počutje. Razgibano telo se tudi lažje umiri in regenerira, prekrvavitev celic je boljša in s tem tudi vitalnost.
Zdrav način življenja je temelj dobrega počutja in produktivnosti. Obremenitve so pogosto prevelike in da svojemu telesu in umu pri premagovanju teh pomagamo, si lahko pomagamo tudi z raznimi prehanskimi dodatki. 
KURKUMINO MLEKO 

Kurkuma je živilo rumene barve, ki vsebuje veliko antioksidantov in ima številne ugodne učinke na naše zdravje. 

  • Deluje protivnetno in antioksidativno 
  • Krepi imunski sistem 
  • Dviguje energijo 
  • Je odličen vir antioksidantov 
  • Izboljšuje razpoloženje in prebavo

Eden od načinov uživanja kurkume je v obliki napitka Golden Curcuma latte. Poleg kurkume napitek vsebuje tudi: 

  • Cimet, ki uravnava krvni sladkor, izboljša občutljivost na inzulin in zmanjšuje tveganje za srčna obolenja. 
  • Ingver, ki varuje prebavila. 
  • Riževo mleko v prahu, ki je lahko prebavljivo, saj ima malo beljakovin in maščob. 
  • Kokosov sladkor, ki je povsem naravno sladilo.

Kot mešanica vseh snovi nas napitek ščiti pred prahladi in pomaga nadomestiti jutranjo kavo, saj nam pomaga, da se počutimo bolj energično, kar je odlična izbira za zdravo prebujanje in začetek dneva. 

PAKET ZDRAVA JETRA 

Jetra so pomemben organ, ki med drugim prečiščuje kri. Z nezdravo prehrano in stresom jetra lahko postanejo zamaščena in začnejo slabše delovati, kar se kaže tudi v prekomerni izčrpanosti, ki vpliva tudi na koncentracijo in nespečnost. Zato je pomembno, da se odločimo za naravni program čiščenja jeter s paketom za zdrava jetra.  

 

V napitkih so 100% naravne sestavine, med drugim cimet, ingver in klorela (vrsta alge), ki še posebej prispevajo k vitalnosti in povečanju energije. 

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18