Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako zaščititi jetra pred prazniki?

Prihajajo božični prazniki, zato smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, kako svoja jetra pripraviti, se izogniti zamaščenosti in na kaj paziti, da bodo jetra učinkovito odstranjevala toksine. Čeprav ima naše telo lasten sistem za čiščenje (jetra, ledvice, pljuča, črevesje …), včasih potrebuje dodatno pomoč, da izloči toksine in nakopičene odpadne snovi iz telesa.

 

Običajno smo navajeni, da razstrupljanje telesa opravimo kasneje (januarske zaobljube, diete,..), kljub temu pa lahko sledimo nekaterim smernicam, ki nam bodo pomagale izboljšati delovanje naših jeter. Slabo delovanje namreč pomeni slabo delovanje duha in telesa, kar pa ni tisto, kar si želimo ob prihajajočih praznikih. Zato je v prihodnjih tednih dobro razmisliti o vključitvi nekaterih stvari s spodnjega seznama, da boste v prazničnem času ostali sproščeni in dobrega počutja.

 

Slovenci radi uživamo v dobri hrani, radi pogledamo v kozarček in pogosto pijemo alkoholne pijače. Zato so zamaščena jetra težava, s katero se spopada kar 30 odstotkov ljudi!

Težave z jetri že dolgo ne iščejo le alkoholikov, saj nezdrava prehrana, premalo gibanja, alkohol, kajenje, pomanjkanje spanja in stres prav tako povzročajo zamaščenost jeter, s katero se spopada že vsak tretji Slovenec! Večina se ne zaveda, da so zamaščena jetra krivec za njihove težave ter slabo počutje.

Prehrana je na prvem mestu

To je najbolj pomembna sestavina dobrega počutja in zdravega telesa. Prepričati se moramo, da s hrano ne bomo otežili telesa in po nepotrebnem vnesli prevelike količine dodatnih strupov, ki bodo v našem telesu povzročili še večjo zmedo.

To pa je seveda lažje reči kot storiti, posebno zaradi omejitve nakupovanja svežih živil v trgovini. V našem nakupovalnem vozičku še vedno ne sme primanjkovati svežega sadja in zelenjave, stročnic, ovsenih kosmičev in drugih odličnih virov energije, vitaminov in mineralov.

Kako zaščititi jetra pred prazniki?

Uživajte kurkumo

Vemo, da je njena barva všeč vsem! Poleg dobrega okusa in čudovite rumene barve, pa ima ta na prvi pogled običajna začimba skrito orožje, saj velja za eno od najmočnejših zelišč na planetu za boj proti vnetji, pomaga pa tudi očistiti in razstrupiti telo. Kurkuma je odlična tudi za povečanje pretoka žolča skupaj z živili, ki vsebujejo veliko maščob.

Kurkuma zagotavlja boljše blagodejne učinke v kombinaciji z maščobo in piperinom (najdemo ga v črnem popru). Kurkumin je presenetljiva aktivna sestavina, pridobljena iz kurkume, ki se že tisoče let uporablja za zdravilne namene.

Ohranite zdravo težo in zmanjšajte stres

Če imamo prekomerno telesno težo, smo v nevarnosti, da imamo okoli jeter maščobo, ki lahko povzroči tudi brezalkoholno maščobno bolezen jeter (NAFLD), eno najhitreje rastočih oblik bolezni jeter. Izguba telesne mase lahko igra pomembno vlogo pri zmanjševanju maščob v jetrih.

Pojdite na daljši sprehod, vpišite se na jogo, začnite kolesariti ali pa se odpravite na krajši tek v naravo. Naučite se kako v svojem življenju zmanjšati stres, saj boste s tem minimalizirali njegove učinke na vaše telo. Poskusite s telovadbo. Ne le da učinkovito zmanjšuje stres, ampak tudi pospeši krvni obtok, s čimer spodbudi proces razstrupljanja.

Popijte dovolj vode

To pravilo poznamo že dolgo časa – več alkohola, več vode. Tako boste ostali hidrirani in v procesu odstranjevali toksine, povezane z alkoholom. Hkrati pa poskusite zmanjšati vnos alkohola. Ta se namreč presnavlja v jetrih, zato je odstranitev teh toksinov iz telesa za jetra pravo olajšanje.

Od 2 do 2,5 litra vode je dovolj, da vzdržujemo zadostno količino v svojem telesu, ki jo izgubljamo tako z uriniranjem kot tudi s potenjem. Žejo pa ljudje občutimo, že ko nam primanjkuje 1–2 odstotka telesnih tekočin. Zato številni pravijo, da bi morali piti, preden smo žejni. Žeja je namreč prvi kazalnik pomanjkanja vode v telesu.

Izdelek ne obstaja!

Uporabljajte sestavine, ki pomagajo pri razstrupljanju

Liver cleanse s pomočjo neprimerljive moči pegastega badlja, kurkume in ječmenove trave poskrbi za čiščenje jeter. Bio Detox pa je namenjen pospeševanju procesa razstrupljanja in nas napolni s pomembnimi hranili.

 

Z uživanjem kvalitetnih živil, ustreznih naravnih prehranskih dopolnil, čiščenjem črevesja in telesno aktivnostjo, lahko prebavila očistimo in vzdržujemo zdravo delujoče črevesje. Bistveno je, da se detox razstrupljanja lotimo čimbolj naravno in pri tem ne uporabljamo agresivnih metod, saj se stanje lahko še dodatno poslabša s kopico neželenih stranskih učinkov.

Paket zdrava jetra – naravna zaščita za vaša jetra pred prazniki

Se kljub redni vadbi in odrekanju nezdravi hrani zlepa ne morate znebiti maščobe okoli trebuha? Morda je čas, da očistite svoja jetra! Izberite »Paket Zdrava jetraNaravni program za čiščenje jeter«, skrbno izdelan pripravek, ki je plod slovenskega znanja in preprečuje nalaganje maščob na jetrih, spodbuja razstrupljanje vašega telesa, pomaga vam k lažji, bolj urejeni prebavi, ohranja vašo vitalnost in zdravje pljuč, podpira zdravje srca, zagotavi pa vam tudi več vitalnosti in več energije.

 

Vsebina 250 gramov vam bo zadostovala za 30 dni čiščenja zamaščenih jeter. Če hočete revitalizirati ta zares pomemben organ, preprosto dodajte paket v košarico in takoj prihranite 10 evrov. Dostava pri naročilu nad 30 evrov je brezplačna!

Kako zaščititi jetra pred prazniki?
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36