Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Primanjkljaj vitaminov in mineralov v našem vsakdanjiku

Velikokrat se počutimo, da nam manjka energije, zagona in elana. Občutimo utrujenost in se začnemo spraševati zakaj naše telo ne deluje več z polno paro.

 

Kam je šla vsa naša energija?
V večini primerov je rešitev zelo preprosta, saj je največja verjetnost, da nam primanjkuje vitaminov in mineralov v našem organizmu. Vitamini in mineralni so prav tisti, ki poskrbijo za naše dobro počutje ter pravilno delovanje našega organizma.

Kakšno vlogo imajo vitamini?

Vitamini so številne snovi, ki v našem organizmu sodelujejo pri procesih v obliki kofaktorjev v raznih encimskih reakcijah. Sodelujejo pri podpori imunskega sistema, obnavljajo našo kožo, pomagajo delovati možganom in opravljajo še ogromno drugih funkcij.

Večino vitaminov naše telo ne more proizvajati samih, zato je zelo pomembno, da jih zaužijemo z pesto in raznovrstno hrano. Moramo omeniti še, da smo si vsi posamezniki različni in posledično potrebujemo tudi vitamine različne. Zato moramo posamezniki v različnih starostnih obdobji dodajat različne vitamine, prav tako tudi športniki, nosečnice, otroci, kadilci, bolniki…

Vitamine delimo v dve kategoriji. Tisti, ki so netopni v vodi in so topni v maščobah- to so A, D, E, K. Ti se lahko kopičijo v telesu in posledično lahko pri prevelikih količinah pride do zastrupitve. Potem pa so tukaj še vitamini, ki so topni v vodi- to sta vitamina B in C. Možnost kopičenja vitamina B in C je mnogo manjša, saj ju izločamo z urinom. Zato pride tudi prej do pomanjkanja vitamina B in C, ki se sproti izločata, kot do pomanjkanja vitaminov A, D, E in K, ki se shranjujejo v našem organizmu.

 

Katere vitamine poznamo, kje jih najdemo in k čemu pripomorejo?

Vodotopna vitamina B in C

Vitamini skupine B ali B- kompleks so sestavljeni iz vitamina B1,  vitamina B2, niacina ali Vitamina B3, pantotenske kisline ali vitamina B5, vitamina B6, biotina ali vitamina B7, folata ali vitamina B9 in vitamina B12.

B- kompleks je skupina vitaminov B, ki skrbijo za naše razpoloženje, počutje in pravilno psihično delovanje. Zelo so pomembni za naš živčni sistem.

Vitamin C je pomemben antioksidant za rast kosti in veziva, pomaga pri celjenju ran in pravilnem delovanju žil. Ščiti celice pred staranjem, pomaga preprečiti oksidativne poškodbe UV žarkov, potreben je za normalno delovanje kosti, zob, hrustanca, dlesni, kože in krvnih žil. Najdemo ga v agrumih, krompirju, papriki, paradižniku, zelju..

Vitamini topni v maščobah

Vitamin D je pomemben za vsrkavanje kalcija in fosforja v prebavilih, pomaga pri popravi in mineralizaciji kosti. Primarna vloga vitamina D je vzdrževanje homeostaze in konstantne koncentracije kalcija in fosfatov v plazmi, ker pospešuje njihovo absorpcijo iz prebavnega trakta, zato je pomemben za vzdrževanje zdravih kosti in zob. Pospešuje absorpcijo magnezija iz prebavnega trakta, zato pripomore k normalnim mišičnim funkcijam. Prispeva tudi k normalnem delovanju imunskega sistema.

Vitamin D imenujemo vitamin sonca, saj ga naša koža  proizvaja ko je v stiku s sončno svetlobo. Najdemo ga v: obogatenem mleku in pivskem kvasu (D2), ribjem beljaku, rumenjaku, tvori pa se tudi pri izpostavljenost sončni svetlobi (D3). Vitamin D3 je še posebej pomemben, saj je ključen v času gripe in prehladov.

Vitamin A je pomemben je za vid, zdravo kožo, brani pred okužbami in tvori krovna tkiva. Najdemo ga v: ribjem olju, jajčnem rumenjaku, maslu, smetani, temnozeleni listnati zelenjavi, rumeni zelenjavi in sadju.

 

Vitamin E je zelo pomemben antioksidant. Najdemo ga v stročnicah, margarini, jajčnem rumenjaku, zelnati listnati zelenjavi.

 

Vitamin K je pomemben za nastajanje dejavnikov strjevanja krvi. Najdemo ga v svinjini, rastlinskem olju, listnati zelenjavi..

-25%

Vitamin D3 v prahu 3+1 GRATIS

Prehransko dopolnilo s sladilom

Najbolj biorazpoložljiva oblika vitamina D3 v prahu
  • Močna formula z 2000 IU (1000 % NRV) D3 na odmerek
  • Vitamin D3 v prahu z odličnim okusom, za prijetno uživanje
  • Prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema 1
  • Pomaga ohranjati normalno delovanje mišic 1
  • Prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob 1
  • Pripomore k normalni absorpciji in uporabi kalcija in fosforja 1
  • Podpira normalno delitev celic 1
  • Brez dodanega sladkorja
600g | za 120 dni
Redna cena: 27,16 
20,37 
in prihrani 6,79 
Vsak od vitaminov ima v našem organizmu prav posebno funkcijo, zato je zelo pomembno, da nam jih ne primanjkuje. Ker nekatere težko v celoti pridobimo s prehrano, moramo biti še bolj pozorni, da jih dodajamo po potrebi. Nature‘s Finest vitamini zajemajo prav vse, kar potrebujete za več energije in pravilno delovanje organizma.

Kaj so minerali?

Minerali so enako pomembni za pravilno delovanje organizma kot vitamini.. So anorganske snovi, delimo pa jih na mikroelemente (mangan, flour, selen, železo, jod, baker, kobalt, cink, krom) in makroelemente (kalcij, kalij, magnezij, natrij, klor, fosfor in žveplo). Pomanjkanje po mineralih je mnogo manjše kot pri vitaminih, vendar so še vedno priporočeno pri nosečnicah, dojenju, boleznih.. Večino mineralov zaužijemo s hrano, izločamo pa jih z blatom, urinom in z znojem.

 

Kateri minerali so pomembni za naš imunski sistem?

  • Magnezij

Pomanjkanje povzroči nespečnost, tesnobo in mišične krče. Magnezijev nitrat omogoča boljšo absorpcijo in biodostopnost magnezijevih ionov. Pomemben je za delovanje mišic in živčevja, vključno s srčno mišico.

  • Železo
    Pomanjkanje lahko povzroči slabokrvnost, tesnobo, težave s ščitnico ali oslabljen imunski sistem. Železo pripomore k normalni tvorbi rdečih krvničk, hemoglobina in transporta kisika po telesu. Prav tako pripomore pri metabolizmu energije, imunskemu sistemu in delitvi celic.
  • Cink
    Pripomore k normalni funkciji imunskega sistema in sintezi DNA, celični delitvi, pomaga zaščititi celice pred oksidativnimi poškodbami, pripomore pri ohranjanju normalnih kosti in drugih kognitivnih funkcij.
  • Selen
    Pripomore pri zaščiti celic pred oksidativnimi poškodbami, k normalnem funkcioniranju imunskega sistema in funkciji ščitnice.
  • Kalcij
    Kalcijev laktat in kalcijev citat prispevata k maksimalni absorpciji. Kalcij je zelo pomemben za ohranjanje močnih kosti in zob.
  • Kalij
    Pomanjkanje povzroči krhkost kosti, bolezni srca in šibkost mišic. Prav tako pomanjkanje povzroči napihnjenost, zabuhlost, zastajanje vode, težave s ščitnico in nadledvično žlezo.
  • Jod
    Pomanjkanje povzroči slabo delovanje ščitnice, je vzrok za slabo prebavo, presnovne motnje in debelost.
  • Žveplo
    Pomanjkanje je vzrok za slabo presnovo.
  • Biotin
    Najpogosteje se kaže v razdražljivosti, težavam s kožo, izpadanjem las, utrujenostjo in nespečnostjo.
  • Natrij
    Pomanjkanje natrija povzroči slabost, glavobole, bolezni srca in ožilja, motnje v mišicah…
Da lahko vsak dan opravljamo opravke, imamo dovolj koncentracije, energije in ne zbolimo, je zelo pomemben zadosten vnos mineralov. Vsak mineral ima svojo funkcijo in vpliva na naš organizem. Pomembno je, da skrbimo za pestro in zdravo prehrano, se dovolj gibamo in po potrebi dodajamo osnovne telesne gradnike- vitamine in minerale.

Meta Bizjak, magistra inženirka prehrane o vitaminih in mineralih

Meta Bizjak

MSC FOOD SCIENCE

»Vitamini in minerali so eni izmed osnovnih gradnikov našega organizma, ki pripomorejo k

normalnem funkcioniranju. Ker je naš življenjski ritem vse hitrejši in napornejši in jih zelo

težko zaužijemo dovolj s prehrano, je zelo pomembno, da smo pozorni na naš

vnos vitaminov in mineralov ter jih po potrebi še dodajamo. Nature’s Finest izdelki zajemajo

vse kar naš organizem potrebuje, zato jih vsekakor priporočam!«

 

Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-80%
Collagen Coffee*

Okusna kava, ki vam pomaga v boju proti gubam, hidrira kožo, ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami in poskrbi za svež val energije!

26,90  5,38 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-60%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  20,72