Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kokosova voda – naravni izotonik

Kaj je kokosova voda/mleko/maslo?

Vse tri snovi nastajajo v notranjosti kokosovega oreha. Kokosova voda je pridobljena iz mladih, še zelenih kokosov. Z zorenjem kokosa iz kokosove vode nastane kokosovo mleko. Ko kokos dozori, pa iz mleka nastane meso, iz katerega pridobivajo kokosovo maslo in kokosovo moko. Te tri snovi pa so si med seboj precej različne in imajo različno hranilno sestavo ter učinke.

 

Hranila v kokosovi vodi

Kokosova voda vsebuje zelo malo maščob in ogljikovih hidratov, je pa bogata z minerali, kot so kalij, kalcij, magnezij, fosfor, baker, železo in klorid, ki so pomembni elementi pri vzdrževanju zdravih celic, saj ob povečanem potenju skrbijo za boljšo regenerecijo in hidracijo celic. Poleg tega je kokosova voda bogata tudi z vitamini B kompleksa in C vitaminom.

Pozitivni učinki uživanja kokosove vode

  1. Nadomeščanje elektrolitov: Zaradi velike vsebnosti kalija (kar 600 mg/porcijo), uvrščamo kokosovo vodo med izotonične napitke, zelo popularne med športniki.
  1. Nižji krvni tlak in vsebnost holesterola ter trigliceridov v krvi: Kalij kontradiktira vplivom natrija in tako pozitivno vpliva na krvni tlak. Kombinacija kalija, kalcija in magnezija pa preprečuje nastanek srčne kapi.
  1. Detox učinek: Telo ima ob predpostavki, da dobi dovolj tekočine “samočistilno funkcijo”, ki jo opravljajo ledvice in jetra. Poskrbeti moramo za zadosten vnos tekočine, vendar v vročih poletnih dneh ob povečanem potenju morda le voda ni dovolj. Kokosova voda ima zelo podobno sestavo kot krvna plazma in je kot taka izvrstno sredstvo za nadomeščanje tekočine in elektrolitov izgubljenih s potenjem, kar pa pomaga pri izločanju toksinov iz telesa.
  1. Deluje proti stresu in mišični napetosti: Skoraj tako dobra, kot masaža! Kalcij in magnezij v kombinaciji delujeta sproščujoče na mišični in živčni sistem. Poleg tega magnezij še pomaga pri tvorbi serotonina, hormona sreče.
  1. Deluje proti staranju: Ker kokosova voda poskrbi za hidracijo in regeneracijo celic, se celice lahko hitreje delijo in s tem obnavljajo, kar pa upočasni proces staranja, poleg tega pa izboljšuje videz kože.
Izdelek ne obstaja!
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18