Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kokosove rezine – recept

Ste vedeli, da kokosovi palmi pravijo tudi drevo življenja? Kokos je namreč zakladnica mineralov, ki ima mnogo pozitivnih učinkov na zdravje.

 

Danes smo pripravili recept za okusne kokosove rezine, ki jih pripraviš brez toplotne obdelave iz samih polnovrednih sestavin. Pecivo s kokosom je prigrizek, s katerim se lahko sladkaš brez slabe vesti – sestavine namreč prinašajo mnoge dokazane pozitivne učinke. Ne verjameš? Beri dalje!

👩‍🍳 Eva Sušin

Ekstra deviško kokosovo olje

Kokosovo olje je v zadnjih letih pridobilo sloves superhrane – kljub temu, da vsebuje veliko nasičenih maščob. Zakaj?

Maščobne kisline v kokosovem olju zagotavljajo hitro energijo telesu in možganom ter spodbudijo telo h kurjenju dodatnih kalorij.

Prehranske maščobe, ki jih vsebuje kokosovo olje, spadajo v skupino srednjeverižnih trigliceridov (MCT), kar pomeni, da gredo po zaužitju naravnost v jetra in jih telo takoj uporabi kot vir energije.

Kokosovo olje vsebuje naravne nasičene maščobe, ki znižujejo raven slabega holesterola v krvi. Poleg tega znižuje še krvni sladkor, raziskave pa kažejo, da ima pozitivne učinke tudi na možgane, saj pomaga pri blaženju stresa, anksiozosti in depresije.

Poznamo dve vrsti kokosovega olja – deviško in rafinirano. Deviško kokosovo olje je 100% naravno in hladno stiskano. Deviško kokosovo olje je priljubljeno zaradi prijetne arome in okusa, sestavljajo pa ga močni antioksidanti, zdrave maščobne kisline in esencialni vitamini.

Rafinirano kokosovo olje pa je tisto, ki se toplotno predela, rafinira, beli in dezodorira. Končni produkt ima zelo malo okusa po kokosu. Je cenejše, a ne tako priporočljivo, saj med predelavo izgubi vse zdravilne lastnosti.

Pri Nature’s Finest vam zagotvljamo kokosovo olje najvišje kakovosti – ekstra deviško, hladno stiskano in brez ojačevalcev okusa, sladil ali konzervansov.

Kokosove rezine - recept

Kakavovo maslo

Ne le, da je zelo uporabno v kozmetiki – kakavovo maslo je odlično tudi v kuhinji. Veliko slaščic ima pravzaprev še boljši okus, če jim namesto navadnega masla dodamo kakavovo, saj daje gladko in svilnato teksturo ter blag čokoladni okus. Kakavovo maslo je trdno pri sobni temperaturi, na toploti pa se kmalu stopi, zato je popolna sestavina za pripravo presnih sladic in glazur.

Kakavovo maslo sestavlja ogromno antioksidantov, vitaminov in mineralov. Njegovi nutrienti krepijo naš imunski sistem in v telesu delujejo protivnetveno. Vsebuje tudi oleinsko kislino, ki zmanjšuje tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja, prav tako pa upočasnjuje staranje in izboljšuje razpoloženje.

Rožičeva moka

Že naše babice so uporabljale rožič v potici in tudi v kavi. Gre za zdrav nadomestek kakava in čokolade. Ima sladek okus, ki spominja na karamelo. Sladkor v rožiču za presnovo ne potrebuje inzulina -tako je odličen nadomestek za diabetike in tiste, ki se sladkorju raje izogibajo. Poleg tega ne vsebuje glutena ali poživil, kot je naprimer kofein.

Je bogat vir antioksidantov, predvsem polifenolov in flavonoidov. Ti zmanjšujejo tvorbo prostih radikalov in ubijajo rakave celice. Poleg tega imajo zdravilne učinke na srce in ožilje, raziskave pa kažejo, da blagodejno vplivajo tudi na zdravje možganov.

Rožič vsebuje tudi ogromno vitaminov in mineralov, ki krepijo naš imunski sistem. V telesu nase veže škodljive snovi in tako pomaga pri prebavnih težavah in promovira zdravje črevesja.

Chia Semena

Chia semena so bila pomemben del prehrane starih južnoameriških civilizacij, v zadnjih letih pa postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas. Pa ne brez razloga – chia semena so namreč izjemno hranljiva. Sestavlja jih velik delež proteinov ter prehranskih vlaknin, ki nas nasitijo za dalj časa in tako pomagajo pri izgubljanju odvečnih kilogramov. So eden redkih rastlinskih virov omega-3 maščobnih kislin, katere v našem telesu delujejo protivnetveno in zmanjšujejo raven slabega holesterola v krvi. Chia semena vsebujejo tudi močne antioksidante ter pomembne minerale, ki skrbijo za zdravje kosti, zobe in prebavni trakt.

Recept, ki ga danes delimo, vsebuje vsa našteta živila; in ker gre za sladico brez toplotne obdelave, sestavine ohranijo vse svoje zdravilne lastnosti. To je zdravo kokosovo pecivo, v katerem lahko uživaš popolnoma brez slabe vesti.

Osnova za kokosove rezine

 

Kokosova krema

Kokosove rezine - recept

Priprava kokosovih rezin

  1. Vse sestavine za osnovo damo v multipraktik ali procesor hrane in zblendamo. Med mešanjem večkrat postrgamo maso iz robov posode. Masa bo dobila drobtinasti izgled, a se jo da z rokami dobro oblikovati.
  2. Manjši pladenj obložimo s papirjem za peko, nanj vsujemo maso za osnovo in jo pritisnemo ob dno pekača. Damo v hladilik, da se strdi.
  3. V multipraktik dodamo kokosovo olje in kokosove kosmiče ter dobro zblendamo. Mešanico vmešamo v kokosovo kremo in po želji dodamo še agavin sirup. Nato maso vlijemo po vrhu osnove in pekač postavimo v zamrzovalnik za eno uro.
  4. Ko se krema strdi, z nožem oblikujemo kocke. Po želji jih lahko oblijete s čokoladno glazuro. Pecivo hranimo v hladilniku (do 6 dni), ali v zmrzovalniku (do 2 meseca). Pred serviranjem kockeiz zamrzovalnika pustimo na sobni temperaturi 10-20 minut, da se zmehčajo.
Kokosove rezine - recept
Kokosove rezine - recept
Kokosove rezine - recept
Kokosove rezine - recept

Nasveti za popolne kokosove rezine:

*¹pekan orehe lahko nadomestite tudi z navadnimi orehi, konopljinimi ali sončničnimi semeni

*²uporabljate suhe datlje, jih pred uporabo namočite. Če boste uporabili večje datlje, kot so medjool, jih uporabite le 6

*³če se izogibate sladkorju, izpustite agavin sirup v kokosovi kremi. Po želji ga lahko zamenjate tudi z medom ali drugo vrsto sirupa – javorjev, datljev, ingverjev …

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18