Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Nutellina torta – recept

Si tudi ti eden tistih, ki si preprosto želiš izjemno sladke torte? Potem je Nutellina torta kot nalašč zate. In prav je tako! Ker vsi vemo, da nam čokolada pomaga pri sprostitvi in boljšemu počutju.

 

Zanima me, če ste že slišali za povsem zdrav nutellin namaz? Zagotovo se sprašujete, katere vse sestavine bi lahko sploh vseboval. Odgovor in preprost recept, ki vas bo navdušil najdete spodaj.

Sestavine za zdravo nutello 

V blenderju do gladke teksture zmešajte 200g lešnikov, ½ skodelico bio presnega kakava v prahu, ½ skodelico kokosovega olja, ½ skodelico agavinega sirupa, ½ čajne žličke himalajske soli in ½ čajne žličke vanilije (po želji lahko dodate še malo olja za bolj tekočo zmes).

 

Sestavine za biskvit:

Sestavine za nadev:

  • 0,5 litra sladke smetane
  • 5 žlic nutelle
Nutellina torta – recept

Za pripravo božanske nutelline torte potrebujemo le nekaj preprostih sestavin, malo več časa in veliko dobre volje.

Priprava za peko nutelline torte

Preden začetkom priprave biskvita je pomembno, da iz hladilnika vzamemo jajca, saj morajo imeti sestavine pri mešanju podobno temperaturo. Enako ponovimo tudi z Nutello, če jo imamo v hladilniku.

Nadaljujemo s pekačem za torto, ki ga moramo pripraviti tako, da se torta ne bo prijela na pekač in da bo na koncu iz vseh strani enako visoka. Dno pekača zato dobro premažemo z kakavovim maslom in ga rahlo potresemo z moko. Priprave končamo z gretjem pečice. Segrejemo jo na 150 stopinj Celzija.

 

Naš kuharski izziv se lahko začne!

Najprej si pripravimo dve skledi in 6 jajc, katera ločimo na beljak in rumenjak. Iz beljakov naredimo trd sneg in mu počasi dodajamo polovico količine koksovega sladkorja. Prav tako bomo rumenjakom dodali polovico koksovega sladkorja in z mešanjem dobili zmes rumeno-bele barve. Mešamo toliko časa, da zmes postane puhasta, nato pa lahko dodamo Nutello, ki jo vmešamo kar z mešalnikom.

Moko presejemo in jo zmešamo s pecilnim praškom. V posodo z rumenjakom najprej dodamo 1/3 snega, nato pa še mešanico pecilnega praška in moke. Dodamo tudi ostali sneg in vse skupaj zmešamo na rahlo (tako, da se sneg ne uniči) z ročno metlico.

Biskvit je tako pripravljen in ga lahko vlijemo v pekač. Pečica se je v tem času segrela, zato lahko pekač z biskvitom postavimo v pečico. Prvih 30 minut biskvit pečemo na 150 stopinj Celzija, nato pa temperaturo povišamo da 165 stopinj Celzija in ga pečemo še nadaljnjih 30 minut. Da se biskvit speče do konca, po eni uri peke pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Po eni uri in pol peke z zobotrebcem preverimo ali je pečen (če se na zobotrebec prime zmes, ko ga potegnemo ven, pomeni da še ni pečen). Če biskvit še ni dokončan ga pustimo v pečici še nekaj minut. Ko ga damo iz pečine ga pustimo, da se popolnoma ohladi in ga nato vodoravno narežemo na tri plasti.

Nutellina torta – recept

Nadaljujemo z nutellinim nadevom ali pa uporabimo recept za zdrav nutellin namaz.

Pripravimo si sladko smetano in jo počasi ter ne preveč (tako, da se ne sesiri) stepemo. Ko je smetana ravno prav stepena nutello previdno vmešamo v smetano. Sedaj lahko nadev poskusimo in po okusu dodamo še kakšno žlico nutelle.

 

Na koncu pa vse skupaj združimo

Potrebujemo mleko, s katerim navlažimo vse tri plasti biskvite ter jih z 1/3 preliva premažemo. 2/3 nadeva, ki je ostal pa uporabimo za premaz torte. Na koncu lahko po vrhu torte dodamo še zdrobljena kakavova zrna ali kakav v prahu.

Za okrasitev nutelline torte lahko uporabimo sveže (maline, jagode, borovnice) ali suho sadje (goji jagode, mango). Pa smo le prišli do konca, želimo vam dober tek!

Kakav v prahu Bio

Presen in ekološko pridelan kakav v prahu

  • 100% ekološko pridelano
  • Vir magnezija
  • Vir železa
  • Vir cinka
  • Premium kvaliteta
  • Presno
250g
7,99 
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-90%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  5,18