Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Kako naravno izboljšati koncentracijo in spomin?

Kako okrepiti spomin in koncentracijo?

V današnjem času smo ljudje skoraj vsako sekundo podvrženi raznim informacijam. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste nekoga spoznali in njegovo ime pozabili že nekaj minut kasneje?

Ste ravnokar prišli v trgovino in pozabili po kaj točno ste prišli? So vas sodelavci že večkrat opomnili o poslani pošti, vendar se je ne spomnite? Skoraj vsi se občasno srečujemo s podobnimi težavami. Včasih se morda celo vprašamo, če naši možgani ne delajo več pravilno.

Kaj je spomin in kaj koncentracija? 

Spomin je psihična sposobnost možganov, da ohranijo in ponovno prikličejo informacije, ki smo jih pridobili med neko izkušnjo. Koncentracija pa je naša sposobnost, da ohranjamo pozornost na aktivnost, ki se nam zdi najbolj pomembna. Med branjem zato včasih ne slišimo motečih šumov, premikov v prostoru in ostalih motečih elementov. Sposobnost koncentracije zato omogoča, da lahko stvari  brez napak izpeljemo do konca.  

 

Kaj pa ko se enostavno ne moremo dovolj dobro skoncentrirati in si posledično tudi določenih stvari nikakor ne moremo zapomniti? 

Če se ne moremo osredotočiti na nove informacije ali dražljaje, ki jih prejemamo, jih ne bomo mogli obdelati in shraniti v naš spomin. Naša sposobnost koncentracije se lahko zelo razlikuje, zato se včasih zgodi, da se enostavno ne moremo fokusirati. K temu procesu prispevajo določeni dejavniki, zato je še posebej pomembno, da ugotovimo, zakaj nam misli uhajajo drugam in si težko zapomnimo določene stvari.  

Številni dejavnik, ki lahko negativno vplivajo na našo sposobnost koncentracije, so lahko pomanjkanje spanja, slaba prehrana, dehidracija, lakota in telesna neaktivnost. Vzrok so lahko tudi nekatera zdravila, tesnoba, depresija, diabetes, moteno delovanje ščitnice ipd.  

Kako si lahko sami pomagamo? 

Najboljša načina za bolj proti težavam s spominom in koncentracijo sta dober spanec in telesna aktivnost, saj omogočata pravilno sproščanje protistresnih hormonov. Torej poskusite si privoščiti vsaj 8 ur spanca, bodite telesno aktivni (dovolj je že kakšen sprehod), pijte dovolj vode in uživajte kvalitetno hrano.  

 

 

Hrana, ki pripomore k boljšemu spominu in koncentraciji: 

  • oreščki
  • sadje in zelenjava (predvsem agrumi, gozdni sadeži, brokoli, paradižnik)
  • zeleni čaj 

Poleg hrane pa si lahko pomagamo tudi z naravnimi izdelki in prehranskimi dodatki. 

Poznate zdravilno rastlino ginko? 

Ginko biloba je ena najstarejših še živečih drevesnih vrst, ki je stara že preko 200 milijonov let. Glavna posebnost ginka so edinstveni zeleni pahljačasti listi, odlikujejo pa ga tudi izredne zdravilne lastnosti. Pred leti so njegove liste in semena uporabljali v tradicionalni kitajski medicini pri zdravljenju različnih zdravstvenih težav, še posebej za boljšo prekrvavljenost možganov. Ginkgo biloba torej izboljšuje kognitivne funkcije, ki z leti vedno bolj pešajo in slabijo. Z leti namreč lahko pride do slabše koncentracije in spomina, pogostejše zmedenosti, pozabljivosti in upada pozornosti. Zato se uživanje ginka priporoča vsem, ki želite izboljšati kognitivne sposobnosti in vsem, ki želite izboljšati spomin in koncentracijo. Priporočena dnevna količina prehranskega dopolnila Ginko Biloba je 3-6g  oz. 1-2 čajni žlički, ki ju vmešajte v vodo, čaj, jogurt, sadni ali zelenjavni sok.  

Ginkgo Biloba v prahu

Superživilo za ohranjanje kognitivnih funkcij.

7,89 
Zelišče, ki prav tako izboljšuje spomin in zmožnost učenja je ašvaganda.

Je močan antioksidant in ščiti celice pred poškodbami oksidativnega stresa. Pripomore k zdravju kože in blagodejno deluje na srce in ožilje. In kar je za nas najpomembnejše, blagodejno vpliva tudi na spomin in koncentracijo. Prehransko dopolnilo Bio Ašvaganda je torej namenjeno vsem, ki imajo kognitivne težave, saj izboljšuje koncentracijo. Priporočena dnevna količina je 3g oz. 1 čajna žlička. Vmešajte jo v čaj, v ostale tople napitke ali v smoothie. Če jo uživate enkrat dnevno jo zaužijte zvečer.

Ašvaganda v prahu Bio

Ko pokurimo energijo in nam stres ne pusti spati

8,99 
Blagodejne učinke na spomin in koncentracijo pa ima tudi čudežni koren iz gorskih Andov – Maca.

Zdravilne snovi mace so zbrane v korenini srčaste oblike. Korenino uživamo surovo, zgolj posušeno in zmleto. Maca podpira telesno in duševno zmogljivost, dviguje nivo energije in s tem pripomore k izboljšanju koncentracije in posledično krepitvi spomina. Priporočena dnevna količina je od 3-5g oz. 1 čajna žlička. Vmešajte jo v sadne ali zelenjavne sokove, lahko tudi v vodo. Maca ima bogat, sladen okus, ki je odličen v kombinaciji s kakavom. 

 

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,97 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-80%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  10,36