Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Mandljevo pecivo

Iz kje izvirajo mandlji?

Mandelj nastane iz semena mandljevca, ki pa raste predvsem v Sredozemlju in spada med skupino dreves koščičarjev. Mandlji se delijo na dve vrsti:

  • sladke, ki se jih uporablja za uživanje.
  • grenke iz katerih naredijo dišave saj ti niso užitni.

Kako se jih uporablja?

Mandlji se v kuhinji uporabljajo zelo pogosto. Oblika je odvisna od namena uporabe, lahko so narezani na lističe ali na kose, zmleti v pasto za maslo, ali pa v obliki ekstrakta,…

Mandljevo pecivo

Zakaj se najdejo v skoraj vsaki kuhinji?

Za to, da so tako pogosto uporabljeni in med najbolj cenjenimi oreščki na svetu, obstaja zelo dober razlog. Poleg odličnega okusa, ki ga mandlji brez dvoma dodajo ob vsaki uporabi, imajo tudi ostale dobre lastnosti, ki pa koristijo našemu zdravju.

  • Mandlji so zelo bogati z vitaminom E. Vitamin E nas varuje pred boleznimi in upočasni staranje, saj je odličen antioksidant.
  • Mandlji so vir kalcija. Sodijo celo med najbogatejše ne živalske vire, zato so zelo priljubljeni v veganski prehrani.
  • Pomagajo pri znižanju ravni holesterola. Mnogi tega ne vedo, saj so mandlji znani po tem, da imajo veliko maščobe, vendar je ta nenasičena, kar pa ima drugačen vpliv na naše telo, kot ostale maščobe.

Mandlji so izredno bogato živilo. Vsebujejo veliko proteinov, vlaken, kalija, kalcija,… zato so priljubljeni tudi med športniki. Njihova uporaba je pogosta zaradi sladkastega okusa, a kljub temu vsebujejo nizko število ogljikovih hidratov. Mandlji in mandljevo pecivo so torej odlična ideja, da se posladkamo hkrati pa še vedno skrbimo za naše zdravje.

 

Sestavine za mandljevo pecivo

Sestavine za glazuro:

  • 1 čajna žlička drobno naribane pomarančne lupine
  • 3 žlice svežega pomarančnega soka
  • ¾ skodelice mletega kokosovega sladkorja in še nekaj za posipanje
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • ½ žlička mandljevega ekstrakta

Sestavine za pecivo:

  • ¾ skodelice grškega jogurta
  • 1½ skodelice granuliranega kokosovega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • 1½ skodelice bele moke
  • ¾ skodelice mandljeve moke in ne mandljevega obroka
  • ½ skodelice mandljevega mleka
  • 1 jedilna žlica riževega napitka z Mandljem
  • 3 žličke pecilnega praška
  • ¾ čajne žličke himalajske soli
  • 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • ¾ skodelice kokosovega olja
  • 1/2 skodelice narezanih mandljev
Mandljevo pecivo

Priprava mandljevega peciva

1. Za mandljevo pecivo bomo potrebovali model za torto, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Začeli bomo s peko mandljev, ki nam bodo na koncu služili kot okras. Vzamemo mandlje in jih narežemo na polovico. Narezane položimo v pekač tako, da nastane ena plast. Pazimo, da se mandlji ne prekrivajo. Pekač damo v segreto pečico, pečemo 15 minut in jih na vsake 5 minut premešamo. Mandlji so dovolj pečeni, ko se obarvajo zlato-rjavo. Ko so pečeni jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

3. Nadaljujemo s pripravo glazure. Vzamemo pomarančo in na drobno naribamo njeno lupinico, nato pa pomarančo narežemo na polovico in stisnemo pomarančni sok. Vzamemo manjšo posodo in vanjo damo pomarančno lupino, pomarančni sok, kokosov sladkor v prahu, mandljev in vanilijev ekstrakt. Z metlico vse skupaj mešamo, dokler ni glazura popolnima gladka. Posodico z glazuro pokrijemo in jo pustimo počivati.

Mandljevo pecivo

4. Za pripravo testa potrebujemo večjo posodo. Vanjo damo jogurt in jajca in dobro premešamo. Nato dodamo moko, mandljevo mleko, mandljevo moko, pecilni prašek, vanlijev in mandljev ekstrakt in na koncu himalajsko sol. Vse sestavine zmešamo tako, da so dobro spojene. Dodamo stopljeno kokosovo olje in ponovno zmešamo. Najprej se bo zdelo, da se olje ne bo dobro zmešalo s testom, zato moramo biti vztrajni in mešati približno 2-3 minute. Tako se bodo vse sestavine med seboj dobro premešale.

5. Pripravljeno test vlijemo v model za torto. Pozorni smo, da se masa enakomerno razporedi, da bo pecivo po peki na vseh straneh enakomerno pečeno. Mandljevo pecivo pečemo 35-45 minut. Da preverimo ali je torta res pečena si pomagamo z zobotrebcem. Zapičimo ga na sredino testa (sredinski del potrebuje najdlje časa, da se speče). Če na zobotrebcu, ko ga vzamemo iz peciva ni sledi testa, potem je pecivo pečeno.

6. Mandljevo pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo hladiti 10 minut. Nato si pripravimo podstavek, na katerem bomo pecivo postregli. Pecivo obrnemo iz modela za torto na stojalo. Takoj za tem nadaljujemo z premazom glazure, pecivo mora biti še toplo. Vzamemo slaščičarsko krtačko za premaze in celotno mandljevo pecivo nežno premažemo s prej pripravljeno glazuro. To delamo toliko časa, da se glazura popolnoma vpije v testo.

7. Naš zadnji korak je okraševanje peciva. To storimo ko je pecivo še navlaženo od glazure, da se mandlji primejo nanj. Pečene mandlje potresemo po glazuri in pustimo vse skupaj, da se ohladi. Na koncu mandljevo pecivo potresemo še s sladkorjem v prahu in naša čudovita sladica je gotova.

 

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18