Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Meta svetuje: zakaj potrebujemo kolagen

Naša današnja sogovornica je magistra inženirka prehrane, vodja kakovosti in nutricistka znotraj našega podjetja Nutrisslim – Meta Bizjak. Današnja tematika o kateri se bova pogovarjali je kolagen – zato gremo lepo po vrsti.

Kaj sploh kolagen je? Je to muha enodnevnica ali precej uporabno prehransko dopolnilo?

Meta: Kolagen v zadnjem času postaja vedno bolj priljubljeno prehransko dopolnilo in ravno zato smo velikokrat tarčna različnih marketinških trikov lepotne kot tudi prehrambene industrije. Zato smo se v podjetju Nutrisslim odločili, da o svojem Naticol kolagenu Skin Care spregovorimo iskreno in navedemo dejstva, ki so pravzaprav pri kolagenu res pomembna.

 

Kolagen je našemu telesu lastna beljakovina, naše telo ga tudi proizvaja samo. Najdemo ga skoraj povsod v telesu, tako v koži, laseh, nohtih, hrustancu, kosteh in v vseh vezivnih tkivih. Kolagen v vezivnih tkivih  skrbi za to, da naše telo drži skupaj.

Do nekje 25. leta starosti naše telo normalno proizvaja kolagen samo, po 25. letu pa ta notranja oziroma endogena sinteza kolagena začne padati. To najprej opazimo na naši koži, nohtih, laseh, ki izgubijo svojo čvrstost, sijaj in pa lepoto. Seveda kolagen najdemo tudi v živilih, ampak ga ta vsebujejo v precej majhnih količinah. Obstajajo živila, ki kolagena sama ne vsebujejo, vendar spodbujajo njegovo sintezo ozirom tvorbo. Tukaj poznamo Vitamin C, ki je vsem dobro znan antioksidant in pa krepilec našega imunskega sistema.

 

Zakaj pa sploh potrebujemo kolagen? Najprej to razčistimo.

Meta: Ko že rečeno, do 25. leta naše telo kolagen proizvaja samo, potem njegovo obnavljanje in tvorba močno padeta. To opazimo kot prve spremembe oz. prve znake staranja. Naša koža izgubi elastičnost in prožnost, pojavijo se prve gube. Skratka najprej ta primanjkljaj kolagena opazimo na naši koži.

 

Potem je kolagen zelo pomembna beljakovina v našem telesu.

Meta: Tako je, kolagen je najpomembnejša beljakovina v našem telesu, ki skrbi za zdrav in mladosten videz naše kože.

 

Govorimo o hidroliziranem kolagenu ali o naravnem kolagenu?

Meta: Naravni kolagen, če se lahko tako izrazim, najdemo seveda tudi v živilih, ki jih lahko uživamo z uravnoteženo prehrano. Je pa težava tu, da kolagen najdemo predvsem v živilih kot so živalska koža, kosti, vezivna tkiva in to niso ravno živila, ki bi se na našem jedilniku vsakodnevno pojavljala. Dejstvo je tudi, da je kolagen sestavljan iz več aminokislin, ki so povezane oziroma zvite v dolgo in trdo kolagensko verigo in to verigo naše telo v prebavnem taktu precej težje absorbira kot pa recimo hidroliziran kolagen. Hidroliziran kolagen je pravzaprav kolagenska veriga, ki je s posebno, največkrat encimsko metodo razbita na več manjših enot ozirom peptidov.  Te peptide potem naše telo bistveno lažje absorbira, ker so te delci precej manjši. Ko se odločamo o izbiri kolagena je precej smiselno, da izberemo tisto prehransko dopolnilo, ki vsebuje hidrolizirane kolagenske peptide. Naš Naticol kolagen Skin Care le te tudi vsebuje.

Torej je zelo pomembno za samo absorpcijo velikost delcev. Na kakšen način pa mi pridobimo kolagen, ki ga potem uporabljamo pri izdelavi našega izdelka? 

Meta: Kolagen pridobivamo predvsem iz živalskih kosti in pa kož. Na trgu najdemo kolagen govejega in pa ribjega izvora. Goveji kolagen se zaradi svoje sestave uporablja predvsem v izdelkih za kosti, sklepe in hrustanec, medtem ko se ribji kolagen uporablja predvsem v izdelkih za kožo. Ampak še enkrat poudarjam, da je bolj kot izvor kolagena, pomembna njegova sestava in velikost kolagenskih delcev. Ravno zato smo pri našem izdelku kolagenu Skin Care uporabili hidrolizirane kolagenske peptide, tipa 1, ribjega izvora z patentirano študijo , ki dokazuje njegovo delovanje.

 

Na tržišču velikokrat zasledimo kolagene v tekoči obliki in praškasti obliki. Kaj je boljše?

Meta: Praktično velike razlike med kolagenom v tekoči in praškasti obliki ni. Če kolagen v prahu raztopimo v vodi, v bbistvu dobimo tekoči kolagen. Tako, da to pri izbiri kolagena niti ni tako pomembno, bolj je pomembna kakšna je sestava tega kolagena.

Kaj pa druge sestavine oziroma dodatki, ki jih lahko dodajamo napitku. Ja ali ne?

Meta: Na trgu lahko najdemo čisti kolagen, kot pa tudi kolagen, ki vsebuje še neke druge sestavine. Izbira je seveda odvisna od vsakega posameznika, od njegovih potreb, želja, kaj sploh išče. Zelo smiseln dodatek h kolagenu je vitamin C. Vitamin C namreč spodbuja tvorbo kolagena, zato smo tudi mi našemu izdelku dodali vitamin C, MSM, ki je v bistvu organsko žveplo in pa ašvagando.

 

Komu pa je potem naš kolagen Skin Care namenjen?

Meta: Kolagen Skin Care je namenjen vsem, ki želijo ohraniti zdrav in mladosten videz naše kože. Vsem, ki želijo zmanjšati pojavnost gub, ohraniti elastičnost kože. Torej vsem, ki si želijo zdrave kože, las in pa nohtov.

 

Danes smo že večkrat slišali o Naticol kolagenu, pa mi povej več o tem.

Meta: Naticol kolagen je pravzaprav Premium kolagen. Gre za patentirano formulo kolagenskih peptidov tipa 1, ki ima narejene klinične raziskave in glede na njih ima dokazano delovanje na elastičnost naše kože. Torej po 5 tednih uživanja Naticol kolagenskih peptidov, se izboljša elastičnost naše kože in zmanjša pojavnost gub. Že po 4 tednih rednega uživanja Naticol kolagenskih peptidov pa se izboljša homogenost polti in sijaj naše kože.

 

Katere sestavine poleg Naticola pa naš izdelek še vsebuje?

Meta: Izdelek vsebuje torej Naticol kolagenske peptide, dodan ma vitamin C, ki spodbuja tvorbo kolagena, vsebuje še MSM oziroma organsko žveplo, ašvagando. Poleg tega vsebuje š naravno aromo jagode in pa naravno barvilo rdeče pese, ki poskrbi za lepo in rožnato barvo.

 

Hvala vsem vem, ki ste nas poslušali prvič v tej premierni oddaji. Kmalu prihajajo tudi druge. V kolikor imate kakršno koli vprašanje, vam je naša ekipa vedno na voljo.

Best seller
-33%

2x Kolagen SkinCare

Prehransko dopolnilo s sladilom

PREMIUM KOLAGEN ZA SIJOČO KOŽO BREZ GUBIC!
  • Patentirana oblika ribjega kolagena Naticol®
  • Z dodanimi superživili in vitaminom C za najboljše rezultate!
  • Hidrolizirani peptidi za optimalno absorpcijo¹
  • Dokazano zmanjšuje pojav gub¹
  • Izboljšuje elastičnost kože in homogenost polti¹
  • Z naravno aromo jagode za odličen okus
240g | za 24 dni
Redna cena: 43,20 
28,99 
in prihrani 14,21 
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18