Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Rožičeva potica brez mleka in jajc

Prazniki so tu! Nemalokrat se nam ravno zaradi mastnih in sladkih pregreh med prazniki nabere kakšen odvečen kilogram. Slabo vest in nabiranje kilogramov lahko vsaj malo omilimo z izbiro zdravih sladic namesto klasičnih.

 

Na praznični mizi ne sme manjkati potica. Klasična vsebuje rafinirano belo moko in polno rafiniranega sladkorja. Že če zamenjamo nekaj sestavin, ima lahko naša potica znatno boljše hranilne vrednosti in občutno manj kalorij.

Danes gospodinje pečejo potice z vsemi vrstami nadevov. Najpogosteje se srečamo z nadevi iz orehov, čokolade ali pehtrana, precej popularna pa je tudi potratna potica. Tradicionalna potica, taka kakršno so pekle babice današnjih gospodinj, pa je rožičeva potica.

Rožič je izvrsten vir vitaminov in mineralov, po okusu pa je podoben kakavu. Zaradi sladkega okusa se pogosto uporablja pri pripravi vseh vrst sladic. Poleg tega pa je rožič tudi izvrsten zaviralec apetita in je nepogrešljiv v raznih programih za izgubo telesne teže.

Ker za svoje zdravje skrbimo tudi med prazniki, bomo letos spekli rožičevo potico. Naš recept pa je primeren tudi za vegane, saj je poleg tega da ne vsebuje rafiniranih sladkorjev in bele moke, tudi brez jajc in mleka.

Sestavine za testo:

Sestavine za nadev:

Priprava:

Najprej pripravimo kvasec (kocka kvasa, 1 dL tople vode, žlička sladkorja in žlička moke) in ga pustimo na toplem 10 minut. Iz vseh sestavin zgnetemo testo in ga pustimo vzhajati na toplem približno 1 uro pokritega s kuhinjsko krpo, vmes pa ga še enkrat pregnetemo (po približno pol ure).

Nato testo razvaljamo na približno 5 mm debeline in enakomerno razporedimo nadev. Povijemo in damo v pekač. V pekaču naj počiva dodatnih 20 min, medtem segrejemo pečico na 180 °C in pečemo približno 1 uro.

Delivery
Samo še 30€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-72%
Golden Q10

Formula koencima Q10, Vitamina C in B-kompleksa za zaščito pred oksidativnimi poškodbami

9,49  2,66 
-70%
Vitamin C+ Selen + Cink

Revolucionarna formula Vitamina C, Selena in cinka za železen imunski sistem!

7,59  2,28 
-75%
Matcha Chai latte

Naravna alternativa kavi

14,90  3,72