Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako omiliti simptome pomladnih alergij?

Kihanje, izčrpanost, zamašen nos, srbeče oči , nahod, sinusne okužbe, utrujenost…vse to so lahko nadležni simptomi pomladnih alergij.

Kaj je alergija?

Alergija je preobčutljivost imusnkega sistema. Do alergijske reakcije pride, ko je oseba preveč občutljiva na snovi, ki jih večina ljudi normalno prenese. Snov, ki povzroči reakcijo imenujemo alergen.
Blage alergije, kot je seneni nahod so zelo pogoste in povzročajo simptome, kot so rdeče oči, srbenje in izcedek iz nosu, ekcem, astmatični napad itd. Nezdravljene alergije ima lahko velik vpliv na nastanek astme, ki pa je ena najpogostejših kroničnih bolezni. Pri nekaterih ljudeh lahko alergije na okolje, prehranske alergene ali zdravil povzroči hude alergijske reakcije, ki so življensko nevarne – imenujejo se anafilaksija. S tako hudimi reakcijami so pogosto povezane tudi alrgije na pike žuželk (ose, čebele).
Torej, katera so ta super živla, ki lahko po naravni poti omilijo simtome alergij?

Vitamin C

Vitamin C je eden od velikih čudes narave in lahko zmanjša marsikateri simptom spomladanskih alergij. Kot močan antioksidant se v telesu bojuje proti prostim radikalom in krepi imunski sistem. Dober vir vitamina C najdemo v vseh citrusih, črnem ribezu, camucamu-ju, acai jagodah, maqui jagodah, murvah, marakuji, ohrovtu, rdeči in zeleni papriki, brokoliju, mangu, vodni kreši, cvetači, petršilju, zelju, zeleni, špinači, breskvah, beluših, baobabu, melonah, kajenskemu popru, čebuli, fižolu, grahu, itd. Torej našteli smo vam cel kup živil s katerimi lahko okrepite vaš imunski sistem in omilite simptome senenega nahoda.

Flavonoidi

Flavonoidi, kot je kvercetin so skupina rastlinskih pigmentov, ki so v veliki meri odgovorni za barvo sadja, zelenjave in cvetja. Kvercetin ima protivnetne, antibakterijske, proti glivične in protivirusne lastnosti. Zavira nastajanje in sproščanje histamina iz celic in tako zavira alergijske odzive ter alergije. Dobri viri kvercetina so agrumi, čebula, česen, jabolka, petršilj, paradižnik, brokoli, solata, stročnice, jagode in vino.

Omega 3 maščobne kisline

Omega 3 nenasičene maščobne kisline so nujno potrebne za človeško zdravje. Ker človeško telo teh maščob samo ne more proizvajati, jih morate zaužiti s prehrano ali prehranskimi dopolnili. Živila, ki imajo visoko vsebnost omega 3 so ribe(losos, tuna..), nekatero sadje, zelenjava, pecan orehi, chia semena, kokos/kokosovo olje, jedilna konoplja, konopljino olje itd. Običajen tedenski vnos omega 3 maščobnih kislin mora biti med 6 in 8 gramov.
Omega 3 maščobne kisline omilijo alergije na dva načina. Prvič imajo protivnetne lastnosti, ki pomagajo zniževati vnetje sinusov, ki jih povzročajo alergijske reakcije. Drugič, okrepi imunski sistem telesa, ga utrdi ter s tem pomaga preprečiti, da bi alergeni razvili okužbo.
Študije kažejo, da so omega 3 maščobne kisline nujne za pravilno delovanje možganov in igrajo ključno vlogo pri rasti in razvoju otrok. To je tudi razlog, zakaj veliko otroških multivitaminov vsebuje DHA in EPA, ki sta drugi dve imeni za omega 3 maščobne kisline. Poleg tega je bilo dokazano, da omega 3 zmanjšujejo vnetja in tveganja za nekatere kronične bolezni, kot so srčne bolezni, rak in artritis.

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36