Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Promo icon

100% garancija na zadovoljstvo

Promo icon

Ekspresna dostava v 1-2 delovnih dneh

Promo icon

Brezplačna poštnina nad 49€!

Promo icon

14-dnevna pravica do vračila

Promo icon

Slovenska blagovna znamka

Promo icon

Preverjena kakovost

Vas muči pekoč jezik, a ne veste, zakaj?

Ste pogosto utrujeni in brez energije? Vas že manjši napori hitro iztirijo? Ko želite telesu ponuditi podporo za pravilno delovanje živčnega in imunskega sistema, posezite po B-kompleksu, skupini različnih vitaminov sicer iste skupine, ki so zelo pomembni za normalno delovanje živčnega sistema. Čeprav spadajo v isto skupino (B vitamin), ima vsak od njih, odvisno od oznake, drugačne, a pomembne vloge v našem telesu. Kar se tiče prehrane, lahko razne zdravju koristne podskupine vitamina B dobimo iz različnih virov živil. B1 in B2 vitamin najdemo predvsem v sadju in zelenjavi; B12 se nahaja pretežno v mesu in mlečnih izdelkih. Tudi laičnemu poznavalcu nekoliko manj znana vitamina B7 in B9 se, podobno kot B1 in B2, nahajata v nekaterih vrstah zelenjave.

To je le še en razlog, da vključimo zelenjavne dobrote na krožnike ter uživamo v njihovi pestri barvi in obilju vitaminov ter mineralov, s katerimi nas velikodušno razvajajo in obenem krepijo naš imunski sistem, s tem pa naše zdravje!

 

Vitaminom B je skupno, da vsak od njih skrbi za dobro, optimalno delovanje živčevja. Če smo napeti, pod stresom, nervozni, nesposobni opravljati delo in opravila z enakim zagonom, kot še nedavno, je čas, da razmislimo, kako vnesti čim več vitaminov skupine B v telo. Zanesljivo jih zlahka vnesemo s pomočjo prehranskih dodatkov, ki nimajo stranskih učinkov, pač pa le pozitivne!

Vas muči pekoč jezik, a ne veste, zakaj?

Nad pekoč jezik z B-kompleksom

B vitamini imajo, ne glede na številko, še druge pomembne naloge. Proti utrujenosti in izčrpanosti delujejo vitamini B1, B2, B3, B5 in B12, ugodno vplivajo na višji nivo energije. Za normalno delovanje imunskega sistema je pomembna folna kislina, ki zagotavlja normalen razvoj ploda v nosečnosti. Vitamin B2 je pomemben za vsrkavanje železa iz hranil in njegov metabolizem, obenem deluje kot antioksidant in celice varuje pred oksidacijskim stresom.

Medicinski strokovnjak dr. Peter Belšak, ki je pred dobrim desetletjem odgovarjal eni od bralk glede njenih zagonetnih težav s pekočim jezikom, je za (zdaj že nekdanjo revijo) VIVA povedal naslednje.

 

 »Jezik pogosto peče pri raznih boleznih, bodisi pri virusnih vnetjih, ki lahko zajamejo tudi živce, torej tudi živce v jeziku. Jezik pogosto peče tudi pri slabokrvnosti, do katere pride zaradi pomanjkanja železa v krvi, pa tudi pri nekaterih želodčnih težavah, zlasti pri povečani želodčni kislini. Podobne težave se lahko pojavijo pri vnetjih in drugih spremembah v obraznem delu glave in v predelu lobanjskega dna. Vsekakor vam svetujem jemanje vitamina vitaminov B1 in A. Naj vam določijo količino železa v krvi. Vnovič se posvetujte s specialistom za uho, grlo in nos ter po možnosti s specialistom za živčne bolezni.«

Vas muči pekoč jezik, a ne veste, zakaj?

Pri bolečem, pekočem jeziku preverimo še, če je dlesni in zobe napadla bolezen

Vzroki pekočega jezika so lahko različni, na svoji spletni strani zapišejo strokovnjaki Clarus dentalnega centra. Opozorijo, da je trajanje občutka pekočine na jeziku lahko krajše ali daljše. Pri kratkotrajno pekočem jeziku gre navadno za posledico uživanja pekoče hrane, pretiranega kajenja ali pitja alkohola.

Dolgotrajno pekoče stanje jezika ali splošna vnetja sluznice v ustni votlini, tudi po notranji strani lic, pod jezikom in na nebu, pa že predstavlja bolezensko stanje, zobozdravniki ga imenujejo oralni mukozitis, največkrat gre za stranski učinek pri zdravljenju rakavih bolezni, zlasti po radioterapijah in kemoterapijah. Oralni mukozitis zdravijo s fotobiomodulacijo, z nizkimi energijami laserske svetlobe regenerirajo celice v jedru.

Sindrom pekočih ust je zanimal tudi strokovnjake ABC zdravja. Zakaj jezik sploh peče, jih je zanimalo in sklenili so naslednje: »Pogosto nas ob uživanju določene hrane lahko jezik zapeče, razlog za to tiči v tanki sluznici jezika, ki za snovi, s katerimi prihaja v stik, ne predstavlja močne ovire oz. pregrade, kot npr. koža. Zato se zelo oživčen jezik hitro vzdraži.«

B-complex rešuje tudi občutek pekočega jezika

Maja Nahtigal dodaja, da se z leti sluznica pri ljudeh še dodatno tanjša, zato nekateri ne morejo piti več niti limonade, saj jih jezik medtem preveč peče. Takrat jim priporoča uživanje vitaminov skupine B, ki ima obnovitven učinek na živce, tudi jezika, seveda.

B-Kompleks

Prehransko dopolnilo s sladilom

Najbolj kvalitetna in biorazpoložljiva oblika B vitaminov
  • 50 mg (100 % NRV) B-kompleksa na doziranje
  • Vsebuje 7 vitaminov iz skupine B
  • Okusen napitek z aromo pomaranče
  • Pripomore k normalnim funkcijam živčevja 1
  • Pripomore k zmanjšanju utrujenosti 1
150g | za 30 dni
5,99 

Vse vaše težave s pekočim jezikom lahko reši izdelek Nature’s Finest B-COMPLEX, ki vam ga zdaj celo ponujamo za 10 odstotkov nižjo ceno. Je rezultat slovenskih inovacij in strokovnega znanja, prvovrstne tehnologije pridelave ter predelave. Nutrisllim, ki proizvaja to blagovno znamko, je v celoti slovensko podjetje, brez lažne skromnosti lahko trdimo, da je pionirsko na področju številnih in raznovrstnih dopolnil za krepitev zdravja!

 

V našem prehranskem dopolnilu B-COMPLEX je zajeta mešanica vitaminov iz skupine B in sicer B1, B2, B6 in B12, pantontenska kislina, folna kislin ter niacin – sami življenjsko pomembni gradniki našega organizma, ki jih telo nujno potrebuje za svoje optimalno delovanje! Zaloga 150 gramov zadošča za cel mesec uporabe, za svež in prijeten okus poskrbi pomaranča.

Vas muči pekoč jezik, a ne veste, zakaj?
Delivery
Samo še 49€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-75%
FatBurn Tea*

Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote

24,90  6,23 
-63%
Detox Urinary*

Formula za razstrupljanje 2 v 1, ki pomaga očistiti telo in izboljšati izločanje toksinov

25,90  9,58 
-60%
DETOX TEA paket

Popolna kombinacija dveh čajev

51,80  20,72