Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Meta svetuje: Vse o čaju Matcha

V 2. oddaji Meta svetuje bomo izvedeli vse o Matchi v prahu. Jo tudi ti rad/a uživaš? 🙂

Tudi danes je z nami magistra inženirka prehrane, vodja kakovosti in nutricistka znotraj našega podjetja Nutrisslim – Meta Bizjak.

 

Večina izmed nas si ne zna predstavljati jutra, brez dobre skodelice kave. Jutranji rituali so pomembni prav za vsakega izmed nas. Na večino ljudi pa kava deluje precej začasno. Zakaj? 

Meta: Po zaužitju kave se kofein v naše telo sprosti zalo hitro in povzroči dvig energije in koncentracije. Kar 99% zaužitega kofeina se v naše telo sprosti že po 1 uri po zaužitju. In nekje po 5-7 urah se potem ven iz našega telesa izloči približno polovica tega zaužitega kofeina. Za varno dnevno mejo zaužitega kofeina pri zdravih odraslih osebah velja približno 250 miligramov, to je primerljivo s 3. skodelicami kave. Medtem ko imajo večje količine kofeina lahko na naše telo številne negativne učinke.  

Kaj pa če bi želeli vse te pozitivne učinke, kot so dvig energije, boljša koncentracija, preskrba telesa z antioksidanti, ampak ne bi pa želeli teh negativnih, stranskih učinkov? 

Meta: Ob zaužitju velikih količin, brez stranskih učinkov seveda ne bo šlo. Postaja pa v zadnjem času vedno bolj popularen nadomestek kave Matcha, ki prav tako kot kava vsebuje kofein, le da v precej majhnih količinah. Torej preprosto povedano – tako kava, kot tudi Matcha naravno vsebujeta kofein. Vsebuje pa Matcha tudi številne druge naravne spojine, ki pozitivno delujejo na naše telo. Poleg antioksidantov, ki ščitijo naše telo pred oksidativnim stresom je tu vredno poudariti tudi L – teanin. To je redka aminokislina, ki jo najdemo predvsem v listih zelenih čajev in glede na študije kombinacija kofeina z L – teainom veliko bolj ugodno deluje na našo koncentracijo in energijo, kot kofein sam. Prav tako pa L – teanin omogoča, da se kofein v naše telo sprošča počasneje in bolj enakomerno. 

Pa dejmo najprej razčistit kaj to sploh Matcha je?  

Meta: Matcha je najkakovostnejša oblika zelenega čaja, ki ga pridobivajo na japonskem in je tudi del tradicionalnih ceremonialnih obredov na Japonskem. Med pridelavo Matche odstranijo stebla in listne vene, da dobijo le najkakovostnejšo obliko prahu. Matcha prah je prah, ki je zelo fino zmlet in s tem ohranijo tudi pri sami Matchi največ antioksidantov kot jih lahko.  

Ampak na trgu je vrst Matche v prahu res ogromno. Kako potem kot potrošnik znam razlikovati med kvalitetno Matcho in med slabše kvalitetno?

Meta: Kakovost Matche se loči predvsem v barvi in sicer bolj kot je Matcha živo zelene barve, bolj kakovostna je. Bolj kot je Matcha temno zelene, rjave barve, manj kakovostna je. 

 

Tudi Nature’s Finest Matcha Chai latte vsebuje Matcho v prahu, ampak kakšna je pa razlika? 

Meta: Matcha Chai latte napitek je napitek pripravljen za dvig energije in za dober začetek dneva. Osnova je rižev napitek v prahu, kateremu smo dodali Matcho v prahu. Dodana sta tudi cimet in ingver, napitek pa je sladkan samo z mesquitom v prahu.  

 

Katere prednosti uživanja Matcha Chai latte poznamo? 

Meta: Napitek dvigne energijo, brez učinka zasvojenosti. Vsebuje antioksidante, ki nas ščitijo pred oksidativnim stresom. Ohranja tudi zdrav prebavni trak in pa ne povzroča slabega zadaha in rumenih zob, kot recimo kava.

 

Komu pa je potem Matcha Chai latte napitek namenjen? 

Meta: Matcha Chai napitek je namenjen vsem, ki želijo zdrav in naraven nadomestek kave. Vsem, ki želijo hiter dvig energije in koncentracije in si ga pripravijo namesto jutranje ali dnevne rutine, enako kot kavo.  

 

Kako lahko napitek pripravimo? 

Meta: Napitek pripravimo zelo enostavno. Eno jedilno žlico prahu vmešamo v tekočino. Lahko je to voda, ali rastlinski napitek. Dobro premešamo, da se mešanica speni. Priporočljivo je, da je ta tekočina čim bolj vroča in pa da pripravljen napitek pustimo stati nekaj minut, ker se tako sprosti kar največ antioksidantov iz same Matche

 

Super! Danes smo se potem spet nekaj novega naučili, tokrat o Matcha Chai – ju oziroma Matchi v prahu. Hvala vsem za poslušanje. V kolikor imate kakršno koli vprašanje, smo vam vedno na voljo.  

Matcha Chai latte

NARAVNA ALTERNATIVA KAVI
  • Stimulira metabolizem maščob in holesterola. 1
  • Pomaga pri hujšanju. 1
  • Podpira dobro delovanje prebavnega trakta. 2,3
  • Pomaga vzdrževati zdrave ravni krvnega sladkoja. 2
  • Brez umetnih sladil ali okusov
125g | za 14 dni
12,90 
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36